Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.05.2020 08:00 | Šport | Hokej

Mladík Faith sa chce v novej sezóne správne rozhodnúť: Košice alebo kanadská juniorka?

Pre slovenského hokejistu Romana Faitha bude leto 2020 nielen o príprave na novú sezónu, ale aj o dôležitom rozhodnutí.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii
konštatoval pre TASR. Jeho meno figuruje aj v rebríčku skautov pre blížiaci sa draft NHL, v prvom rade sa však sústredí na kvalitnú prípravu na nasledujúci ročník.

"Už niekoľko týždňov trénujem pod vedením kondičného trénera. Zároveň chodievam aj s hokejovými kamarátmi trénovať palicovú techniku, miešať puk a zdokonaľovať sa aj v tomto smere," zdôraznil.

Najmladší z hokejového klanu Faithovcov na seba výrazne upozornil v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020. Vo veku 17 rokov debutoval v košickom A-mužstve, v 16 zápasoch získal 6 kanadských bodov za 2 góly a 4 asistencie. Ročník pritom začal na severe Európy, 17-zápasová anabáza v krajine tisícich jazier ho obohatila ľudsky aj hokejovo: "Vždy to môže byť lepšie. Sezóna 2019/2020 sa pre mňa začala odchodom do Fínska. Na tento krok sa pozerám pozitívne a na následný návrat do Košíc ešte lepšie. M

 

V závere sezóny 2019/2020 mal v pláne pomôcť slovenskej reprezentácii do 18 rokov k návratu do elitnej kategórie. Na turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v Spišskej Novej Vsi chcel potvrdiť líderskú pozíciu vo svojom ročníku a zároveň zaujať aj hráčskych skautov. Nič z toho sa však nekonalo, pandémia koronavírusu zmarila ambiciózne plány hráčov s rokom narodenia 2002. "Trochu to vyprchalo, ale spočiatku ma to dosť trápilo. Mrzí ma to aj pre to, že sme v 'osemnástke' vytvorili dobrú partiu a mohli sme splniť postupový cieľ," poznamenal.

Roman Faith figuruje v preddraftovom rebríčku skautov NHL na 125. mieste spomedzi hráčov, ktorí strávili ročník 2019/2020 v Európe. Voľba niektorého z klubov prestížnej súťaže by bola splnený sen, ale záujem eviduje aj z kanadskej juniorskej ligy (CHL): "Moju preddraftovú pozíciu už neovplyvním, ale som rád, že som sa vôbec dostal do rebríčka. Vyzerá to, že pred nasledujúcou sezónou budem mať viacero možností. Budem zvažovať, či ostanem v Košiciach alebo skúsim kanadskú juniorskú súťaž, keďže sa ma zrejme bude týkať aj draft do CHL. Chcem sa rozhodnúť tak, aby to pre mňa znamenalo krok vpred a nie späť. Dúfam, že sa pred sezónou správne rozhodnem."

Pôsobenie v košickom A-mužstve si pochvaľuje a prípadné zotrvanie v tíme "oceliarov" ho láka aj z dôvodu, že by išlo o seniorskú súťaž, na rozdiel od kanadskej juniorky. "Pri každej zmene angažmánu sú plusy aj mínusy. Plusom odchodu do zámoria by bolo to, že v Kanade hráč nemusí myslieť na nič iné iba na hokej. Zároveň je pod drobnohľadom trénerov, skautov. Na druhej strane je tam úplne iný život a nie každý tam chce ísť. V Košiciach by som zrejme hral v A-mužstve, v ktorom to vyzerá, že mladí hráči dostanú viac priestoru," uviedol Faith pre TASR.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!