Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.05.2020 18:35 | Správy | Domáce správy

Po manažéra D4R7 Construction si prišla polícia: Spoločnosť reaguje

Spoločnosť D4R7 Construction, hlavný zhotoviteľ projektu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, potvrdila pre TASR, že počas piatka bol jeden z členov jej manažérskeho tímu predvedený na policajný výsluch.

Takýto postup však firma považuje za mimoriadne prekvapivý, keďže tvrdí, že vždy plne spolupracovala so slovenskými orgánmi.

"Rešpektujeme právomoc slovenských orgánov vyšetrovať akékoľvek otázky, ktoré považujú za relevantné, avšak očakávame, že kroky, ktoré sú podnikané voči našej spoločnosti a jej pracovníkom, budú rozumné a primerané s ohľadom na okolnosti," uviedla pre TASR firma D4R7 Construction. Považuje za neakceptovateľné, ak sa citlivé informácie o jej pracovníkoch posúvajú médiám ešte predtým, než sa dotknuté osoby majú možnosť vyjadriť k obvineniam na ich adresu.

"Vyzývame orgány činné v trestnom konaní, aby v súlade s princípmi právneho štátu rešpektovali prezumpciu neviny a aby sa zdržali používania nezákonných, zbytočných a neprimeraných opatrení," podotkla spoločnosť.

 

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková potvrdila pre TASR, že v súvislosti s výstavbou diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 zadržala polícia v piatok skoro ráno podozrivú osobu. Dôvodom je trestná činnosť ohrozenia a poškodenia životného prostredia. Na prípad upozornila televízia Markíza, podľa ktorej má byť zadržaným šéf spoločnosti D4R7 Construction M. H.

"V súčasnosti policajný vyšetrovateľ vykonáva so zadržanou osobou procesné úkony v súlade s trestným poriadkom. Vzhľadom k tomu, aby nedošlo k ich zmareniu, nie je možné poskytnúť ďalšie informácie. Hneď ako to procesná situácia dovolí, budeme verejnosť o prípade informovať," povedala pre TASR Martiniaková.

V súvislosti s výstavbou D4 a R7 sa dlhodobo hovorí o podozreniach, že sa na stavbu vozí aj kontaminovaná zemina, nevhodný materiál či odpad z nelegálnych skládok z okolia Bratislavy. Pre tieto podozrenia zasahovala na stavbe obchvatu viackrát aj polícia, ktorá odoberala vzorky na znalecké skúmanie.

V novembri 2019 oznámil vtedajší člen predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Peter Gandl, že statické skúšky únosnosti časti násypu na stavbe diaľnice D4 pri Jarovciach nevyhovujú, čo je podľa neho pravdepodobne ešte horší problém, ako tunajší nález azbestu na stavbe. "Pri kontrole sa zistilo, že sa tam našli kusy dreva, že tam boli nejaké textílie a také materiály, ktoré jednoznačne do násypu nepatria, a, samozrejme, znižujú jeho únosnosť," podotkol s tým, že podľa neho sa bude asi musieť násyp rozobrať a vybudovať nanovo.

Firma D4R7 Construction sa naopak snaží štátu dokázať, aj správami od nezávislých expertov, že dotknutý násyp je z ekologického i stavebného hľadiska v poriadku. Spoločnosť zároveň dlhodobo deklaruje, že na projekt bratislavského nultého obchvatu nepoužíva nevhodné či kontaminované materiály. Používané materiály sú podľa firmy v súlade s normami a majú potrebné certifikáty.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Bojový dron
Irán aktivoval protivzdušnú obranu: Tieto tvrdenia z USA však zaryto odmieta!
Cropped shot of an unrecognizable customer making payment in a store
Otrasné, čo mali robiť traja muži v Bratislave: Na tento večer nezabudnú
Ilustračné foto
Obrovský nesúhlas Číny: Sú rázne proti deštruktívnemu konaniu! A nie sú jediní
Foto
Niečo sa deje so Schumacherom? Kroky rodiny vás prekvapia
Rodičom sa okresanie balíčka nepáči.
Vláda sa chystá okresať rodinný balíček, odkaz od rodičov: Neberte peniaze našim deťom!
Moderátor sníva o ceste do Bhutánu.
Foto
TRAPAS Martina Nikodýma: On o ničom nevedel, no keď to zistil... Ja vás zabijem!
Opitý vodič sa zranil pri náraze vozidla do stĺpa v Prešove.
Foto
Opitý vodič to napálil rovno do stĺpa! Nenormálne, koľko nafúkal: FOTO z nehody
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!