Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.05.2020 13:30 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVáš Tip

Spoveď dvoch mužov, ktorých napadol medveď pri Ružomberku: Mysleli sme si, že to neprežijeme!

Obrovské šťastie v nešťastí mali dvaja muži v okolí Ružomberka. Pri prechádzke lesom totiž stáli tvárou v tvár statnému medveďovi, ktorý ich napadol.

Poľovníka Radoslava Popraca (45) uhryzol do ruky, milovník prírody Peter Durdiak (35) skončil s vážnejšími zraneniami tváre. Zaútočil dvakrát ten istý maco? Radoslav sa vybral bez zbrane na prechádzku v Komornickej doline v časti Čatná so svojím psom. Z bočného chodníka sa rozhodol prejsť cez skalnatý terén, aby si skrátil cestu. „Zrazu som zbadal medzi skalami hlavu asi 150-kilogramového medveďa, ktorý ručal.

Otvoriť galériu
Polovník Radosla
Zdroj: aspk

Blízko mal zrejme brloh, tak som sa snažil dostať od neho preč. Spadol som, medveď ma zachytil za ruku a ťahal po skalách. Bola to poriadna mela. Chvíľu som bol na zemi, potom vo vzduchu a dokonca aj na medveďovi,“ opisuje hrôzostrašné chvíle poľovník. Chlpáč sa mu zahryzol do lakťa. Muž sa snažil utiecť, no zviera ho prenasledovalo. Zbavil sa ho, až keď skočil dolu svahom. „Neskôr som zistil, že medveď mi prehrýzol lakeť do hĺbky asi 4 cm,“ doplnil Poprac.

Zápas na život a na smrť

Horšie dopadol o mesiac Peter (35) v 1,5 kilometrov vzdialenej Ludrovskej doline. Bol od auta len 20 minút a prechádzal vrstevnicou ponad vývraty. Keď sa už stmievalo, vybral sa naspäť. „Zrazu sa 15 metrov odo mňa niečo mihlo. Najprv vystrčil medveď hlavu, potom urobil len dva skoky a bol na mne,“ spomína Durdiak. Statný chlpáč ho prevalil, zo začiatku sa Peter snažil brániť, nohami ho odkopával, no potom si už nič nepamätá.

Otvoriť galériu

 

Utrpel viacpočetné zlomeniny nosa, tvárového skeletu, kostí, tržné a iné rany od hryzancov. „Nevieme, či ide o rovnakého medveďa alebo nie. Ak by však išlo, tak máme problém. Bol by to medveď, ktorý si dvakrát vyskúšal útok na človeka a môže ho opakovať,“ uviedol poľovník Radoslav.

Poľovníci upozorňujú ľudí, aby chodili len po vyznačených chodníkoch a vyhýbali sa skalným terénom, hustým porastom, prípadne vývratiskám a neprehľadnému terénu. „Nechceme robiť paniku, no verejnosť musí myslieť na to, že medveď nie je plyšová hračka a môže na nich zaútočiť,“ upozorňuje hovorca Slovenskej poľovníckej komory Alojz Kaššák.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: den, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!