Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.05.2020 15:00 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Užialená rodina Miška († 5 dní), ktorý zomrel v nemocnici, začala konať: Trestné oznámenie za smrť bábätka

Namiesto radosti prežíva smútok. Iveta (16) sa tešila z príchodu prvorodeného bábätka, ktorému dala meno Miško. Domov z nemocnice v Trebišove už však, žiaľ, spolu neodišli. Bábätko sa vypýtalo na svet predčasne a na piaty deň nečakane zomrelo.

Miškova babka Iveta (43), zákonná zástupkyňa mladej mamičky, už podala trestné oznámenie, pretože zo smrti vnúčika vinia zdravotnícky personál. Miško sa narodil minulú stredu. „Dostal meno po otcovi a narodil sa v 36. týždni môjho tehotenstva. Mal 2 200 gramov a 45 centimetrov, no bol dva dni na infúziách, aby nabral hmotnosť. Normálne som ho dojčila, ale keď náhle ožltol, zobrali mu krv a zistili, že má žltačku. Dali ho pod také svetlo. Normálne reagoval, usmieval sa a zaspinkal,“ hovorí nešťastná Iveta (16). V nedeľu o štvrtej ráno ho mala znovu dojčiť.

„Ale keď ho sestrička otočila, ležiac na brušku, už nedýchal. Nebol pritom v žiadnom inkubátore,“ vraví mamička, ktorá je zo straty dieťatka nešťastná rovnako ako jej druh Michal (16). „Na vine je sestrička, ktorá na Miška nedávala v noci pozor,“ vyhlásila. Jej mama Iveta (43) sa rozhodla konať.

„Podala som už na polícii trestné oznámenie a to isté urobím aj na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Podľa mňa zlyhal personál nemocnice, ktorý zanedbal svoje povinnosti a došlo k pochybeniu. Život Miška nám to nevráti, ale ide o spravodlivosť,“ dodala. „Polícia prijala trestné oznámenie, prípadom sa už zaoberá vyšetrovateľ, ktorý v tejto súvislosti začal stíhanie pre trestný čin usmrtenie, do trestného konania bude pribratý znalec z odvetvia súdneho lekárstva,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Otvoriť galériu

 

Nemocnica reaguje

„Niekoľkodňové predčasne narodené dieťa bolo pre silnú detskú žltačku uložené do inkubátora, kde dostávalo fototerapiu. Okolo 4. hodiny ráno dva nezávislé monitorovacie prístroje, na ktoré bolo dieťa napojené, signalizovali náhlu zmenu životných funkcií. Ošetrujúci personál bol v tom čase v tej istej miestnosti a okamžite začal so záchranou novorodenca.

Aj keď bolo dieťa už niekoľko hodín po dojčení, jeho dýchanie s najväčšou pravdepodobnosťou skomplikovali zvratky z dojčenského mlieka. Lekárka a následne anestéziológ začali s resuscitáciou už do troch minút, žiaľ, ani ich enormné úsilie neviedlo k záchrane,“ informoval Tomáš Kráľ za Svet zdravia, ktorý trebišovskú nemocnice spravuje. Samotnú komplikáciu podľa jeho slov nebolo objektívne možné predvídať. „Presnú príčinu smrti potvrdí až pitva,“ dodal s tým, že nemocnici je ľúto, čo sa stalo.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kz, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku