Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.05.2020 09:00 | Správy | Domáce správy

Zoltána († 50) zasypalo počas práce v pivnici: Po šiestich mesiacoch od jeho smrti dostala manželka obrovský dar

Život dokáže byť niekedy veľmi krutý. Mama Anita (40) prežíva materinskú radosť cez slzy smútku.

Jej mesačná dcérka Emilly sa nikdy nepozrie na svojho ocka a on nebude pri tom, keď urobí prvý krôčik... Zoltán († 50) z Veľkej Bary (okr. Trebišov) totiž na svoju rodinku dohliada už len z nebíčka. Tragicky zahynul v októbri minulého roka pri prehlbovaní tokajskej pivnice. Pozostalí doteraz nevedia, prečo musel skúsený odborník zomrieť a kto je za jeho smrť zodpovedný. Rodine však robí radosť najmladšie bábätko, ktoré sa narodilo presne pol roka po jeho smrti.

Vdova Anita, ktorá má so Zoltánom aj dcéry Viktóriu (19), Anitu (16) a syna Zoltána (12), sa už mesiac teší z prírastku v rodine. „Možno je to znamenie, že Emilly prišla na svet presne pol roka po tom, čo Zoltán zomrel. Bol to pracovný úraz, prepadla sa pod ním zem a zavalilo ho,“ vracia sa Anita k tragédii so smútkom v hlase a pokračuje: „Po prevoze do nemocnice o pár hodín skonal. Manžela mi už nevráti nikto, no nemalo sa stať, že tam zomrel. Myslím si, že je to ich chyba.“

Otvoriť galériu

O ničom ma neinformujú

 

Podľa Anity sa v tokajskej oblasti vykopalo viac pivníc a nikdy nedošlo k tragédii. „Najviac ma hnevá to, že od októbra mi nedali nič vedieť. Manžel tam mal veľa vecí a až teraz nám povolili ísť si po ne na moje naliehanie. Veľa pracovných strojov a náradia mu zmizlo. A to, čo ostalo, je znehodnotené z dôvodu vlhkosti v pivnici. Resty zostali ešte aj za tú prácu, ktorú stihol urobiť,“ prezradila Anita s tým, že od majiteľa vinárstva sa vždy dozvedela len to, že smrť jej manžela stále vyšetrujú. Keď sa dožadovala informácií na banskom úrade, tak jej vraj povedali, že prípad uzavreli a rieši ho polícia.

Na Zoltána stále čakám

„Keby som nemala sestru a rodinu, nemáme z čoho žiť, vyplácanie vdovského, rodinných prídavkov aj materskej sa stále vybavuje,“ spomenula mama 4 detí, s ktorými dočasne odišla do Česka. „Chceme sa vrátiť na Zemplín, ale Emilly je ešte maličká. Stále som nepochopila, že Zoltán už nie je medzi nami. Stále naňho čakám. Keď sa však pozriem na dcérku, akoby mu z oka vypadla. Nechal mi tu po sebe poklad,“ dodala ťažko skúšaná Anita, ktorá o muža prišla 8. októbra 2019 počas prác pod zemou v novootvorenom vinárstve vo Veľkej Bare.

Riaditeľ vinárstva Peter Drotár po tragédii uviedol, že k zraneniu pracovníka externej firmy došlo pri prácach na nových, pre verejnosť nesprístupnených pivničných priestoroch. Polícia tragédiu vyšetruje ako prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví.

Liezol do nezaisteného priestoru

Predseda Obvodného banského úradu Košice Ivan Krajník po udalosti uviedol, že po obhliadke miesta úrazu a zaistení dokumentácie vypočúvali svedkov. Výsledkom tohto smrteľného pracovného úrazu bol odborný posudok, ktorého závery poskytli polícii. „Došlo k odtrhnutiu horniny zo stropu. Postihnutého zasypala a došlo k porušeniu predpisov aj z jeho strany. Liezol totiž do nezaisteného priestoru a nebolo riešené sekundárne vystužovanie. Išlo o eseročku v jednej osobe, keď bol konateľom, riaditeľom aj robotníkom,“ povedal Krajník.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kz, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo