Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.05.2020 12:45 | Šport | Šport mix

Nadácia SOŠV podporila športových odborníkov: Rozdelila im financie

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) v spolupráci so SOŠV rozdelili finančné prostriedky v rámci grantového programu "Dáme to".

Športoví odborníci, ktorí sa v náročnej situácii nevzdali a napriek zatvoreniu športovísk motivovali seba a aj svojich zverencov k aktívnemu pohybu, už majú financie z rezervného fondu Pripravení pomáhať na svojich účtoch.

Správna rada Nadácie SOŠV rozdelila medzi 34 športových odborníkov sumy od päťsto do tisíc eur. Financie dostali nielen tréneri, ale medzi vybranými boli aj športový psychológ, kondičná špecialistka či fyzioterapeutka. Tréneri zastupovali široké spektrum športov – atletiku, plávanie, volejbal, športovú gymnastiku, ľadový hokej, karate, aikido, džudo, box, krasokorčuľovanie, basketbal, sánkovanie, športový aerobik, fitness, tenis, triatlon, karate, vodné pólo, šerm i golf. Celkovo prišlo do prvého kola grantovej výzvy "Dáme to" vyše sto žiadostí od trénerov, športových psychológov, fyzioterapeutov či masérov.

Tréneri a športoví odborníci sú jedna z najzraniteľnejších skupín v športe. Pritom sú dôležití nielen vo vrcholovom športe, ale najmä pri výchove detí a mládeže. Po zatvorení športovísk, posilňovní, bazénov, telocviční i štadiónov zostali počas pandémie bez pravidelných príjmov. Napriek tomu mnohí využili možnosti on-line sveta a boli v kontakte so svojimi zverencami. Podporovali ich, motivovali ich a pomáhali im zostať športovo aktívni.

 

"Veríme, že podpora z rezervného fondu Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru Pripravení pomáhať pomohla športovým odborníkom preklenúť nepríjemné obdobie," uviedla v tlačovej správe riaditeľka Nadácie SOŠV Zuzana Vodáčková.

Medzi trénermi, ktorí získali grant, je aj Matúš Kadraba. Trénuje prípravky a mladších žiakov v HK Ružinov '99. Už krátko po uzavretí športovísk a zákaze tréningov začal pripravovať prostredníctvom sociálnych sietí pre svojich zverencov motivačné tréningové videá a zostával s nimi v pravidelnom kontakte. "Od druhého marcového týždňa sme nemohli trénovať na ľade. Bolo mi jasné, že deti sa potrebujú dostať opäť k nejakému pohybu, aby neprišli o kondíciu i nadobudnuté zručnosti. Napadlo mi pripravovať tréningy online. Najskôr som využíval skype, neskôr facebook. Bolo pre mňa dôležité, aby ma deti videli a snažili sa správne robiť cvičenia," povedal Kadraba. Vďaka koronakríze si on i mnohí ďalší tréneri uvedomili, že v budúcnosti v prípade, ak by počasie alebo akákoľvek iná situácia znemožnili vonkajší tréning, môžu využiť aj on-line formu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Poľský premiér Donald Tusk
Tusk: Poľsko musí zlepšiť protivzdušnú obranu, aby bolo bezpečné ako Izrael
Ilustračné foto
Dvaja manželia kruto zabili svoje ženy: Ľudia povstali, toto nebudeme tolerovať!
Na snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.
Opozícia opäť spustila kritiku: Nepáči sa im odvolanie Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!