Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.05.2020 06:00 | Tip od Vás
Váš Tip

Matovič obslúžil čašníka, ľudia sa doňho pustili: Prešľap, nad ktorým politológ len krúti hlavou!

Premiér ukázal, že mu nerobí problém urobiť kávu pre svojho podriadeného.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii
Video, ktoré zachytáva Igora Matoviča (47), ako nesie kávičku dlhoročnému čašníkovi na Úrade vlády SR, zverejnil Boris Kollár. Aktéri si však zabudli nasadiť rúška, ktoré sú stále povinné, čo poriadne naštvalo ľudí. Vymenili si úlohy. Nie čašník priniesol kávu premiérovi, ale premiér čašníkovi. Igor Matovič takto zaskočil pracovníka úradu vlády. „Práve sa skončila koaličná rada na úrade vlády a čašník nám priniesol kávu a premiér hovorí - sadnite si, a nedáte si s nami kávu? Ja vám ju prinesiem, ja vás obslúžim,“ opísal situáciu, ktorá predchádzala videu, predseda parlamentu Boris Kollár.

„A tu máme pána, ktorý je normálny pamätník. Tridsať rokov obsluhuje premiérov a teraz po 30 rokoch obslúži premiér pána čašníka,“ hovorí na videu Boris Kollár so smiechom. Dlhoročného zamestnanca gesto od premiéra očividne potešilo aj pobavilo. „Prvýkrát mi doniesol premiér kávu po rokoch, a to je akože úžasné,“ povedal skúsený čašník. „Čo treba, tak povedzte a je všetko vybavené,“ ponúkol premiérovi s humorom protislužbu čašník.

 

Kde sú rúška?

Viac ako ľudský prístup predsedu vlády však komentujúcich pod videom zaujalo čosi iné. Prítomní nemali na sebe rúška, za čo schytali poriadnu dávku kritiky. Ľudia dali premiérovi aj predsedovi parlamentu najavo, čo si myslia o tom, že nedodržiavajú vlastné nariadenia. Nosenie rúšok je totiž povinné a za nenosenie vás môžu pokutovať.

„Celé Slovensko je masírované, ako je potrebné zodpodvedne chrániť seba i iných rúškami a z piatich nasnímaných ľudí na tom videu má v uzavretej miestnosti rúško nasadené až jeden. A ešte sa tým bezškrupulózne pochvália. Všetci sme si rovní, len niektorí sme si rovnejší,“ napísala v komentári nahnevaná Slovenka.

„Vy nemusíte mať rúška? Po Slovensku behajú ako besní policajti a dávajú pokuty za nenosenie rúšok a vy? Vy ste oslobodení? Nie je vám to už trápne, že vodu kážete a víno pijete?“ pokračoval jeden z mnohých komentárov. Nepodarené PR nakoniec hodil Matovič na Kollára. „Keď necháte Borisa chvíľu bez dozoru a on natočí niečo, čo malo byť skryté. A keď sú pre vás rúška v tom videjku to naj, tak vedzte, že káva sa cez ne dosť blbo pije,“ napísal Matovič na sociálnej sieti.

 

Bolo to za čiarou

Tomáš Koziak, politológ

- Malo by to byť dôstojnejšie. Už aj predchádzajúce videá, fotografie či posty, ktoré zverejňoval Matovič na sociálnych sieťach, boli na hranici, ale toto už bolo ďaleko za čiarou. Toto dehonestuje úrad predsedu vlády aj predsedu Národnej rady. Neviem, akým spôsobom si predstavujú dôstojnosť výkonu funkcie, keď chcú dávať takéto videá. Oni to vnímajú ako uvoľnenú párty, kde sa ľudia zabávajú a kde príliš serióznosti nie je. To, že nemajú rúška, už je najmenší prešľap. Je to výraz neprofesionality a je to vecou politickej a osobnej nezrelosti, pokiaľ si neuvedomujú, akú pozíciu zastávajú a pokiaľ sa tak nesprávajú.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: fsz, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ján Nezmar v drese Ružomberka.
Bývalý hráč Ružomberka má obrovský problém: Korupčný škandál?!
1994. (Zľava) Samuel L. Jackson, John Travolta, Harvey Keitel, Quentin Tarantino
Foto
Najväčšie hviezdy Pulp Fiction po 30 rokoch! Aha, ako zahviezdili na filmovom festivale
Obľúbené sú aj šmykľavky
Žiakom z Hlohovca môžu ostatní len závidieť: Zábavný park na chodbe školy? Také niečo sa len tak nevidí
Ilustračné foto
Británia odmietla rokovania s Európskou úniou: Ohrozí to mobilitu mladých ľudí?
Speváčka Jana Kirschner
Foto
Jana Kirschner už do MHD nevkročí: Revízor na mňa KRIČAL a povedal, že som... Uff, silná káva!
Ostrý boj Kralevich a Chrena o nábytok z čiernej stavby!
Foto
Kralevich vs. starosta Ružinova: Ostrý boj o majetok z čiernej stavby! Nadávala mu do ZLODEJOV, čo jej odkázal?
Military surveillance drone flying over rocky deserts.
Ukrajina zasiahla viaceré ciele v Rusku: Medzi nimi aj viaceré elektrické stanice
Na archívnej snímke vľavo Stephane Da Costa (CSKA) a vpravo Tomáš Zigo (Slovan) počas zápasu KHL
Návrat do reprezentácie: Hráč z KHL ide na MS!
Poľský prezident Andrzej Duda podpísal v stredu 16. augusta 2023 zmenu zákona o referende.
Poľsko hovorí o jadrových zbraniach: Hrozby z Ruska silnejú, sme pripravení! Čo sa chystá?
(ilustračná fotografia).
Nečakaný zvrat! Kto môže za výbuchy na základni v Iraku?
Lonely sad woman deep in thoughts sitting daydreaming or waiting for someone  in the living room with a serious expression,  she is pensive and suffering from insomnia sitting on couch
Cítite, že sa s vami niečo deje? 11 príznakov rakoviny, ktoré by ste nemali ignorovať
Po náročnej liečbe robí veľké pokroky v hokeji.
Foto
Hokejista Martinko strieľa góly, hoci nemal žiť: Lekári mu dávali len 3 týždne! Dojemný príbeh malého bojovníka