Sprievodca s názvom Prešovské hostince, kaviarne, cukrárne a reštaurácie mal byť vydaný vo veľkorysej podobe. Na 208 stranách v tvrdej väzbe mala publikácia predovšetkým turistov informovať o gastronomickej ponuke v metropole Šariša. Mesto však podľa doterajších prepočtov môže kvôli koronavírusovej kríze prísť o milióny eur, s ktorými sa počítalo v rozpočte. Preto nastúpili tvrdé finančné reštrikcie. Aj napriek tomu bola vyhotovená a podpísaná objednávka na knižku. Pritom všetky gastronomické prevádzky v tom čase fungovali v obmedzenom režime a robili iba donášky.
Primátorka mesta tvrdí, že došlo k omylu. “Som veľmi vďačná, že objednávka bola zverejnená a hneď po nástupe z práceneschopnosti som ju dala zrušiť. Takže nebude realizovaná. Bola to plánovaná aktivita zaradená do rozpočtu na tento rok,” uviedla Andrea Turčanová. Podľa nej sa predpokladá, že mestu tohto roku pritečie o 6,5 milióna eur menej, ako sa pôvodne očakávalo. Pritom len na chod úradu v minimálnom režime, bez akýchkoľvek investícií, potrebujú v Prešove 3,5 milióna eur mesačne.