Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.04.2020 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Obavy Milana Lasicu z koronavírusu: Herec sa tvrdo obul do premiéra Matoviča!

Má obavy nielen o seba, o svoje milované divadlo, ale na srdci mu leží aj súčasná politická situácia na Slovensku.

Legendárny herec Milan Lasica (80) sa počas pandémie koronavírusu stiahol do úzadia a so svojou manželkou Magdou Vášáryovou (71) trávia čas na chalupe na Záhorí. Odrezaný od sveta však sleduje spoločenské dianie, ktoré ho dohnalo až k ostrým slovám na adresu premiéra Igora Matoviča (46)! Lasica tiež otvorene priznáva, že jeho Štúdio L+S má existenčné problémy a dokonca sa ukazuje čím ďalej tým reálnejší scenár zatvorenia tohto kultúrneho stánku, ktorý funguje od roku 1982.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Lasica je už niekoľko týždňov na chalupe na Záhorí, ktorú má s manželkou Magdou už dlhé roky. „Chodíme na prechádzky, čítame a dívame sa na televíziu. Manželka pracuje v záhrade,“ priznal Novému Času herec, ktorý zatiaľ nemá so svojou polovičkou ponorku. „Všetko je v poriadku. Sme dosť príjemne prekvapení,“ hovorí s úsmevom. Sám si však uvedomuje, že patrí do ohrozenej skupiny, pretože všade zúri pandémia koronavírusu. To bol práve dôvod, prečo sa s manželkou stiahli na samotu.

„Priznám sa, že mám strach, pretože mám všetky znaky najohrozenejšieho človeka. Vek, choroby, diabetes, operácie srdca… Bodaj by som sa nebál. Ale riešim to tým, že na to príliš nemyslím,“ vysvetlil pre Denník N Lasica. Hoci je chalupa miestom oddychu, milovníkovi divadla jedna vec veľmi chýba. „Diváci mi chýbajú a dúfam, že aj ja im chýbam. Futbal sa dá hrať bez divákov, ale divadlo nie. Takže musíme vyčkať,“ povedal Novému Času herec a v jeho hlase bolo cítiť smútok.

 

Téma Štúdia L+S je pre neho nepochybne citlivá. Stále totiž nevie, ako to bude s divadlom, ktoré funguje už od roku 1982. „To keby som vedel, tak by som vám to povedal. Ale to je veľká neznáma, uvidíme, čo bude,“ priznala nám herecká legenda, ktorá pre Denník N povedala: „Dnešná situácia je pre naše divadlo, ktoré nedotuje štát, likvidačná. Tržby nie sú, sponzori sa k nám pravdepodobne tiež nepohrnú. Vyzerá to veľmi vážne.“

Pri otázke, či by mohlo dôjsť aj k najhoršiemu a divadlo už nebude pokračovať, povedal: „Áno, je tam aj tá možnosť. Všetci dúfame, že k nej nedôjde. Ak nám však nepríde nejaká pomoc, nebudeme môcť s divadlom pokračovať.“ Jediným vytrhnutím zo stereotypu dní je pre herca nakrúcanie jojkárskej glosátorskej šou Sedem. Práve tam príde každý štvrtok, no za veľmi prísnych hygienických opatrení. Pre Lasicovcov je táto situácia náročná, pretože nemôžu vidieť ani svoje milované dcéry a vnúčatá.  „Všetci sa podľa predpisov zdržiavajú v izolácii, takže len telefonujeme. Čo sa dá robiť...,“ vysvetlil herec.


Kritika Matoviča


Aktuálna situácia vo svete tak herca rozhodne neteší, no snaží sa s ňou vyrovnať. Sleduje kroky našej vlády a aj rozhodnutia premiéra Igora Matoviča. Ten si svoje emócie často ventiluje najmä na sociálnej sieti, čo však nie je každému po chuti. V jednom z príspevkov dokonca začal útočiť aj na médiá, čo sa pánovi Lasicovi nepáčilo. Podľa herca to rozhodne v poriadku nie je. „Toto je choroba väčšiny, ale povedal by som, že všetkých ľudí, ktorí sa dostanú k moci. Nakoniec za svojich najväčších nepriateľov považujú novinárov, pretože novinári sú kritickí.

Ľudia, ktorí sú v politike a dostanú sa k moci, neznášajú kritiku. A to už vôbec nehovorím o sebareflexii. Sebareflexia politikom chýba veľmi často. Toto by mal náš premiér opustiť. Nemal by sa držať kritiky novinárov, pretože potom sa to väčšinou končí presvedčením, že všetko by bolo v poriadku, keby nebolo novinárov,“ vyjadril svoj názor na premiéra pre Denník N herec, ktorý zatiaľ nepodlieha panike a pandémiu chce prežiť v psychickej pohode. „Keby sme vedeli, kedy sa to skončí, tak sa úplne inak človek cíti. Ale keďže nevieme, tak žijeme v neistote. Len sa nádejame, že sa to skončí. Dúfame, čo iné nám zostáva,“ uzatvára herec.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory
Politik z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Björn Höcke.
Pravicový politik má vážny problém: Použil nacistický slogan?! Toto mu hrozí
Najjednoduchšia prevencia voči chorobám: Začnite od rúk! Nemocnice poskytnú užitočné rady
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Je to tu! Vedci potvrdili, čo sa nachádza VO VNÚTRI mesiaca: Spadne vám sánka