Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.04.2020 10:55 | Správy | Politika

Náčelník Mestskej polície Bratislava Gajdoš končí po škandále: Padla náhrada za Lučanského?!

Za jazdu pod vplyvom alkoholu bude pykať. Primátor Bratislavy Matúš Vallo prijal rezignáciu náčelníka Mestskej polície Bratislava Mareka Gajdoša (40).

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

O flek prišiel pre alkohol za volantom a s veľkou pravdepodobnosťou si tak zahatal šancu získať vysokú funkciu v štátnej polícii. V kuloároch sa dokonca skloňovalo jeho meno ako možná náhrada za policajného prezidenta Milana Lučanského.

Náčelník Mestskej polície Bratislava a exvyšetrovateľ Gorily Marek Gajdoš sa vo štvrtok krátko po jedenástej vracal smerom z hlavného mesta do Slovenského Grobu, no nezvládol riadenie, zišiel z cesty a jeho auto skončilo prevrátené na streche. Privolaná policajná hliadka mu zistila alkohol v dychu. „Dychová skúška u vodiča sa skončila s pozitívnym výsledkom, vodičovi bola nameraná hodnota 0,40 mg/l alkoholu v dychu,“ uviedol hovorca Krajského Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. To je v prepočte 0,83 promile.

Gajdoš priznal zlyhanie, ospravedlnil sa a vedeniu mesta ponúkol svoju rezignáciu. „Dôsledkom tejto nehody boli škody na mojom vozidle, nikto iný nebol účastný ani poškodený. Čo je však podstatné, po kontrole hliadkou polície mi bol nameraný zvyškový alkohol,“ vyhlásil s tým, že dôvodom nehody bol mikrospánok.

 

Morálne neprijateľné

Gajdoš sa už v pondelok nechcel k prípadu vracať. „Ja už som sa k tomu vyjadril a nebudem sa už k tomu vyjadrovať,“ povedal nám do telefónu Gajdoš. Prezident Konfederácie odborových zväzov a bývalý šéf policajných odborov Marián Magdoško vraví, že ak podobný prešlap spravil príslušník štátnej polície, dostal by okamžite padáka.

Otvoriť galériu

„Sú to rozdielne pracovné kódexy a mestskí policajti to majú voľnejšie ako štátni, ale bez ohľadu na to, je to vážny poklesok. On ako náčelník mestskej polície a policajt, ktorý vyšetroval závažné kauzy, mal by byť vzorom spoločnosti. Z morálneho hľadiska je to absolútne neprijateľné, aby naďalej zotrval vo funkcii náčelníka mestskej polície,“ povedal Magdoško.

Stopka vysokých ambícií?

V kuloároch sa meno Gajdoša ešte pred škandálom spomínalo v súvislosti s tým, že v priebehu pár mesiacov zamieri do Policajného zboru. A dokonca na tie najvyššie miesta, keďže mal byť medzi kandidátmi na post policajného prezidenta ako náhradník za Milana Lučanského. Premiér povedal, že rozhodnutie o zotrvaní Lučanského vo funkcii nechá na ministra vnútra Romana Mikulca. Ten pripúšťa, že s prácou policajného šéfa nie je úplne spokojný.

„Je veľa vecí, ktoré sa už riešili predtým a dnes vidíme výsledok, na druhej strane však viem aj o niektorých veciach, ktoré sa riešia teraz, a nie som celkom spokojný s tým, ako,“ povedal Mikulec. O príležitosť vymeniť Lučanského však Gajdoš svojím alkoholovým excesom zrejme defi nitívne prišiel. „Pán Gajdoš minulý týždeň zložil funkciu vzhľadom na to, že šoféroval pod vplyvom alkoholu a spôsobil nehodu. Myslíme si, že touto informáciou je vaša otázka, týkajúca sa p. Gajdoša zodpovedaná,“ odpísali nám z ministerstva vnútra.

Štátneho by ihneď vyrazili

Pavol Paračka, predseda Odborového zväzu polície

- Policajt by bol za to automaticky prepustený, to je hrubé porušenie služobnej prísahy. Je jedno, či to spraví v pracovnom čase, alebo mimo pracovného času. Ak nafúka nad 0,29 promile, čo je zvyškový alkohol, tak je automaticky  prepustený. U mestských policajtov sa inak na to prihliada, no môj osobný názor je, že Marek Gajdoš by nemal zostať na čele mestskej polície.

Gajdoša v minulosti prichytili s herečkou

Po tom, čo známy herec Sväťo Malachovský prežíval krízu s manželkou Petrou, sa objavili fotografie, ktoré ju zachytávali práve s Gajdošom. Portál Topky.sk ich zachytil na balkóne v bytovke v Slovenskom Grobe, kam mal Gajdoš namierené aj v osudnú noc, keď havaroval. On sám býva v rovnakej obci a prítomnosť u herečky vtedy vysvetľoval tým, že sa pozná s jej mamou, ktorej pomáha so zariaďovaním bytu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Filip Szórád, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder