Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2020 14:35 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy

Škandál v Bratislave: Náčelník mestskej polície Gajdoš po nehode nafúkal!

Toto mu teda nevyšlo. Náčelník Mestskej polície v Bratislave a bývalý vyšetrovateľ Gorily Marek Gajdoš sa vo štvrtok vracal z Bratislavy domov do Slovenského Grobu.

Neďaleko cieľovej destinácie však zišiel z cesty a jeho auto skončilo prevrátené na streche. Privolaná policajná hliadka mu zistila alkohol v dychu. Gajdoš si sype popol na hlavu a ponúkol svoju rezignáciu.

Celá udalosť sa stala krátko po jedenástej hodine v noci medzi Chorvátskym Grobom a Slovenským Grobom pri Pezinku. Gajdoš sa mal vracať z Bratislavy domov, no jeho auto sa dostalo mimo vozovky a skončiť malo prevrátené na streche. Priznáva, že hliadka mu dala fúkať s pozitívnym výsledkom. "Chcem sa hlboko ospravedlniť. Sklamal som obyvateľov nášho mesta, členov zboru Mestskej polície, vedenie mesta a seba samého. Ako náčelník Mestskej polície som zodpovedný nielen za dodržiavanie zákona, ale musím v prvom rade ísť príkladom. Včera vo večerných hodinách som v tomto na plnej čiare zlyhal. V dôsledku mikrospánku som počas vedenia vozidla zišiel z cesty a spôsobil škodovú udalosť. Dôsledkom tejto nehody boli škody na mojom vozidle, nikto iný nebol účastný ani poškodený. Čo je ale podstatné, po kontrole hliadkou polície mi bol nameraný zvyškový alkohol," povedal Novému Času Gajdoš.

Hovorí, že nápor je v súčasnosti obrovský, či už v dôsledku domácej izolácie alebo mimoriadneho nasadenia v prvej línii. "Ale ani takéto okolnosti neospravedlňujú moje zlyhanie. "V ťažkých časoch, keď obyvatelia nášho mesta skladajú veľké obety vo svojich bežných životoch, som nás všetkých sklamal. Bola to hlúpa chyba, za ktorú som pripravený niesť plnú zodpovednosť a vedeniu mesta som ponúkol svoju rezignáciu. Ešte raz sa ospravedlňujem všetkým obyvateľom, mojim kolegom a vedeniu mesta," dodal.

 

Primátor Bratislavy Matúš Vallo hovorí, že mal s Gajdošom veľmi dlhý rozhovor o celej situácii aj čo jej predchádzalo. "Môžem sa to usilovať pochopiť ľudsky vzhľadom na okolnosti, o ktorých mi povedal. Na druhej strane je fakt, že ide o vážne profesionálne zlyhanie. Vážim si, že pán náčelník Gajdoš sa k celej veci postavil priamo bez akéhokoľvek vyhýbania sa zodpovednosti a ponúkol mi svoju funkciu," povedal Vallo. 

Zdôrazňuje, že rozumie, že sa od neho teraz očakáva rozhodnutie. "A musím povedať, že to nie je ľahké. Na jednej strane je toto vážne pochybenie. Rovnako je tu ale jeho doterajší bezchybný profesionálny kredit, výborné výsledky ako náčelníka mestskej polície, vrátane perfektnej spolupráce a koordinácii celej mestskej polície v súčasnej zložitej situácii v koronakríze. Toto všetko si chcem poriadne vyhodnotiť, zvážiť a na základe toho urobím rozhodnutie," uzavrel Vallo.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Na snímke predseda Výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak (SNS).
Fajčenie v kancelárii parlamentu? SaS podá návrh na odvolanie Huliaka
Bojový dron
Irán aktivoval protivzdušnú obranu: Tieto tvrdenia z USA však zaryto odmieta!
Jurij Gagarin 12. apríla 1961 úspešne obletel Zem v kozmickej lodi Vostok.
Slovenská astronómka o Gagarinovom lete do vesmíru: Desivé komplikácie! Čoho sa experti báli?
Cropped shot of an unrecognizable customer making payment in a store
Otrasné, čo mali robiť traja muži v Bratislave: Na tento večer nezabudnú
Ilustračné foto
Obrovský nesúhlas Číny: Sú rázne proti deštruktívnemu konaniu! A nie sú jediní
Foto
Niečo sa deje so Schumacherom? Kroky rodiny vás prekvapia
Rodičom sa okresanie balíčka nepáči.
Vláda sa chystá okresať rodinný balíček, odkaz od rodičov: Neberte peniaze našim deťom!
Moderátor sníva o ceste do Bhutánu.
Foto
TRAPAS Martina Nikodýma: On o ničom nevedel, no keď to zistil... Ja vás zabijem!
Opitý vodič sa zranil pri náraze vozidla do stĺpa v Prešove.
Foto
Opitý vodič to napálil rovno do stĺpa! Nenormálne, koľko nafúkal: FOTO z nehody
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu