Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Ožratý za volantom pripravil o život Vojtecha († 61) a jeho syna († 37): Známy podnikateľ spoznal svoj trest!

Za dva ľudské životy dostal napokon 8,5 roka. Krajský súd v Banskej Bystrici vo štvrtok rozhodol, že známy podnikateľ Ján Mráz (64) z Lučenca za zavinenie dopravnej nehody, pri ktorej zomreli Vojtech († 61), syn Tibor († 37) a jeho priateľka Martina (36) utrpela vážne zranenia, si odsedí za mrežami viac, ako mu určil okresný súd.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Krajský totiž neprihliadal na vek a ani zdravotný stav biznismena. Pôvodne podľa okresného súdu, ktorý bol vlani v decembri, mal poputovať Mráz za mreže na 5 rokov. Výška trestu sa ale nepáčila prokurátorovi, ktorý sa odvolal. Pojednávanie na krajskom súde bolo najprv odročené kvôli advokátovi podnikateľa, ktorý poslal ráno v deň súdu ospravedlnenie, že je chorý a navyše v poslednej dobe prišiel do styku s klientmi z Ázie, Rakúska a Talianska. Pojednávanie sa tak konalo až teraz a napokon padol aj definitívny verdikt.

„Krajský súd zrušil rozsudok okresného súdu Lučenec vo výroku o treste a rozhodujúc sám na nezmenenom skutkovom základe odsúdil obžalovaného Jána M. na trest odňatia slobody v trvaní osem rokov a šesť mesiacov nepodmienečne so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia a zároveň obžalovanému uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá v trvaní 10 rokov,“ informovala hovorkyňa krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Uhrovičová s tým, že toto rozhodnutie súdu je konečné.

Krajský sudca neprihliadal, na rozdiel od svojho kolegu z Lučenca, na dôchodkový vek biznismena a ani na jeho zdravotný stav. Uviedol, že Mráz na to tiež neprihliadal, keďže holdoval alkoholu.

 

Nehoda, ktorá otriasla centrom Novohradu a zomreli pri nej dvaja ľudia, sa stala vlani na konci júna. Podnikateľ Ján sadol za volant svojho Porsche Cayenne potužený alkoholom a jeho nekontrolovateľná jazda mala fatálne následky. O život prišiel Vojtech, otec dvoch detí, a jeho syn Tibor. Martina utrpela vážne zranenia, z ktorých má trvalé následky. Policajti museli najprv vypátrať, kto auto smrti šoféroval. Ján hneď po nehode nafúkal 2,5 promile, spolujazdec Patrik bol pod vplyvom drog. Práve jeho označil biznismenov advokát Peter Mihály počas pojednávania na lučenskom okresnom súde za spoluvinníka nehody s tým, že mu mal strhnúť volant. Dodal, že Mráz, ktorý na súde priznal svoju vinu, je chorý a je v dôchodkovom veku a na to by mal brať sudca ohľad. Podľa prokurátora bolo uznanie viny obžalovaného účelové.

„Prvýkrát na polícii ani nevypovedal, druhýkrát sa snažil z nehody vyviniť a tretíkrát obvinil spolujazdca zo strhnutia volantu,“ povedal prokurátor, podľa ktorého bol Ján sedemkrát súdne trestaný za ublíženie na zdraví, útok na verejného činiteľa a v Maďarsku za ekonomickú trestnú činnosť. Advokát poškodenej Martiny Ivan Javor zdôraznil, že podnikateľ sa pozostalým a ani jeho klientke neospravedlnil.

Rodina zosnulého Vojtecha a Tibora sa doteraz zo straty milovaných príbuzných nedokáže spamätať. "My by sme si priali, samozrejme, oveľa viac. Spôsobilo to celej rodine traumu na celý náš zostávajúci život a bolesť, ktorú nezalepí rozhodnutie súdu," povedala smutne Petra, ktorá prišla pri nehode o otca a brata.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: den, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Tiché zmeny v Ázii, ktoré nás budú bolieť všetkých: Stalo sa to vôbec prvýkrát v histórii
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Jágr ostro kritizuje pomery v českom hokeji: A bude ešte hrať?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.
Foto
Grúňova († 81) manželka o hodinách hrôzy: Dráma pred prevozom do nemocnice! Čo sa dialo na JIS?
Na snímke z okna zaplavený park, ktorý sa nachádza pri brehu rieky Pej-ťiang v meste Čching-jüan, v provincii  Kuang-tung na juhu Číny.
Strach a obavy, na krajinu sa rúti apokalypsa: Príde to, čoho sa všetci obávajú?!
Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!
Ilustračné foto
Má Čína svojich špiónov v Nemecku? Veľvyslanectvo posiela drsný odkaz: Prestaňte!
Luxemburčan má rád dobré podniky.
Ďalší škandál problémovej hviezdy: Koniec Gersona v Slovane?
Slávenie pesachu v Izraeli zatienili obavy o rukojemníkov väznených v Pásme Gazy
Foto
V Izraeli vládnu obavy, vystrašené rodiny zakročili: Výzva pre židov po celom svete!
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Foto
V ďalšom meste na Slovensku spozorovali medveďa: Znepokojivé, kde sa pohyboval
obvinený Rado(46)
Foto
Horor v Hlohovci: Rada obvinili z vraždy syna Samuela († 19)! Zlomí vám srdce, kto mal byť svedkom brutálneho činu
Fun rádio obohatí nová moderátorská posila - Peter Expl0ited Altof.
Foto
Známy influencer sa pri moderátorke Fun rádia poriadne zapotil: Tričko išlo DOLE!
Ilustračné foto
Požiar obydlí na východe: Hasiči bojovali s plameňmi niekoľko hodín! Žilo tam 19 ľudí