Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.04.2020 12:33 | Šport | Futbal
Foto

Slovenský futbalový obranca Filip Nagy: Útek zo zóny smrti!

Má len 19 rokov, ale už si prešiel peklom. Sever Talianska ním momentálne určite je. Obranca slovenskej reprezentácie do 19 rokov Filip Nagy hosťuje v epicentre pandémie koronavírusu.

Hráva ligu za mládežnícky tím Sassuola, ktoré sídli v regióne susediacom s Lombardskom. Talentovaný mladík unikol zo zóny smrti len pred pár dňami. Ako posledný z mužstva. V čase, keď sa ešte hrali zápasy, si natiahol zadný stehenný sval.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

„Klub trval na tom, aby som ostal a doliečil si ho na mieste. Ostatní chalani poodchádzali domov. Po čase zavreli aj športové centrum. Trénovať som mohol len cez video. Nemalo zmysel tam ostávať. Rozhodol som sa vrátiť domov. K rodine, hoci mi bolo jasné, že pôjdem do karantény. Reštart našej ligy sa už zrejme neuskutoční,“ povedal Nagy pre Nový Čas. V zariadení, kde hráči bývajú, ostal skoro sám. Von mohol vychádzať minimálne na nákup. S rúškom a rukavicami. Pohľad na televízne zábery s množstvom obetí, prázdne ulice, zahalené tváre mu na nálade nepridali.

„Stovky mŕtvych a nakazených naokolo, pocit samoty v cudzine a diaľka od domova, naozaj to nebolo pre mňa nič príjemné. Najviac sa o mňa báli rodičia. Bol som totiž v oblasti, kde je nákaza najviac rozšírená. Taliani to zo začiatku podcenili. Zbadali sa, až keď bolo zle.“ V meste bol pár dní pred odchodom domov. Zmenilo sa na nepoznanie. Vytratil sa z neho povestný taliansky temperament.

 

„Akoby sa v ňom totálne zastavil život. Sassuolo bolo takmer vyľudnené. Pred obchodmi postávalo pár ľudí, ktorých púšťali dnu po jednom. Bary a reštaurácie boli zatvorené, pizzerie robili len rozvoz,“ popisoval smutne Nagy. Vlani vyhral s tímom Virtus Entella mládežnícku ligu, keď o triumfe rozhodol práve jeho gól v nadstavenom čase finálového zápasu. Sezónu šťastia a radosti vystriedal ročník globálnej skazy, ktorá kosí najviac práve na severe Apeninského polostrova. Nagy priznal obavy.

„Zo začiatku som bol vystrašený. Dával som si však pozor. Chránil som sa. Nemyslel som na to, že by som sa mohol nakaziť. Obeťami sú skôr starší ľudia so zníženou imunitou.“ Nakoniec bol rád, že z Talianska vypadol. Klub mu vystavil povolenie na návrat do miesta trvalého bydliska. Bez neho by neprešiel cez hranice alebo by dostal pokutu. Pri vstupe na rakúske územie mu merali teplotu.

„Takisto aj na priechode v Jarovciach. Policajti ma legitimovali, chceli číslo telefónu. Povedali mi, že najbližších 14 dní musím byť v domácej karanténe. Na tento čas sa teraz museli rodičia presťahovať. Nechcem nič riskovať. V dome máme pivnicu s menšou posilňovňou, budem ju využívať,“ uzavrel Nagy.

Aj Haraslín by chcel ísť domov

Nagy nie je jediným Slovákom, ktorý oblieka dres Sassuola. V seniorskom tíme hráva slovenský reprezentant Lukáš Haraslín, ktorý je tam na hosťovaní z Lechie Gdansk. „Stretávame sa v športovom centre. Niekedy máme dokonca spojené tréningy. Teraz, v čase pandémie, sme si viackrát písali. Lukáš by sa tiež najradšej vrátil domov. Nejde to však, pretože stále nie je jasné, či bude Seria A pokračovať alebo nie."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mb, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!