Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.04.2020 14:37 | Správy | Domáce správy

Na Slovensku je potvrdených 581 infikovaných koronavírusom: Najviac prípadov je v Bratislavskom kraji

Počas pondelka (6. 4.) pribudlo na Slovensku 47 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom v laboratóriách otestovali 1448 vzoriek.

Z tohto počtu sa malo 24 pacientov nachádzať v karanténnej stanici. V utorok o tom informoval predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO). "Je to dôkazom toho, že rozhodnutie dávať ľudí, ktorí idú aj individuálnou dopravou do karantény a následne ich testovať, je veľmi dôležité, lebo títo ľudia, 24 pacientov pozitívne testovaných, by sa dnes po Slovensku slobodne pohybovali," dodal Matovič, pričom Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR neskôr uviedlo, že celkovo sa nachádza v karanténnom centre 22 pacientov.

Celkový počet pozitívnych vzoriek na Slovensku je 581. Ako doplnilo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR, počet testov s negatívnym výsledkom tak na Slovensku dosiahol 17 058. Aktuálne je podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) hospitalizovaných 176 pacientov, z toho u 79 bol nový koronavírus potvrdený, v 97 prípadoch sa čaká na výsledok testov. Z ochorenia sa podarilo vyliečiť osem ľudí, dvaja pacienti ochoreniu COVID-19 podľahli.

Najviac prípadov výskytu je v Bratislavskom kraji, a to 169. Nasledujú Prešovský kraj s 81 prípadmi, Žilinský kraj so 76 prípadmi, Trenčiansky kraj so 66 prípadmi, Trnavský kraj s 51 prípadmi, Košický kraj s 51 prípadmi, Banskobystrický kraj so 48 prípadmi a Nitriansky kraj s 39 pozitívnymi prípadmi. Z celkového počtu pozitívnych prípadov ochorenia je 319 mužov a 262 žien.

 

Najviac pozitívnych osôb je vo vekovej kategórii od 30 do 44 rokov, konkrétne ide o 181 osôb. Nasledujú ľudia od 15 do 29 rokov, ktorých je celkovo 168. Vo vekovej kategórii od 45 do 59 rokov je to 123 osôb a vo vekovej kategórii nad 60 rokov je pozitívnych 71 osôb. Najmenej je detí do 14 rokov, celkovo 35. Najviac občanov s pozitívnym výsledkom nad 65 rokov je v okrese Bratislava, ide o deväť mužov a deväť žien, na celom Slovensku v tomto veku je 38 osôb.

V slovenských nemocniciach je podľa údajov NCZI na pľúcnej ventilácii aktuálne šesť pacientov, na jednotke intenzívnej starostlivosti traja pacienti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!