Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.04.2020 13:28 | Správy | Domáce správy

Pellegrini si myslí, že prísnejšie opatrenia nie sú potrebné: Podľa neho by úplne stačilo spraviť toto!

Podpredseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD) si myslí, že by stačilo k ľuďom úprimne prehovoriť a nie je nutné prijímať prísne opatrenia, ak je situácia predvídateľná.

Vyhlásil to v nedeľnej relácii TA3 V politike. Pellegrini pripomenul, že autobusové či železničné spoločnosti neevidujú zvýšený záujem o cestovanie v období sviatkov. "Myslím si, že pokiaľ by situácia bola naďalej predvídateľná, jasná, tak by stačilo k ľuďom úprimne prehovoriť a urobili by to," skonštatoval s tým, že ak občania majú dôveru v lídra, stačia aj odporúčania a ľudia ich dodržiavajú.

 

Podpredseda parlamentu a expremiér kritizoval súčasného predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO) za to, že ľudia mu nedôverujú a sú dnes vystrašení. Matovič podľa neho podáva informácie, ktoré si odporujú, a zodpovednosť za rozhodnutia necháva na iných ľuďoch. Ďalší diskutujúci, Boris Kollár (Sme rodina), sa v tejto súvislosti premiéra zastal. Skonštatoval, že súčasná doba je turbulentná, nové informácie prichádzajú prakticky na hodinovej báze. "Preto možno niekedy vyznieva pán premiér, že to častejšie mení, musí reagovať na situáciu," skonštatoval s tým, že je to Matovičov štýl.

Kollár si myslí, že otváracie hodiny pre dôchodcov by sa možno mali prehodnotiť. V dobe od 9.00 do 12.00 h do obchodov podľa neho nechodia. "Dajme to od rána od 6.00 h do 10.00 h, ale musíme ich chrániť. Veľmi ma mrzí, že nie sú zodpovední v tomto prípade," povedal v relácii. Nad prísnym obmedzením pohybu počas veľkonočných sviatkov by predseda parlamentu veľmi rozmýšľal, podľa svojich slov by ešte viac obmedzil cestovanie a vyzval ľudí, aby ostali doma a nenavštevovali sa.

"Veci by mali byť prijímané na základe odporúčania odborníkov," povedal Kollár s tým, že oni majú povedať, či mobilita ľudí počas sviatkov môže poškodiť súčasný stav. Pripomenul, že Slováci sú veľmi disciplinovaní. "Pevne verím, že aj Slováci sú zodpovední, a nešli by teraz k rodičom, lebo ich ohrozia," doplnil s tým, že by ešte sprísnil obmedzenia cestovania, aby to nelákalo ľudí pohybovať sa po štáte.

Ak by sa pristúpilo k zníženiu platov ústavných činiteľov, musel by sa zmeniť zákon, čo by bol podľa Kollára proces aj na dva mesiace. Navyše pripomenul, že na tieto platy sú viazané ďalšie platy tisícov ľudí v štátnej správe, znížením by ich podľa Kollára potrestali. Preto zriadili fond, kam môžu poslanci finančne prispievať. Pellegrini opäť povedal, že sa nebude zúčastňovať na tomto marketingovom ťahu premiéra. Dodal, že poslanci Smeru-SD majú fond, z ktorého budú podporovať. Obaja diskutéri ocenili, že sa v parlamente nepolitikárči, zákony reagujúce na dôsledky krízy prechádzajú prakticky jednomyseľne. Kollár zároveň pochválil opatrenia, ktoré zaviedla ešte Pellegriniho vláda.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




2009. Dvojicu hercov milovali všetky deti.
Spomínate si na reláciu Elá hop? Takto vyzerá legendárne duo dnes! Čo po rokoch s hrdosťou priznali
Foto
Odišiel priskoro: V mladom veku zomrel majster Slovenska († 39)
Od tragédie prešlo už 10 rokov.
Na lodi zomreli STOVKY detí, kapitán zdrhol medzi prvými: Zobrali im jedinú šancu na prežitie
Schindlerová zapózovala v posilňovni. Na cvičenie zvolila pomerne netradičný spodný diel.
Foto
Schindlerová dráždi vo fitku: BUJNÝ dekolt natlačený v podprsenke a... Uff, pozrite sa DOLE!
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Stiahnu sa americkí vojaci z Iraku? Po 10 rokoch má dôjsť k dôležitej dohode
Peter Pellegrini, Zuzana Čaputová, Robert Fico.
Najdôveryhodnejší politik: Prieskum ukázal, komu Slováci veria najviac! Kto naopak, skončil na chvoste?
driving a car
Bratislavskí vodiči sa nepotešia: Početné zdržanie! S kolónami rátajte na týchto miestach
Ilustračné foto
Rekordná policajná razia: To, čo ich čakalo v dodávke, sa ešte nikdy nepodarilo nájsť
close-up of man holding knife smeared with blood and still dripping.
Útočník v Púchove dopichal muža takmer po celom tele! Napadnutý chlap prežíval nočný horor
(ilustračné foto)
Dovolenkári v TEJTO krajine zúria: Musia dokázať, že majú dosť PEŇAZÍ! Koľko eur musia mať?
Na ceste I/65 za obcou Kremnické Bane došlo k nehode kamióna.
Foto
Závažná nehoda za slovenskou obcou: Prevrátil sa kamión, cesta je už prejazdná
Close up happy woman hugging man, holding keys from new first house, young family celebrating moving day, satisfied customers couple purchase real estate, mortgage and relocation concept
Chystáte sa kupovať nehnuteľnosť? Odborníčka radí: Pred veľkým rozhodnutím nezabudnite na TIETO otázky!