Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.04.2020 11:07 | Šport | Futbal

Liverpool pod paľbou kritiky: Zamestnanci veľkoklubu na štátnej podpore?

Futbalové kluby v Anglicku začínajú posielať na nútenú dovolenku časť svojich zamestnancov, aby tak ušetrili v čase šíriacej sa pandémie koronavírusu.

Najnovšie sa pridal aj líder Premier League FC Liverpool. Vedenie "The Reds" sa spolieha na záväzok štátu, že ľuďom uvoľneným z práce počas tohto krízového obdobia vyplatí 80% ich mzdy, ale maximálne do výšky 2500 libier. "Zároveň potvrdzujeme, že týmto našim zamestnancom neskôr preplatíme sto percent z platu, aby neboli finančne znevýhodnení," uvádza sa v stanovisku FC Liverpool.

Rozhodnutie poslať zamestnancov na štátnu podporu vyvolalo kritiku aj u bývalých hráčov tímu, ktorý je v prerušenej sezóne blízko zisku prvého majstrovského titulu po 30 rokoch. "Toto nemá nič spoločné s morálkou a hodnotami klubu, ktorý som poznal počas svojej aktívnej činnosti," napísal na twitteri Dietmar Hamann, člen víťazného tímu Ligy majstrov zo sezóny 2004/2005. Podobne sa na sociálnych sieťach vyjadrili aj ďalšie bývalé opory tímu z Anfield Road Jamie Carrragher či Stan Collymore. "Tréner Jürgen Klopp preukázal obrovský rešpekt najmä voči starším ľuďom a viacerí hráči sa zapojili do verejnej debaty o znižovaní platov. Teraz je však všetko rešpekt v nedohľadne. Úbohý je tento LFC," napísal bývalý kapitán tímu Jamie Carragher, ktorý v drese Liverpoolu odohral 508 zápasov. "Nepoznám jedného fanúšika FC Liverpool, ktorý by nebol znechutený týmto krokom," potvrdil niekdajší útočník Stan Collymore, cituje ho aj portál idnes.cz.

Podľa BBC sa búria aj dotknutí zamestnanci LFC. "Klub rád a často hovorí o svojich zamestnancoch ako o veľkej rodine. Ja sa však ako súčasť tohto združenia necítim. Prečo klub, ktorý zarába milióny, posiela svojich ľudí na podporu? Som sklamaný. Túto podporu štátu by mali využiť tí, ktorí majú naozaj veľké finančné problémy. A nie veľký futbalový klub," uviedol nemenovaný zamestnanec FC Liverpool.

V anglickej Premier League sa aj pod tlakom z iných popredných ligových súťaží čoraz častejšie hovorí o plošnom znížení platov futbalistov o 30%. Asociácia profesionálnych futbalistov (PFA) tento návrh nepodporuje. PFA argumentuje, že o 30% nižšie platy pre hráčov by znamenali o 200 miliónov libier nižšie odvody na daniach. Asociácia má na veci iný názor. Vyzvala vedenie Premier League na uvoľnenie podporného balíka pre kluby vo výške 20 miliónov libier. "Veríme, že absolvujeme rozhovory s vedením súťaže a tá podpora bude ešte omnoho vyššia," tvrdia predstavitelia PFA.

 

Do verejnej debaty o znížení či úprave platov sa zapojil aj tréner anglického národného tímu Gareth Southgate. Niekdajší skvelý obranca už údajne súhlasil so znížením platu o 30%, ale Futbalová asociácia (FA) to oficiálne nepotvrdila.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!