Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.04.2020 12:48 | Správy | Zahraničné správy

Belgicko má už vyše 1000 úmrtí na koronavírus: Sila epidémie postupe slabne

Belgicko sa v stredu zaradilo ku krajinám, v ktorých počet obetí obetí nákazy novým koronavírusom prekročil počet 1000 osôb.

S novozaznamenanými 183 úmrtiami už Belgicko celkovo eviduje 1011 obetí nákazy. Uviedli to vo štvrtok belgické médiá s odvolaním sa na údaje tamojšieho federálneho ministerstva zdravotníctva. Medzi novými obeťami bolo 40 percent osôb nad 80 rokov a 93 percent vo veku nad 65 rokov.

Za posledných 24 hodín v Belgicku pribudlo 1384 pozitívne testovaných osôb, z toho 584 muselo byť hospitalizovaných. Do štvrtkového rána úrady vykonali 60 462 testov, s ktorých 15 348 bolo pozitívnych. V belgických nemocniciach je aktuálne 5376 nakazených, z toho 1114 na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Situácia z posledných dní naznačuje, že sila epidémie v Belgicku sa postupne znižuje. Uviedol to v stredu v správe pre médiá hovorca federálnej vlády pre ochorenie COVID-19 Emmanuel André. "Čísla, ktoré vidíme, potvrdzujú to, čo sme pozorovali už po niekoľko dní, konkrétne, že sa sila epidémie postupne znižuje," opísal situáciu André. Odmietol však predpovedať kedy nákaza dosiahneme očakávaný vrchol a počet ochorení aj obetí začne klesať. Zdôraznil však, že opatrenia, ktoré úrady prijímajú a trendy, ktoré možno pozorovať, sa uberajú "správnym smerom".

 

Belgicko pod tlakom pandémie zvažuje znárodniť spoločnosť Brussels Airlines

Belgický denník L'Echo a spravodajský server LN24 v stredu a vo štvrtok upozornili, že v Belgicku pod tlakom pandémie nového koronavírusu vzniká skupina expertov zodpovedných za záchranu veľkých belgických spoločností, pričom táto skupina skúma možnosť znárodnenia leteckej spoločnosti Brussels Airlines.

Do skupiny expertov patria guvernér Národnej banky Pierre Wunsch, Koen Van Loo z Federálnej holdingovej a investičnej spoločnosti (SFPI-FPIM) a Olivier Vanderijst z Regionálnej valónskej investičnej spoločnosti (SRIW).

LN24 pripomenul, že ide o dcérsku spoločnosť nemeckej spoločnosti Lufthansa (vlastní 100 % akcií) a spresnil, že Brussels Airlines hrozí bankrot, aj preto skupina odborníkov študuje najlepšie možné spôsoby, ako tomu zabrániť.

Jedným zo scenárov je, že v krátkodobom horizonte by sa Brussels Airlines mohla celkom alebo čiastočne vrátiť do vlastníctva belgického štátu. Podľa LN24 letecká spoločnosť nebola "v najlepšom zdraví" ani pred vypuknutím zdravotnej krízy, mala značné finančné ťažkosti, a teraz sa ocitla v stave "virtuálneho bankrotu". Brussels Airlines disponuje flotilou 45 lietadiel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj