Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.04.2020 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Detaily poslednej rozlúčky so slávnou herečkou Evou Krížikovou († 85): Bude odpočívať pri svojej láske?

Kde nájde posledné miesto odpočinku? V utorok popoludní Slovensko zasiahla smutná správa o smrti uznávanej umelkyne Evy Krížikovej († 85).

Legendárna herečka, ktorá podľa informácií Nového Času zomrela v spánku, už sníva svoj večný sen. Otázkou však ostáva, či spočinie na cintoríne v bratislavskom Slávičom údolí, alebo v malej dedinke Folkušová pri Martine, kde je pochovaný herečkin manžel, tiež veľký umelec František Zvarík († 87). Herečkina dcéra Barbora (56) Novému Času prehovorila o poslednej rozlúčke, ako aj o posledných chvíľach s milovanou mamou.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Eva Krížiková patrila medzi najvýznamnejšie slovenské herečky a viac ako šesťdesiat rokov bola členkou Slovenského národného divadla. Posledné roky žila v luxusnom dome pre seniorov na Záhorí. Skonala po tom, čo musela byť hospitalizovaná v nemocnici v Malackách. Veľkou oporou jej bola dcéra Barbora, ktorú mala herečka s manželom Františkom Zvaríkom († 87). Jeden z najznámejších slovenských hercov zomrel pred dvanástimi rokmi. Po jeho smrti sa herečka postupne stiahla do ústrania a krátko na to ukončila svoju kariéru.

Krížiková a Zvarík boli manželmi dlhých 47 rokov a bola to veľká láska. Ako však umelkyňa prezradila už dávnejšie, nebolo to vzplanutie na prvý pohľad. „No tak skôr na štvrtý. Zaujal ma jednoducho on. Celý ako osobnosť,“ prezradila so smiechom v minulosti pre denník Korzár. Samotný herec, ktorý bol za mladi vychýreným fešákom, si ich manželstvo pochvaľoval.

 

„Ja som bol tichší, ona vždy o čosi viac rozprávala. Doma bola vždy pani plukovníková, ale veľmi dobrá pani plukovníková,“ povedal Krížikovej manžel už dávnejšie v jednom z rozhovorov. Urna s popolom slávneho rodáka z Vrútok je uložená v hrobe jeho mamy v turčianskej dedinke Folkušová pri Martine.

Rozlúčka bez kolegov

Zosnulý umelec tak uprednostnil svoje rodisko pred bratislavským Slávičím údolím, kde sú pochovaní mnohí slovenskí velikáni a umelci. Či pri ňom spočinie aj manželka, zatiaľ nie je jasné. Isté však je, že posledná rozlúčka, aká by bola hodná tejto veľkej umelkyne, sa konať nebude.

Otvoriť galériu

„Posledná rozlúčka bude v kruhu blízkej rodiny, v obmedzenom počte, bez účasti verejnosti, pretože súčasná situácia ani iné riešenie neumožňuje. Bohužiaľ. Uloženie pozostatkov zatiaľ ešte nemám ujasnené. Je to pre mňa citlivé,“ povedala Novému Času herečkina dcéra Barbora, ktorá teraz prežíva veľmi ťažké obdobie.

Prišla totiž o najdôležitejšiu ženu života, s ktorou mala vynikajúci vzťah. „Posledné chvíle boli pre mňa ťažké a smutné. Tak ako pre každú dcéru, ktorá stratí svoju milovanú matku,“ vyjadrila sa zronená Barbora, ktorá popri smútení a veľkej bolesti zariaďuje všetko potrebné, aby mohla dať mame posledné zbohom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.
Opozícia opäť spustila kritiku: Nepáči sa im odvolanie Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo