Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.04.2020 16:50 | Správy | Domáce správy

Najväčšia slovenská banka mení cenník poplatkov: Niektoré služby zdražejú

Klienti Slovenskej sporiteľne si za niektoré služby priplatia.

Podľa Finančného kompasu totiž banka od 1. júna 2020 zvyšuje poplatky pri hotovostných aj bezhotovostných platobných službách, či sporiacich produktoch. Zmena sa dotkne aj podmienok poskytovania bezplatného vedenia účtu a zasielania výpisov, budú zahrnuté nové služby pri legislatívnych účtoch. "Zmeny, ku ktorým sme sa rozhodli pristúpiť, súvisia so snahou o čo najväčšiu digitalizáciu a postupné odbúravanie hotovostných operácií a papierovania," povedala pre agentúru SITA hovorkyňa Slovenskej sporiteľne Marta Cesnaková. Zároveň doplnila, že poplatok za bežný účet nemenia.

Banka zrušila poskytovanie 50-percentnej zľavy za vedenie účtu. Poskytnutá bude už len 100-percentná zľava, kde budú taktiež stanovené podmienky na získanie. Pre všetkých klientov platí, že ak podmienky polovičnej alebo plnej zľavy splnili vo februári, zľavu im automaticky bez ohľadu na to, či aktuálne budú spĺňať podmienky, banka ponechá až do konca septembra 2020, teda aj v období po zmene cenníka. Banka si totiž uvedomujeme, že v dôsledku koronavírusu ľudia nakupujú menej a v najbližších mesiacoch môže byť pre nich zložité splniť podmienku platieb kartou či pravidelného sporenia.

Slovenská sporiteľňa podľa Cesnakovej intenzívne investuje do oblasti digitalizácie a priniesla viacero inovácií tak, aby klienti mohli bankovať moderne a využívať výhody súčasných technológií. "Preto aktuálne pre všetky typy účtov sprístupňujeme bezplatné digitálne bankovanie George tak, aby každý klient mal automaticky zabezpečený prístup k online službám. Doteraz bol George mimo balíkov služieb za poplatok," vysvetľuje Cesnaková.

 

V rámci elektronických služieb SMS poplatok stúpne z jedného eura na dve eurá. Potvrdenie o vykonaní domáceho prevodu zdražie z 5 eur na 10 eur. Jednorazový príkaz na úhradu na pobočke bude za poplatok 5 eur, pôvodne 3 eurá. Urgentný prevod cez elektronické služby zdražie z 8 eur na 10 eur. Zmena alebo zrušenie trvalého príkazu alebo súhlasu s inkasom na pobočke bude za poplatok 5 eur, pôvodne 3 eurá. V rámci hotovostných operácií vklad hotovosti na účet zdražie z 0,50 eura až na 3 eurá a výber hotovosti z účtu bude za 6 eur miesto pôvodných štyroch eur. Zdražie taktiež manipulácia s mincami, či už triedenými alebo netriedenými. Za zasielanie výpisov v papierovej forme poštou si klient zaplatí jedno euro.

Slovenská sporiteľňa je najväčšia slovenská banka. Po podpise zmluvy medzi Ministerstvom financií SR a Erste Bank o predaji majoritného balíka akcií, ktorý sa uskutočnil v januári 2001, sa Slovenská sporiteľňa začlenila do finančnej skupiny Erste. Ku koncu minulého roka Slovenská sporiteľňa zamestnávala 4 110 ľudí, evidovala takmer 2,2 milióna klientov a vyše 1,5 milióna vydaných platobných kariet. Prevádzkovala 233 pobočiek a 756 bankomatov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...