Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.03.2020 07:18 | Správy | Domáce správy

ONLINE Má Slovensko prvú obeť?! Minister tvrdí, že exprimátora Bojníc pravdepodobne zabil koronavírus

Pandémia koronavírusu zmenila život na celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko, kde sa nakazilo už vyše tristo ľudí.

Fotogaléria
15
fotiek v galérii

Na boj proti šíreniu vírusu prijala vláda prísne opatrenia. Slováci si museli zvyknúť na nosenie rúška a uzatvorenie mnohých prevádzok. Situácia sa od pondelka zmenila a otvorili sa ďalšie predajne. Po novom do nich môže vstúpiť naraz menej ľudí, udržiavať sa musí minimálne 2-metrový odstup a taktiež sa sprísnila ochrana zákazníkov. Všetky informácie ohľadom nákazy na Slovensku vám prinášame minútu po minúte. 

-Šéf Úradu pre verejné obstarávanie Hlivák: Nakazil som sa na Slovensku! Kto je v ohrození?

-Analytik Smatana o opatreniach na Slovensku: Kedy by mal nastať vrchol epidémie koronavírusu?

-Dôsledky koronakrízy nenechali na seba dlho čakať: Prvé veľké prepúšťanie hlási slovenský výrobca nábytku!

-Dobrý nápad z Prievidze sa uchytil: Rúška z rúškomatu idú na dračku

ONLINE:
ONLINE:
ONLINE: Minúta po minúte
22:04

Vážení čitatelia. ONLINE prenos z aktuálneho diania na Slovensku sa končí. Situáciu však monitorujeme naďalej a všetky dôležité informácie prinesieme na webe a v denníku Nový Čas. Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok večera.

21:02

Ľubovnianska nemocnica od stredy zriaďuje miesto na odber biologického materiálu od pacientov podozrivých z ochorenia na COVID-19 pred budovou polikliniky. "Odber je vykonaný len na odporúčanie ošetrujúceho lekára a so súhlasom regionálneho hygienika,“ uviedol riaditeľ nemocnice v Starej Ľubovni Peter Bizovský. Dodal, že odbery sa budú realizovať každý deň od 8.00 do 10.00 h a potom odobraté vzorky zavezie sanitka do Košíc. (tasr)

20:59

Prví traja dobrovoľníci, prevažne z radov študentov medicíny, začali v týchto dňoch pomáhať personálu vo zvolenskej nemocnici, aby lepšie zvládal nápor. Jednou z dobrovoľníčok je aj Katarína z neďalekého Lieskovca. "Momentálne som vo štvrtom ročníku na Masarykovej univerzite v Brne, avšak máme zrušený semester. Dobrovoľníctvo som si zvolila aj preto, že nás aj na fakulte vedú k tomu, aby sme vrátili vďaku za roky praxe lekárom a sestrám, a aby sme si vzájomne pomáhali," uviedla.

V nemocnici pomáha pri triedení pacientov, po príchode do areálu im odmeria teplotu a vypĺňa s nimi dotazník o symptómoch typických pre koronavírus alebo o cestovateľskej anamnéze. (tasr)

20:45

Banská Bystrica a Brezno sa v týchto dňoch v súvislosti so šírením koronavírusu sústreďujú aj na dezinfekciu lavičiek, odpadkových košov, prístreškov na autobusových zastávkach či verejných toaliet. "Jednotlivé lokality dezinfikujeme ekologicky, horúcou vodou. Túto formu chceme v najbližšom čase ponúknuť veľkým obchodným reťazcom so zámerom čistenia nákupných vozíkov," uviedla hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

Mesto Brezno v týchto dňoch vykonáva spolu s členmi dobrovoľného hasičského zboru dezinfekciu autobusových zástavok na území mesta, a tiež lavičiek na Námestí M. R. Štefánika, ako aj dezinfekciu nádob na komunálny a biologicky rozložiteľný odpad. Konštatoval to na sociálnej sieti brezniansky primátor Tomáš Abel s tým, že v dezinfekcii pokračujú a rozšíria ju o ďalšie miest. (tasr)

20:40

Dvesto Slovákov, ktorí prišli v rámci repatriácie z Británie, čaká pobyt na internáte v Košiciach. Prečítajte si článok. Na fotke hygienický balíček, ktorý pre nich pripravili.

20:35

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR rokuje s vydavateľmi o tom, aby sprístupnili všetky digitálne učebnice, na ktoré má udelenú licenciu. Zdarma by ich tak mohli používať nielen učitelia, ale aj rodičia a žiaci. (tasr)

20:23

Vláda bude môcť posúvať termín nároku na vyplácanie podpory v nezamestnanosti až do skončenia tzv. koronakrízy. Spresnil to na brífingu po skončení utorkového rokovania vládneho kabinetu minister práce Milan Krajniak (Sme rodina). Pôvodne sa navrhovalo, aby sa podporné obdobie v nezamestnanosti predĺžilo o mesiac. (tasr)

20:20

Za zmeškanú technickú a emisnú kontrolu sa naďalej nebude pokutovať. A to ani po tom, ako dostali stanice technickej a emisnej kontroly (STK a EK) výnimku a od pondelka môžu byť otvorené. Minister dopravy Andrej Doležal ozrejmil, dokedy to bude platiť. (tasr)

20:08

Vláda v utorok schválila súbor opatrení v súvislosti so šírením choroby COVID-19. Ide o akúsi prvú pomoc, pracuje sa aj na ďalších opatreniach, ktoré prídu do parlamentu v nasledujúcich dňoch. Po rokovaní vládneho kabinetu to uviedol minister financií Eduard Heger. Pripustil tiež vytvorenie krízového hospodárskeho štábu, ako to navrhujú zamestnávatelia. "Tento nápad vznikol na ministerstve hospodárstva ešte koncom minulého týždňa," doplnil. (tasr)

19:51

Počet pacientov, u ktorých sa potvrdilo ochorenie COVID-19, stúpol vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove na 20. Za posledný deň pribudli traja noví pozitívne testovaní pacienti, z nich jedna osoba je hospitalizovaná v prešovskej nemocnici a dvaja ostali v domácej karanténe. Ako informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková, do nemocnice prijali 59-ročnú pacientku z Bardejova, ktorá je bez pozitívnej cestovateľskej anamnézy. (sita)

19:39

"Pacient skonal na kardiorespiračné zlyhanie, patológ ešte skúma etiológiu zápalu pľúc, no vieme, že pacient bol pozitívne testovaný. Je preto veľmi zarážajúce, že bol prepustený z nemocnice," uviedol k prípadu zosnulého muža minister Krajčí. Ako sa u pacienta choroba vyvíjala, si prečítajte v článku.

19:16

Personál pľúcneho oddelenia Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach, ktorý prišiel do kontaktu s nakazeným exprimátorom, má negatívne výsledky testov na nový koronavírus. Viac v článku. (tasr)

19:13

60-ročný muž bol v bojnickej nemocnici hospitalizovaný od 20. marca a v pondelok 30. marca v domácej liečbe zomrel. Minister Krajčí sa vyjadril, že jeho prepustenie z nemocnice mohlo byť chybou.

19:06

Ako informoval portál tvnoviny.sk, spomínaným pacientom je exprimátor Bojníc Vladislav Oravec. Minister Krajčí sa vyjadril, že bude zrejme prvou obeťou koronavírusu na Slovensku. Cestovateľskú anamnézu zosnulý muž nemal.

19:04

Pacient, pozitívne testovaný na nový koronavírus, ktorý bol prepustený z pľúcneho oddelenia bojnickej nemocnice a v domácom prostredí skolaboval, zomrel na obojstranný zápal pľúc. Po utorkovom rokovaní vlády to v súvislosti s výsledkami pitvy zosnulého uviedol minister zdravotníctva SR Marek Krajčí. (tasr)

18:41

Rodičia v Žiline nemusia od 1. apríla uhrádzať poplatky za prevádzku škôl a školských zariadení v pôsobnosti mesta. Finančné prostriedky zaplatené za marec školy zohľadnia po opätovnom nástupe detí do škôl, informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík. (tasr)

18:56

V bratislavskej škôlke sa šíril koronavírus, učiteľka nakazila všetky štyri zamestnankyne, ktoré s ňou boli najviac v kontakte, vrátane riaditeľky či upratovačky. Ako sú na tom zdravotne teraz? Prečítajte si článok.

18:23

Radnica v Liptovskom Mikuláši eviduje porušenia opatrení, ktoré v súvislosti s epidémiou nového koronavírusu zaviedol krízový štáb mesta. Týka sa to najmä detských ihrísk a športovísk. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej sa nájdu jednotlivci, ktorí prelezú plot alebo strhnú pásku z hracích prvkov a ihriská užívajú. Radnica preto opakovane žiada obyvateľov o dodržiavanie nariadení s tým, že porušenie bude riešiť polícia. Mestskí policajti v utorok kontrolovali aj nosenie rúšok v uliciach. (tasr)

18:06

Daňovníci budú môcť podať daňové priznanie k dani z príjmu, ako aj zaplatiť daň, definitívne až po skončení pandémie. Vláda totiž v utorok schválila návrh zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19, ktorý počíta s odsunutím termínu podania daňového priznania až na koniec mesiaca nasledujúceho po skončení obdobia pandémie. V rovnakej lehote musí daňovník daň z príjmov aj zaplatiť. Čítajte viac. (sita)

17:44

Vládny kabinet v utorok schválil s pripomienkami opatrenia v oblasti financií z dielne Ministerstva financií SR v súvislosti so šírením choroby COVID-19. Zároveň schválil aj skrátené legislatívne konanie k tomuto návrhu. Opatrenia upravujú napríklad oblasť podávania daňového priznania či preddavky. Zahŕňajú tiež pomoc pre malé a stredné podniky. (tasr)

17:22

Žilinská automobilka Kia svojim zamestnancom na webovej stránke oznámila, že obnovuje výrobu: "Tak, ako sme vám oznámili pred prerušením výroby, v pondelok 6. apríla sa opäť rozbehnú linky v našich výrobných halách. Tak ako doteraz, výroba bude opäť prebiehať za prísnych hygienických preventívnych opatrení podľa odporúčaní Krízového štábu SR a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva."

17:16

Do polovice apríla musí šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí zabezpečiť doplnenie plánu tvorby zásob mobilizačných rezerv, ochranu a obmenu liekov a zdravotníckych pomôcok v mobilizačných rezervách pre slovenské zdravotníctvo. (tasr)

17:14

Na zoznam subjektov hospodárskej mobilizácie pribudnú ďalší poskytovatelia zdravotnej starostlivosti. Na svojom utorňajšom zasadnutí o tom rozhodla vláda. Ministerstvo zdravotníctva totiž predpokladá, že kapacitné možnosti zdravotníckych zariadení, ktoré v súčasnosti slúžia ako subjekty hospodárskej mobilizácie, po vykonaní reprofilizácie lôžkového fondu na infektologický medicínsky odbor nebudú postačovať. (tasr)

17:03

Obecné zastupiteľstvá by mohli zasadať počas krízovej situácie aj prostredníctvom videokonferencie, alebo hlasovať listinnou či elektronickou formou, tzv. per rollam. Prerušiť by sa mohlo aj plynutie niektorých lehôt týkajúcich sa obcí a samospráv. Vyplýva to z návrhu zákona o niektorých opatreniach v pôsobnosti Ministerstva vnútra Slovenskej republiky v súvislosti s ochorením COVID-19, ktorý v utorok odsúhlasila vláda. Súbor opatrení navrhuje vláda Národnej rade SR prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní. (tasr)

16:53

Školské jedálne by sa za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení mali v najbližších dňoch otvoriť. Stravu budú poskytovať nielen seniorom, ale aj žiakom. Informoval o tom po utorkovom rokovaní vlády minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). Dodal, že nariadenie by mal vydať hlavný hygienik Ján Mikas do piatku 3. apríla. Rozhodnutie bude obsahovať to, komu, za akých podmienok a akým spôsobom sa bude strava vydávať a roznášať. Konečné rozhodnutie o otvorení jedálni ponechá vláda na samotné samosprávy.

"Pre mňa je to veľmi pozitívna správa, hlavne smerom k sociálne vylúčeným spoločenstvám, pre ktoré sme sa snažili veľmi urýchlene nejakým spôsobom vyriešiť ich stravovanie,“ povedal Gröhling. Zároveň avizoval, že hlavnému hygienikovi SR dnes predložili päť opatrení, ktoré sa týkajú školstva, o ostatných budú informovať počas tohto týždňa. (sita)

16:45

Zamestnávateľom a samostatne zárobkovo činným osobám má pomôcť finančný príspevok na úhradu časti mzdových nákladov na zamestnancov. Vláda v utorok schválila návrh podmienok podpory udržania zamestnanosti v čase vyhlásenej mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu a odstránením ich následkov. Na tieto aktivity boli presunuté zdroje v rámci eurofondov v objeme 197 miliónov eur. (tasr)

16:33

Polícia informuje, že od stredy sa otvára 5 hraničných priechodov s Maďarskom.

16:17

Dobrá správa! Štát vyjednal dohodu s bankami, ľudia si budú môcť odložiť splátky úverov či hypoték. Čítajte viac.

16:00

Vláda prijala viaceré zmeny v Zákonníku práce v súvislosti s novým koronavírusom a mimoriadnym stavom na Slovensku. Týkajú sa napríklad toho, že zamestnávateľ bude oprávnený nariadiť výkon práce z domu, upraviť sa má aj rozvrhnutie pracovného času, predlžuje sa podporné obdobie v nezamestnanosti. O ďalších čítajte TU. (tasr)

15:53

Ministerstvo zdravotníctva k informácii, že Slovensko má tretieho vyliečeného človeka, dodáva, že prví dvaja vyliečení pacienti, muž a žena, boli z košického regiónu. Jeden bol hospitalizovaný a jeden v domácej izolácii.

15:48

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v utorok stretla s ministrom financií Eduardom Hegerom (OĽaNO). Diskutovali o opatreniach, ktoré vláda SR ohlásila v súvislosti so zmiernením dosahov aktuálnej krízy spôsobenej pandémiou nového koronavírusu na ekonomiku Slovenska. Zo slov ministra financií jednoznačne vyplynulo, že pripravované opatrenia nie sú jediné a prichádzať budú ďalšie. Ide aj o opatrenia pre najväčších zamestnávateľov, pretože súčasná kríza sa postupne dotkne čoraz väčšieho počtu ľudí v rôznych životných situáciách. (tasr)

15:43

Na Slovensko sa zatiaľ vrátilo 3349 Slovákov v rámci repatriácie zo zahraničia, čakajú však ďalšie tisíce. Na dopravení našich občanov z niektorých miest sveta spolupracujeme s Českom. Prečítajte si článok.

15:29

Národná banka Slovenska (NBS) víta, že vláda začína reagovať na vážne hrozby, ktorým slovenská ekonomika čelí v dôsledku šírenia nového koronavírusu. Mala by však priebežne monitorovať dosahy opatrení a byť pripravená rýchlo a efektívne prehodnotiť ich objem.

Prehodnotiť by sa mal aj vyšší bankový odvod, ktorý platia finančné domy od začiatku tohto roka. Opatrenia rozpočtovej politiky podľa NBS predstavujú najefektívnejší priamy spôsob, ako pomôcť ekonomike preklenúť bolestivé dôsledky nečakanej situácie spôsobenej šírením pandémie. (tasr)

15:15

Mestská časť Bratislava - Staré Mesto sa nepodieľala na obstarávaní rúšok, o ktorých Transparency International Slovensko tvrdí, že ich hlavné mesto SR nakúpilo predražené. "Rozumieme však postupu hlavného mesta pri obstarávaní rúšok, ktoré nakúpili od spoločnosti JAMINI A v hodnote 2,20 eura za kus bez DPH. Situácia bola vyhrotená a bolo možné, buď kúpiť rúška drahé, alebo ich zaobstarať svojpomocne šitím," uviedla na utorkovej tlačovej besede starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. Zároveň zdôraznila, že obstarávanie ochranných pomôcok pre obyvateľov je primárnou úlohou štátu. Čítajte viac. (sita)

14:45

Predseda Zahraničného výboru Národnej rady SR Juraj Blanár (Smer-SD) zvolá počas stredajšieho zasadnutia parlamentu výbor. Pýtať sa chce na dôvody zastavenia repatriácie slovenských občanov. Informoval o tom Blanár s tým, že bude žiadať o účasť na výbore aj ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), ktorý je dočasne poverený riadením rezortu diplomacie. (tasr)

14:50

Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí informoval, že v prípade rizikového pacienta s výraznými komplikáciami, ktorý je vo vážnom stave, nastalo mierne zlepšenie. Vyjadril sa tiež k názoru autorít zo Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), že povinné nosenie rúšok nemusí mať očakávaný efekt, a že rúška by mali nosiť len infikovaní vírusom.

Krajčí s takýmto názorom nesúhlasí. "Myslím si, že každý by mal rúško nosiť, lebo ak ho nosíme všetci, efekt sa približuje stavu kolektívnej imunity," uviedol šéf zdravotníckeho rezortu. Informoval, že vláda sa na svojom rokovaní bude zaoberať zvýšením odberných miest pre vzorky na testovanie, rovnako zákazom predaja respirátorov verejnosti. (tasr)

14:33

Viceprimátor Prešova a štyria mestskí poslanci pokračujú s roznášaním potravín a drogérie pre ľudí, ktorí majú v týchto dňoch problém zabezpečiť si základné výrobky dennej spotreby. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Iniciatíva s názvom Rozdaj sa! vznikla podľa jeho slov v Prešove minulý týždeň. Je zameraná na pomoc osamelým seniorom a matkám s deťmi, pre ktoré je zabezpečenie základných potrieb náročné, obzvlášť počas tejto mimoriadnej situácie spojenej s hrozbou šírenia ochorenia COVID-19.

14:31

Michalovskej nemocnici pomáhajú od pondelka aj armáda a polícia. "Zaisťujú vyššiu bezpečnosť pacientov a zdravotníkov," vysvetlila Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, do ktorej patrí aj michalovské zdravotné zariadenia.

Ako uviedla, príslušníci 22. mechanizovaného práporu Michalovce a michalovského okresného policajného riaditeľstva pôsobia pri štyroch vstupoch do nemocnice, pri hlavnom vchode, kde je umiestnený triážny stan, pri urgentnom príjme, onkologickom centre a ambulantnom pavilóne. (tasr)

14:25

Slovensko registruje tretieho vyliečeného pacienta z ochorenia COVID-19. Pred utorkovým rokovaním vlády to uviedol minister zdravotníctva SR Marek Krajčí. Ide o 39-ročného hospitalizovaného pacienta z okresu Zvolen, ktorého pred pár dňami prepustili do domácej karantény. Ako informovala na sociálnej sieti banskobystrická nemocnica, absolvoval ambulantne dva kontrolné odbery, pričom laboratórne vyšetrenie vzorky na prítomnosť nového koronavírusu bolo negatívne. (tasr)

14:24

Prezídium Notárskej komory SR vyzýva občanov, aby podľa nových opatrení súvisiacich so šírením nového koronavírusu vyhľadávali služby notárov iba v nevyhnutných prípadoch. TASR o tom informoval člen prezídia notárskej komory Juraj Göbl.

Notári vyzývajú verejnosť, aby každý pred plánovanou návštevou notárskeho úradu navštívil jeho webovú stránku, kde nájde aktualizované otváracie hodiny, nabádajú tiež na využívanie telefonického kontaktu. Počas toho im budú poskytnuté potrebné konzultácie a usmernenia.

13:58

Slovenská banková asociácia (SBA) v spolupráci s Národnou bankou Slovenska (NBS) a Ministerstvom financií (MF) SR pripravuje návrh opatrení týkajúcich sa odkladu splátok úverov alebo zmeny splátkových kalendárov pre domácnosti ovplyvnené pandémiou nového koronavírusu. Informuje o tom na svojej webovej stránke SBA.

Podľa bankovej asociácie, aby tieto zmeny mohli byť plošne zavedené a nepredstavovali nadmernú administratívnu záťaž ako na strane klienta, rovnako tak na strane banky, vyžadujú si viaceré technicko-legislatívne zmeny, ktoré je potrebné prediskutovať. "Predpokladáme, že detaily opatrení budeme môcť oznámiť v najbližších dňoch," avizovala SBA. (tasr)

13:51

Prvýkrát v histórii Slovenskej republiky aj v celej 42-ročnej histórii, odkedy sa realizuje stredoškolská odborná činnosť (SOČ), sa v apríli osobne nestretnú mladí ľudia z celého Slovenska. Aktuálna situácia v súvislosti s novým koronavírusom presunula mnohé mimoškolské aktivity, medzi nimi aj SOČ, do virtuálneho prostredia. TASR o tom informoval Ján Füle zo Štátneho inštitútu odborného vzdelávania (ŠIOV).

Žiaci predstavia výsledky svojej práce prostredníctvom e-systému. "Verejná obhajoba pred hodnotiacou komisiou a diskusia sa neuskutočnia. Odborné práce vyše 2000 žiakov sa prebojujú cez postupové kolá v systéme a z ôsmich krajov postúpi na celoštátnu prehliadku 272 najlepších riešení," priblížil Füle.

13:25

Nový koronavírus rozväzuje ruky podvodníkom a dochádza k trestnej činnosti v niektorých oblastiach. Upozorňuje na to advokátska kancelária Havel & Partners, ktorej právnici v posledných dňoch riešia s klientmi zvýšený výskyt pokusov o uplatnenie falošných pohľadávok rôznou formou.

13:16

Verejnosť aj firmy prostredníctvom iniciatívy Kto pomôže Slovensku vyzbierali na pomoc zdravotníckym zariadeniam doteraz viac ako 756-tisíc eur. Aktuálne minutých 450 922 eur z vyzbieranej sumy putovalo najmä na nakúp rukavíc a chirurgických rúšok. Vyplýva to z informácií zverejnených na webe iniciatívy.

Zdravotníckym zariadeniam momentálne stále najviac chýbajú chirurgické rukavice. Iniciatíva eviduje dopyt po 261 284 kusoch, doteraz sa jej podarilo odovzdať 39 250 párov rukavíc. Aktuálne potrebujú 31 449 kusov dezinfekcií na ruky a 24 091 rukavíc. Medzi nedostatkovým tovarom sú aj respirátory, ochranný overal či okuliare. (sita)

13:10

Na jednotlivých pracoviskách Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) v utorok uviedli do prevádzky šesť dezinfektorov vzduchu na zvýšenie bezpečnosti pacientov aj zdravotníkov v najväčšej nemocnici na Slovensku.

Unikátne mobilné prístroje dokážu rýchlo a efektívne vydezinfikovať väčšie priestory s vysokým rizikom infekcie od všetkých druhov vysoko odolných a rezistentných baktérií a vírusov. "Budú slúžiť nielen našim pacientom, ale aj zdravotníkom, ktorí sú v takzvanej prvej línii a prichádzajú do kontaktu s infikovanými pacientmi," uviedla riaditeľka UNB Renáta Vandriaková. "Naši lekári sestry, ošetrovatelia a všetci, ktorí prichádzajú do kontaktu s týmito pacientmi, sa dobrovoľne vystavujú obrovskému riziku. Mnohí z nich majú svoje rodiny a aj napriek tomu podávajú nadľudský výkon a svoj osobný život odsunuli na vedľajšiu koľaj - to všetko pre záchranu našich pacientov," hovorí. (tasr)

13:07

Po tom, ako žiarska samospráva v uplynulých dňoch rozdistribuovala ochranné rúška všetkým svojim obyvateľom nad 70 rokov, sa v Žiari nad Hronom rozhodli ponúknuť rúška aj obyvateľom vo veku od 65 do 70 rokov.

Ako informovala radnica, títo Žiarčania si ich môžu vyzdvihnúť individuálne na mestskom úrade (MsÚ). Výdaj sa bude realizovať cez okno na prízemí MsÚ, kde vydávajú aj rúška predsedom bytových spoločenstiev, ktoré sú určené pre občanov nad 70 rokov. Potrebné je dodržiavať ochranné opatrenia, a to dvojmetrový odstup, ak sa tam stretne viac ľudí, a tiež použiť dostupnú ochranu úst a nosa.

13:04

Sociálna poisťovňa (SP) žiada predškolské zariadenia, ktoré na základe usmernenia ústredného krízového štábu uzavreli prevádzku, aby jej do stredy 1. apríla poslali zoznam detí, ktoré navštevujú zariadenie. Uviesť majú meno, priezvisko a rodné číslo dieťaťa. Dôvodom je prijatie novely zákona o sociálnom poistení, ktorou sa upravilo čerpanie ošetrovného (OČR) a nemocenského.

SP na tento účel vytvorila mailovú adresu koronazariadenia@socpoist.sk. Poisťovňa si na základe žiadosti o OČR podanej rodičom overí, či dieťa naozaj za normálnych okolností navštevuje predškolské zariadenie, respektíve, či bolo zapísané v tomto zariadení počas krízovej situácie, a teda či rodič spĺňa túto podmienku na priznanie dávky ošetrovného. (tasr)

13:02

Mesto Bratislava hľadá lekárov, zdravotnícky personál, sociálnych pracovníkov, psychiatrov a ďalších ľudí, ktorí pomôžu zabezpečiť fungovanie karanténneho mestečka pre ľudí bez domova na Zlatých pieskoch v hlavnom meste.

"Domáca karanténa je jedným z najúčinnejších opatrení na spomalenie šírenia vírusu. V Bratislave však žije vyše 4000 ľudí bez domova, ktorí v prípade potreby domácej karantény nemajú kam ísť," napísal na sociálnej sieti primátor Bratislavy Matúš Vallo. (tasr)

12:55

Nové prepočty analytikov Inštitútu zdravotnej politiky sú známe. Odhady v počte nakazených sú miernejšie, no dodávajú, že aj tak ide o pesimistický scenár. 

12:32

Na online vysielania svojich predstavení prešlo v týchto dňoch banskobystrické Bábkové divadlo na Rázcestí (BDNR). Iniciatíva s názvom Internetové divadlo sa svojim divákom prihovára od nedele 29. marca a plánuje tak robiť každú nedeľu v bežnom hracom čase o 16.00 h. Ide o reakciu na zatvorené divadlá v rámci opatrení proti šíriacemu sa novému koronavírusu.

"Pilotným videopredstavením bola adaptácia klasickej rozprávky Kocúr v čižmách, ktorá mala v BDNR premiéru v roku 2012 v réžii česko-slovenskej režisérky Bely Schenkovej. Prenos sa uskutočnil na YouTube kanáli BDNR," uviedla pre TASR dramaturgička divadla Monika Tatarková.

12:12

Platforma smepripraveni.sk prináša jednotnú a funkčnú databázu dobrovoľníkov z radov zdravotníckych pracovníkov. V čase kritickej situácie spôsobenej pandémiou nového koronavírusu má byť podporou pre zdravotnícke zariadenia. Autori z občianskej iniciatívy Hackvirus.sk ju predstavili na utorkovej tlačovej konferencii na pôde Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

Systém prepája všetkých zdravotníkov priamo s nemocnicami, ktoré si na platforme vytvárajú dopyt. "Hlavnou myšlienkou je pomôcť zdravotníctvu v tých najťažších časoch," vysvetlil Tomáš Brngál z Hackvirus.sk. Doplnil, že momentálne je registrovaných 650 dobrovoľníkov a 52 nemocníc.

Iniciatívu ocenil aj člen ústredného krízového štábu a poradca vlády Vladimír Krčméry. Dobrovoľníci podľa neho odbremeňujú zdravotný personál v nemocniciach psychicky i fyzicky. Kolegom zaželal, aby ich aktivita prerástla zo zdravotníckych odborov aj do iných oblastí. Napríklad pri starostlivosti o bezdomovcov sú podľa neho potrebné aj profesie, ako sú sociálni pracovníci, ale aj upratovači či kuchári. (tasr)

12:03

Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák (41) v nedeľu oznámil, že je pozitívne testovaný na koronavírus. Ide tak o prvého vysokopostaveného slovenského úradníka, ktorý často prichádza do kontaktu aj s ministrami či premiérom. Hlivák v rozhovore pre Nový Čas vysvetľuje ako zistil, že je vážne chorý.

11:58

Strana Smer-SD je pripravená podporiť akýkoľvek vládny návrh, ktorý bude považovať za prospešný. Vyzýva však vládu Igora Matoviča (OĽaNO), aby o opatreniach rokovala so sociálnymi partnermi na tripartite, tiež by mala zriadiť radu solidarity a rozvoja, do ktorej by boli prizvaní aj zástupcovia škôl, obcí, cirkví, s ktorými by tiež mala rokovať. Vyhlásil to v utorok na tlačovej konferencii predseda Smeru-SD Robert Fico. Viac si prečítate v článku. 

11:46

Každý reaguje na stresujúce situácie odlišne. V čase celosvetovej pandémie nového koronavírusu sme sa ocitli v situácii, ktorú väčšina z nás ešte nezažila, a teda ju môžeme vnímať ako čosi, čo nemáme pod kontrolou. Upozorňuje na to Kamila Urban z Ústavu výskumu sociálnej komunikácie Slovenskej akadémie vied (SAV). Prečítajte si o technikách zvládania stresu počas globálnej pandémie.

11:37

Koronavírus zabíja po celom svete! Taliansko hlási viac ako 10 000 úmrtí, Španielsko a Amerika počtom mŕtvych predbehli Čínu. Našťastie na Slovensku si nový vírus zatiaľ nevyžiadal žiadnu obeť. Napriek tomu sa ho bojíme viac ako chrípky, ktorá ročne zabíja desaťtisíce ľudí na svete. Prečo je to tak a prečo majú pred novým smrtiacim vírusom veľký rešpekt aj skúsení odborníci? Nový Čas to zisťoval u jednej z nich - doktorky Aleny Koščálovej (46) z Kliniky infektológie a geografickej medicíny Univerzitnej nemocnice L. Dérera v Bratislave.

11:35

Centrum dobrovoľníckej psychologickej podpory, ktoré v pondelok (30. 3.) otvorilo mesto Žilina, má pomôcť ľuďom zvládnuť aktuálne udalosti v súvislosti so šírením nového koronavírusu. Na telefonickej linke 0908 453 842 poskytuje Žilinčanom pomoc vyše 20 psychológov počas pracovných dní od 8. do 17. hodiny. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

"Každý zvláda záťažové situácie inak a mnohí ľudia nemajú v týchto ťažkých časoch podporu rodiny či okolia. Mnohí sa cítia osamelo a beznádejne, pričom doba, ktorú žijeme k ich psychickej pohode nijako neprispieva. Rozhodli sme sa preto podať pomocnú ruku všetkým, ktorí potrebujú povzbudenie," povedal žilinský primátor Peter Fiabáne.

11:33

Personál pľúcneho oddelenia Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach, ktorý prišiel do kontaktu s mužom s COVID-19, už pozná výsledky testov na nový koronavírus. Ďalej čítajte tu. 

11:25

Klientske centrum Mestského úradu (MsÚ) v Prešove od 1. apríla čiastočne obnoví stránkové hodiny pre verejnosť. V obmedzenom režime bude pre Prešovčanov k dispozícii aj matričný úrad. TASR o tom informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

"Klientske centrum na Jarkovej ulici bude otvorené tri dni v týždni, a to v pondelky, stredy a piatky. Jeho pracovníci budú pre občanov k dispozícii v pondelok a v piatok od 8.00 do 11.00 h a v stredu od 13.00 do 16.00 h. V rovnakom režime bude fungovať aj matrika," uviedol Tomek. Ako povedal, v záujme ochrany zdravia Prešovčanov, ako aj zamestnancov úradu je potrebné, aby ľudia vopred kontaktovali klientske centrum alebo matričný úrad telefonicky alebo e-mailom.

11:22

Medzinárodný strojársky veľtrh 2020 sa na nitrianskom výstavisku v tomto roku neuskutoční. Veľtrh sa mal konať v termíne od 26. do 29. mája.

Okrem 27. ročníka medzinárodného veľtrhu strojov, nástrojov, zariadení a technológií sú zrušené aj tematické výstavy Eurowelding - zváranie, CAST-EX - zlievanie, hutníctvo, metalurgia, EMA - meracia, regulačná a automatizačná technika a Techfórum - prezentácia výstupov technických univerzít Slovenska, informovalo o tom vedenie agrokomplexu Národného výstaviska, š. p. v Nitre. (tasr)

11:18

Nosenie rúška má podľa Matoviča opodstatnenie. Reagoval tak na vyjadrenie Svetovej zdravotníckej organizácie, ktorá jeho efekt spochybňuje. 

11:18

Zmeny bezpečnostných opatrení počas veľkonočných sviatkov, bude riešiť ústredný krízový štab na najbližšom stretnutí.

11:06

V predikciách nie je zahrnutá úmrtnosť na koronavírus. Smatana vysvetlil, že nie je možné ju zahrnúť nakoľko sa v každej krajine líši. 

11:03

Taxislužba Bolt spúšťa od utorka službu pod názvom Bolt Food. Táto služba ponúkne dovoz jedál z vyše 50 reštaurácií, ale aj dovoz čerstvých potravín. Spoločnosť o tom informovala médiá v utorok.

"Bolt má na Slovensku státisíce zákazníkov a doručovanie jedla je už nejaký čas najvyžadovanejšou požiadavkou na ďalší produkt," vysvetlil regionálny manažér spoločnosti pre strednú Európu Roman Sysel. (tasr)

10:56

Vláda SR sa bude snažiť pomôcť aj väčším podnikateľom, ktorí zamestnávajú množstvo ľudí, a to napríklad inými úverovými linkami.  Uviedol to v utorok premiér Igor Matovič (OĽaNO) na tlačovom brífingu. Ako doplnil, v utorok sa má stretnúť s kľúčovými zamestnávateľmi a rokovať s nimi o riešeniach aktuálnej situácie okolo nového koronavírusu. Ako však premiér dodal, nedá sa vyjsť v ústrety každému, inak by štát skrachoval. "Každý by chcel pokryť svoje straty, ale to sa nedá," podotkol Matovič.

Na margo ďalších ekonomických opatrení uviedol, že aj rokovania s príslušnými rezortmi sa naďalej uskutočňujú. (tasr)

10:47

Bližšie informácie o nových prípadoch nákazy si môžete prečítať tu. 

10:40

Podľa výpočtov štátnych analytikov by mohla pandémia na Slovensku trvať do polovice júla. 

10:38

Opatrenia, ktoré prijala vláda platia až do odvolania, povedal Matovič. Ak by štát nevedel nakúpiť pľúcne ventilátory mohli by sa opatrenia tvrdo sprísniť.

10:34

Podľa Smatanu je možné, že časť ľudí sa vráti do práce a niektoré skupiny by ostali v povinnej karanténe.

10:32

Opatrenia, ktoré boli prijaté na zastavenie šírenia ochorenia COVID-19, sa javia ako účinné. Ak ich bude Slovensko vedieť dlhšie dodržiavať, mohlo by zaradiť medzi päť krajín, ktoré najlepšie zvládli pandémiu nového koronavírusu. Informoval o tomriaditeľ Inštitútu zdravotnej politiky Martin Smatana na Úrade vlády SR. (tasr)

10:26

Smatana dodal, že pri súčasných opatreniach budú na 100. deň potrebovať nemocnice 1100 pľúcnych ventilátorov. Bez opatrení by ich bolo potrebných vyše šesťtisíc a to už na 70.deň pandémie. 

10:22

Opatrenia podľa analytika fungujú a pomáhajú nám zvládať aktuálnu situáciu.

10:19

Odborník dodal, že s najnovšími opatreniami dosiahne Slovensko vrchol infekcie na 110 deň s 3,2% dosah. Vyplýva to, z nových výpočtov, ktoré odprezentovali na tlačovej konferencii.

10:18

Ak by sme neprijali žiadne opatrenia do 55 dní by sme mali nakazených 19% populácie, povedal Smatana. Ak by zostali platné opatrenia, ktoré sa zaviedli pred 16. marcom, vrchol by sa dosiahol na 63. deň, mal by však iba približne 15 % dosah.

10:17

Podľa generálneho riaditeľa odboru stratégie Inštitútu zdravotnej politiky Martina Smatanu sa nám vďaka opatreniam podarilo vyhnúť situácii, aká je v Taliansku, Španielsku alebo New Yorku. 

10:12

Premiér Matovič informoval, že celkovo bolo testovaných 688 ľudí a z toho bolo 27 pozitívnych. Deväť z nich má nad 60 rokov. Na Slovensku máme dokopy 363 infikovaných. „Doteraz títo ľudia až tak výrazne neboli zastúpení. Dúfam, že je to len taká výnimka," uviedol premiér.

10:08

Primátor Považskej Bystrice Karol Janas sa rozhodol nasledovať príklad niektorých svojich kolegov a počas koronavírusovej krízy bude poberať len základný plat. V susednom Púchove zriadili transparentný účet, na ktorý mieni primátorka Katarína Heneková poukazovať časť zo svojej mzdy. Viac si môžete prečítať v článku

09:50

Mesto Košice opätovne sprístupní od stredy 1. apríla do piatku 3. apríla Mestský cintorín a urnový háj v krematóriu. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Fabian. „Na základe požiadavky mesta Košice o tom rozhodla Správa mestskej zelene (SMsZ) ako správca oboch týchto pietnych miest. Deje sa tak aj vzhľadom na čiastočné uvoľnenie pohybu občanov v niektorých prevádzkach a službách, ku ktorému pristúpila slovenská vláda,“ uviedol Fabian.

Urnový háj ako aj Verejný cintorín budú otvorené pre verejnosť počas týchto troch uvedených dní od 10:00 do 15:00. Správa mestskej zelene odporúča obmedziť návštevu týchto miest na nevyhnutné minimum a žiada každého o disciplínu a dodržiavanie bezpečnostných pokynov v súvislosti s preventívnymi opatreniami na zamedzenie šírenia koronavírusu. (sita)

09:47

Vo Vedeckom parku Univerzity Komenského (UK) v Bratislave pracujú prírodovedci na odhalení úplnej genetickej informácie nového koronavírusu na Slovensku. V tlačovej správe, ktorú agentúre SITA zaslala UK, to uviedla jej hovorkyňa Lenka Miller. Najprv sa na špecializovanom pracovisku Virologického ústavu Slovenskej akadémie vied (SAV) vedcom podarilo z vírusu izolovať vzorky nukleovej kyseliny Sars-CoV-2 prvých pacientov na Slovensku. Teraz vedci z UK pracujú na ich genetickom preskúmaní. Výskum má priniesť bližšie informácie o pôvode vírusu a zároveň môže byť hodnotným podkladom pre ďalší vývoj liečiv.

09:44

Realitné kancelárie vítajú opatrenia vlády SR, ktoré premiér Igor Matovič (OĽaNO) oznámil verejnosti v nedeľu (29. 3.), avšak nepovažujú ich za dostatočné a nesplnili ich očakávania. (tasr)

09:33

Krízový štáb mesta Poprad v pondelok rozhodol o ďalších opatreniach, ktoré by mali zabrániť šíreniu ochorenia COVID-19. Jedným z nich je aj dezinfekcia autobusových zastávok. S prácami začali hneď v pondelok 30. marca. Správa mestských komunikácií Poprad (SMK) vlani na jeseň kúpila stroj na ekologické ničenie buriny. Stroj používa paru do 99 stupňov Celzia. „Tým, že tento stroj používa 99 stupňovú vodu - paru, je vhodný aj na dezinfekciu autobusových zastávok, lavičiek, madiel, zábradlia a iných miest,“ povedal riaditeľ SMK Peter Fabian. Podľa vyjadrenia riaditeľky Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) Poprad Marianny Krajčovej Gočovej pravidelne dezinfikujú autobusy v meste, a to jedenkrát za deň. (sita)

09:32

Ekonomické opatrenia, ktoré pripravila vláda, neodpovedajú na potreby viacerých ekonomických sektorov vrátane živnostníkov a ľudí v slobodnom povolaní pracujúcich v oblasti kreatívneho priemyslu. V súvislosti s balíkom opatrení na pomoc ekonomike zasiahnutej pandémiou nového koronavírusu na to upozornila Zora Jaurová z Fóra kreatívneho priemyslu (Creative Industry Forum).

Vysvetľuje, že logika podpory sa zameriava na firmy s fyzickými prevádzkami a živnostníkov, ktorí majú viac-menej pravidelné mesačné tržby. "Kreatívnu ekonomiku však tvorí množstvo profesií a ekonomických činností, ktoré zaznamenali zo dňa na deň výpadok prakticky na nulu bez toho, aby im niekto zavrel prevádzku. Zvukári nemôžu pracovať, lebo sa nenakrúca, poskytovatelia svetelnej techniky ju nemajú kam poskytovať, keďže sa nekonajú podujatia, grafickí dizajnéri nemajú čo zalamovať, lebo sa zastavilo vydávanie kníh," spomína konkrétne príklady Jaurová na sociálnej sieti. Poukázala tiež na to, že veľká časť samostatne zárobkovo činných osôb (SZČO) v tomto segmente nemá pravidelnú výplatu a prepad možno zistiť iba cez mesačný priemer ročných príjmov. (tasr)

09:29

Novela zákona o sociálnom poistení účinná od 27. marca 2020 zaviedla tzv. "pandemické ošetrovné". Upravili sa tak procesy pediatrov pri potvrdzovaní potreby ošetrovania detí. Viac sa dočítate tu.

09:19

Zväz stavebných podnikateľov Slovenska (ZSPS) víta nové ekonomické opatrenia vlády SR, ktoré premiér Igor Matovič (OĽaNO) predstavil verejnosti v nedeľu (29. 3.). Avšak podľa zväzu je rovnako dôležité aj normalizovať situáciu všade, kde je to možné. Pre TASR to uviedol prezident zväzu Pavol Kováčik. Do nízko rizikových odvetví v kontexte šírenia nákazy nového koronavírusu podľa neho patrí aj stavebníctvo.

Opatrenia, ktoré vláda predstavila, sú zamerané hlavne na malých a stredných podnikateľov a živnostníkov. "Bude potrebné predovšetkým vyjasniť technické otázky uplatnenia opatrení, napríklad spôsob výpočtu poklesu tržieb danej firmy v prípade sezónnych prác typických pre stavebníctvo, keď tržby v zimných mesiacoch sú podstatne slabšie ako v jarných a letných mesiacoch," upozornil zväz.

08:34

Posledná pôstna nedeľa, známa pod menom Kvetná nedeľa alebo Nedeľa utrpenia Pána, je prvým dňom Veľkého týždňa.V liturgickom kalendári sa tento rok slávi 5. apríla. Tento rok bude pre situáciu s novým koronavírusom slávená bez účasti veriacich, ako vyplýva z rozhodnutia biskupov Slovenska. (tasr)

08:20

Podali pomocnú ruku! Dobrovoľní hasiči z obce Most pri Bratislave rozniesli rúška, ktoré zabezpečila obec, všetkým obyvateľom nad 62 rokov. 

08:12

Môžu byť koronavírusom nakazení poslanci alebo ministri? Táto otázka je na stole po tom, čo sa verejnosť dozvedela, že pozitívny test na nový COVID-19 má aj Miroslav Hlivák, ktorý šéfuje Úradu pre verejné obstarávanie. Napriek tomu, že hrozba koronavírusu sa nad parlamentom vznáša už týždeň, poslanci stále nemajú premyslený plán B v prípade, ak by niekto z nich ochorenie dostal.

08:05

V klientských centrách sa menia úradné hodiny!

07:53

So zatvorenými prevádzkami, zrušenými výstavami a preorientovaním sa na on-line predaj v súvislosti s novým koronavírusom vznikla na Slovensku iniciatíva #POMAHAME, ktorá umožňuje podnikateľom bezplatnú registráciu a vytvorenie on-line profilu na celosvetovom on-line výstavisku GLOBALEXPO.

"Projekt je určený pre všetkých podnikateľov, ktorí pocítili obmedzenia vzhľadom na šíriaci sa nový koronavírus. Slovenský startup nezištne pomôže každej spoločnosti, a to tak, že môžu bezplatne vystavovať na ktorejkoľvek z desiatok on-line výstav počas jedného roka," vysvetlil jeden zo zakladateľov GLOBALEXPO Ján Bielik. S GLOBALEXPO od počiatku spolupracuje Slovenská obchodná a priemyselná komora. (tasr)

07:29

Doteraz sa na Slovensko podarilo repatriovať takmer 2500 ľudí. Najväčším limitom pritom nie sú dopravné možnosti, ale kapacity zariadení, kde repatrianti absolvujú povinnú karanténu. Z tej však štát zľavovať nemieni, ešte aj designovaný minister zahraničných vecí Ivan Korčok ju po návrate z USA absolvuje takisto ako ktorýkoľvek iný občan. "Poctivo si ju doma odsedí. Povinnej karanténe sa vyhnúť naozaj nedá, na tomto trváme. Ak by sme z týchto kritérií zľavili, dostávame do rizika všetkých ostatných," povedal Klus.

Ministerstvo podľa neho využíva na repatriácie vládnu letku aj komerčné lietadlá, let v nich je spoplatnený. Vypravuje na Slovensko aj autobusy, treba však počítať s tým, že prednosť majú ohrozené skupiny, napríklad dôchodcovia a ľudia, ktorí nemajú v zahraničí vybudované zázemie. "Ak niekto žije vo Veľkej Británii posledných desať rokov, asi nedostane prednosť pred študentom Erasmu alebo 75-ročným dôchodcom," povedal Klus. (tasr)

07:27

"Predpokladám, že približne od polovice budúceho mesiaca budeme musieť repatriačný proces uzavrieť. Súvisí to aj s tým, že sme jasne vyzvali občanov SR, aby po 12. marci už nikam necestovali," upozornil na to štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Martin Klus.

Registrovať sa podľa neho treba na slovenských zastupiteľských úradoch v krajine, kde sa záujemcovia o repatriáciu momentálne nachádzajú. "Pokiaľ tam zastupiteľský úrad nemáme, tak na tom zastupiteľskom úrade, ktorý je pre konkrétnu krajinu priestorovo príslušný," vysvetľuje. (tasr)

07:14

Slovensko má celkovo 336 prípadov ochorenia COVID-19. V nedeľu (29. 3.) pribudlo 22 nových prípadov. Celkový počet pacientov s negatívnym výsledkom je 7196.

07:12

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR prestáva od polnoci 2. apríla prijímať žiadosti o registrácie občanov SR v zahraničí, ktorí majú záujem o repatriáciu. Následne pristúpi k ukončeniu repatriácií. 

"Dôvody sú viaceré, okrem iného aj to, že v mnohých prípadoch občania SR na poslednú chvíľu nevyužijú možnosti organizovanej repatriácie, respektíve o ňu žiadajú len formálne, nakoľko ich obvyklý pobyt je v zahraničí," uviedlo ministerstvo. Existujú podľa nich aj prípady, keď sa už repatriovaní občania vrátili naspäť do krajiny, odkiaľ na Slovensko pricestovali. (tasr)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz.
Pomsta Iránu? Aha, čo chce spraviť Nemecko kvôli útoku na Izrael
Komička Evelyn (33) prichádza s jednou zmenou za druhou.
Foto
Evelyn si zbalila kufre: Nemierila však za teplom! Komičku na cestách postretlo niečo nádherné
Taliansky premiér Mario Draghi.
Taliansky expremiér sa nezdržal: Ostré slová o Európskej únii! Prídu reformy
Chodkyňu po zrážke s autom v Tepličke nad Váhom previezli do nemocnice.
Zranenú chodkyňu po zrážke s autom previezli do nemocnice: Na ceste spravila zásadnú CHYBU!
Na snímke sprava prezidentka SR Zuzana Čaputová a český prezident Petr Pavel
Mala by vláda urovnať vzťahy s Českom? Najviac súhlasných reakcií prišlo z tohto kraja
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Na Ukrajine došlo k tomu, čoho sa Zelenskyj obával: Strašné následky!
Predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD).
Robert Fico sa vyjadril k členstvu Ukrajiny v NATO: O toto požiadal ministra Blanára
Polícia obvinila muža z Medzilaboriec, ktorý sa vyhrážal mestskému policajtovi.
FotoVáš Tip
Hlodavce milujú Bratislavu! Po potkanoch v Petržalke a nutrii v Rači prišiel... Zasahovala polícia
(ilustračné foto).
Chvíle hrôzy neďaleko Trebišova: 3-ročný Tomáško sa zasekol vo dverách vlaku, mama bojovala o jeho život!
Premiéra filmu Spiaci účet.
Foto
Premiéra filmu Spiaci účet: Morávková ako VÍLA a pozrite na Igondovu dcéru! Už prerástla mamu
Medzinárodný súdny dvor (ICC) v Haagu
Arménsko obvinilo Azerbajdžan: Znepokojivé, čo riešili pred Medzinárodným súdnym dvorom
Ide o závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.
Foto
Párik dílerov si už neškrtne: Prehliadka odhalila ďalšiu závažnú vec