Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.03.2020 18:15 | Šport | Futbal

Dudovi v ťažkých časoch zmysel pre humor nechýba: Dúfam, že Hamšík v repre čoskoro skončí

Slovenského futbalového reprezentanta Ondreja Dudu (25) ani napriek zložitej situácii v súvislosti s koronavírusom humor neopúšťa.

Od pôsobenia slovenského futbalistu Ondreja Dudu v poľskej Legii Varšava uplynuli už takmer štyri roky, na obdobie strávené v tomto klube však stále s radosťou spomína.

Na Lazienkowskú prestúpil z MFK Košice krátko po 18. narodeninách uprostred sezóny 2013/2014. Vo farbách Legie napokon odohral 101 stretnutí s bilanciou 16+19. Duda sa po ME 2016 sťahoval z Varšavy do lepšej futbalovej destinácie - nemeckej Herthy Berlín. Nevylučuje však, že si jedného dňa opäť oblečie dres Legie.

"Futbal je nepredvídateľný. Nikdy nevieme, akým smerom sa bude uberať kariéra a kde nakoniec skončíme. Chcel by som sa raz vrátiť do poľskej metropoly. V Legii som sa cítil ako doma, nemal by som najmenší problém s návratom do varšavského klubu," povedal Duda pre oficiálny web Legie Varšava. Dvadsaťpäťročnému rodákovi zo Sniny, ktorý aktuálne z Herthy hosťuje v anglickom tíme Norwich City, z čias v Legii utkvelo v pamäti niekoľko duelov, najmä tie v európskych pohároch v ročníku 2014/2015. V 3. predkole Ligy majstrov poľský tím doslova vyškolil škótsky Celtic Glasgow (napriek dvom nepremeneným penaltám 4:1 doma a 2:0 vonku, pozn.), no keďže v záverečných minútach odvety neoprávnene nastúpil obranca Bartosz Bereszyňski, Legia prehrala kontumačne 0:3 a putovala do Európskej ligy. V nej Duda odohral vydarené partie proti ukrajinskému Metalistu Charkov, keď skóroval v oboch dueloch.

 

"Najlepšie si pamätám domáci zápas s Celticom, a to z viacerých dôvodov - kvalita našej hry, obrat skóre a konečný výsledok. V Premier League som sa znova stretol s Virgilom van Dijkom, v súčasnosti najlepším obrancom na svete. Miroslav Radovič s ním vtedy poriadne zatočil. Na Celtic mám aj smutné spomienky. Dve hodiny po odvetnom zápase sme sedeli v lietadle a dostali sme informáciu, že pravdepodobne kontumačne prehráme. V Legii som nestrelil mnoho gólov. Pamätám si však duel EL v Kyjeve proti Charkovu. Vyhrali sme 1:0 a Dušan Kuciak zneškodnil pokutový kop. V tom období som hral naozaj dobre," skonštatoval Duda. Vo Varšave sa mu páčilo aj zameranie tréningov.

"V Legii sa mi pozdávali viac ako v Herthe, kde rozcvička bez lopty trvala 40 minút. Počas pôsobenia trénerov Henninga Berga a Stanislava Čerčesova dominovali najmä futbalové cvičenia, ktoré mám najradšej. Na oboch si veľmi rád spomínam a doteraz sledujem ich kariéru. Musím povedať, že vďaka pôsobeniu v Legii som sa dostal na ME 2016," poznamenal. V národnom tíme Duda často dopláca na skutočnosť, že na jeho pozícii hráva kapitán reprezentácie Marek Hamšík.

"Keď sme v základe nastúpili obaja, tréner ma posunul do útoku, ale to nie je post, na ktorom sa mi hrá najlepšie. Hamšík teraz pôsobí v Číne, takže dúfam, že jeho reprezentačná kariéra sa pomaly blíži ku koncu a uvoľní mi miesto," zakončil so smiechom Ondrej Duda pre portál legia.com.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!
Benátky začali skúšobne vyberať vstupné do mesta.
Chystáte sa do obľúbenej turistickej destinácie? Pripravte si peňaženky! Tu sa nedostanete zadarmo
Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!