Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.03.2020 21:43 | Šport | Hokej
Video

Marián Hossa si zaspomínal na pamätný zápas: Jeden z najúžasnejších pocitov v kariére

 Šíriaci sa koronavírus paralyzoval športové danie po celom svete a výnimkou nie je ani zámorská NHL.

Fanúšikom Chicaga Blackhawks sa v náročných časoch prostredníctvom videa na sociálnej sieti facebook prihovoril ich niekdajší miláčik Marián Hossa, ktorý vo farbách "čiernych jastrabov" trikrát získal Stanleyho pohár. "Chýbate mi a verím, že každý je zdravý a v bezpečí. Starajte sa o seba v týchto ťažkých časoch," povedal bývalý slovenský reprezentant.

Marián Hossa sa s fanúšikmi podelil aj o spomienky na zápas, ktorý sa mu navždy vryl do pamäti. Odohral sa takmer presne pred desiatimi rokmi, keď v piatom zápase 1. kola play-off zdolalo Chicago hosťujúci Nashville 5:4 po predĺžení. "Pamätáte si na tento zápas? Ja rozhodne áno. Na konci jedného z najúžasnejších stretnutí som dostal päťminútový trest. Išiel som na trestnú lavicu, cítil som sa zahanbený, ale potom sa stali dobré veci. Patrick Kane 13 sekúnd pred koncom vyrovnal na 4:4, keď sme hrali bez brankára," začal svoje spomínanie rodák zo Starej Ľubovne.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Hossa takes a look back on Round 1, Game 5 vs. Nashville in the 2010 Stanley Cup Playoffs and what lead up to his legendary OT game-winning goal. Relive the moment tonight! Catch the game on @nbcschicago at 7 p.m. CST 🚨

Príspevok, ktorý zdieľa Chicago Blackhawks (@nhlblackhawks),

Napokon zápas v United Centre ukázal, ako rýchlo sa zo smoliara a kritizovaného hráča môže stať hrdina. "Išli sme do šatne. Ja som ticho sedel v rohu a dúfal, že dokážeme ubrániť ďalšie štyri minúty môjho trestu. Spoluhráči odviedli skvelú robotu a po skončení trestu som skočil na ľad. Dave Bolland prihral Brentovi Sopelovi a ja som si z trestnej lavice nakorčuľoval pred bránu. Puk išiel ku mne a jediné, čo som musel spraviť, bolo poslať ho do siete," opísal Hossa svoj víťazný gól.

 

Práve zásah dnes 41-ročného Hossu za stavu 2:2 na zápasy bol dôležitým krokom na ceste za vytúženou trofejou. "Bol to jeden z najúžasnejších pocitov v mojej kariére - vyhrali sme zápas a potom aj ďalší v Nashville. Prešli sme do druhého, tretieho kola a napokon sme vyhrali Stanleyho pohár pre Chicago Blackhawks. Pre mňa to bolo tretie finále po sebe a získal som prvý titul. Bol to najkrajší pocit, aký môže hokejista zažiť," uviedol jeden z najlepších hráčov v histórii klubu zo štátu Illinois.

V závere videa sa Marián Hossa spýtal fanúšikov, kde boli v čase spomenutého zápasu. "Najlepší zápas všetkých čias. Pamätám si, že som šoférovala domov. Ľudia mávali šálmi z okien a trúbili. Úžasné spomienky, nikdy na to nezabudnem," napísala v komentári jedna z fanúšičiek Blackhawks. Okrem toho sa pod videom objavili stovky komentárov, ktorými priaznivci Chicaga vyjadrili vďaku a obdiv slovenskému útočníkovi.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Europarlament. (ilustr. foto)
Voľby do europarlamentu sa blížia: Ako požiadať o hlasovací preukaz?
Foto
Krásna fyzioterapeutka Trnavy spôsobila boom: V Turecku by ju vyvážili zlatom!
Statného medveďa najprv postrelil hubár, následne aj poľovníci, no vypátrať sa ho nepodarilo a zranená šelma unikla do lesov. (ilustračná snímka)
Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť! Má to pomôcť problému s medveďmi
Tisovým rodným domom sa v Bytči nezaoberali prvýkrát.
Foto
Osud rodného domu Jozefa Tisa spečatený: Boj o budovu konečne uzavretý?!
Amnesty kritizuje SR za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku.
Amnesty sa pustilo do Slovenska: Drsná kritika! Hrozí globálny kolaps?
Nikodým s Emmou ešte keď bola bábätko.
Foto
Nikodýmova dcéra oslávila 20 rokov: Z malého dievčatka SEXI modelka! Nespustíte z nej zrak
(ilustračné foto)
Stovky sôch majú zmiznúť! Vláda sa zaviazala k drastickému kroku: Čo je za tým?
Polícia v prípade obvinila 45-ročnú ženu.
Foto
Vražda v Petržalke: Desivý pohľad na miesto činu a posun vo vyšetrovaní
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Blanár tvrdí, že vojna nie je riešením k dosiahnutiu mieru: Pomôžu podľa neho rokovania
Vodička jazdu pod vplyvom alkoholu nezvládla.
Foto
Opitá vodička napálila do múru: Neuveriteľné, koľko nafúkala ráno pred ôsmou!
Boj o stoličku šéfa parlamentu sa zamotáva.
Boj o stoličku predsedu NR SR: Čo charakterizuje Danka a Rašiho? Politológ hodnotí stabilitu koalície
(ilustračná foto)
Muž († 72) mal COVID 613 dní! Desivé, čo sa v jeho tele udialo: Vedci varujú