Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.03.2020 08:15 | Šport | Hokej

Reprezentačný rekordér Graňák a tréner Ramsay o zrušení MS: Je to veľká škoda!

Ľutuje to! Hokejový obranca Dominik Graňák (36) mohol na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku pridať už svoju 13. účasť na slávnom turnaji a atakovať jubilejný 200. zápas v reprezentácii Slovenska.

Aj keď ho zrušenie podujatia mrzí, vo svetle aktuálnej hrozby koronavírusu ho v kútiku duše viac-menej očakával. Skúsený borec Novému Času prezradil, ako najnovšie udalosti vníma, ako a kde so zákerným ochorením bojuje a či ho ešte v najcennejšom drese niekedy uvidíme.

Ako prežívate súčasnú pandémiu koronavírusu?

Som zatiaľ v Karlových Varoch, kde som si ešte chcel vybaviť všetky potrebné veci pred návratom domov. Je to veľmi zvláštna situácia. Ocitli sme sa v dobe, na akú nie sme zvyknutí. Či pripravení, to ukáže až čas. Všetci sa jej snažíme prispôsobiť tak, ako najlepšie vieme.

 

Myslíte si, že súčasné opatrenia dokážu hrozbe šírenia zamedziť?

Súhlasím so všetkým, čo sa zavádza. Aj keď sa to niekomu môže zdať prehnané. Ten strach a neistota, ktoré všetci prežívame, nás zatiaľ držia a stimulujú robiť správne rozhodnutia. Obmedzenia na práci a pohybe sú tým minimom, čo môžeme pre naše spoločné dobro urobiť.

Idete ostatným príkladom a ste disciplinovaný?

Jasné, snažím sa byť v byte a maximálne vybehnúť sem-tam do lesa, ktorý mám neďaleko. Zlé myšlienky tak zaháňam v príjemnej atmosfére.

Ako ste prijali informáciu o stopnutí šampionátu?

Priznám sa, že som nič iné ani neočakával. Aj keď sa stále vyčkávalo na vývoj situácie, všetko smerovalo k tomu, že to takto dopadne. Majstrovstvá sveta boli čoraz bližšie, aby sa to za aktuálneho stavu dalo stihnúť a zorganizovať. Nikto navyše nevie, aká by bola ochota hráčov, či ako by po momentálnej pauze vyzerali mužstvá. A čo diváci? Zrejme by to nemalo zmysel.

Nemrzí vás, že sa vám skončila sezóna takto skoro?

Škrie ma, že sa nehrá a že nikto z nás nemôže robiť to, čo milujeme a čo nás živí. Či už v Česku, alebo teraz na vrcholnom fóre. Je to veľká škoda. Keď však sledujete, čo sa okolo nás deje, nič iné ani neprichádzalo do úvahy. Tieto veci presahujú šport aj hokej a treba sa podľa toho zariadiť.

V akej forme vás zrušenie českej najvyššej súťaže zastihlo? Mysleli ste aj na reprezentáciu a prípadné naskočenie do prípravy na MS?

Klub bol mojou prioritou a tento rok som sa cítil herne veľmi dobre. Oveľa lepšie ako predtým v Hradci. Na reprezentáciu som príliš nemyslel, lebo sme mali rozbehnutú vyraďovačku. Ak by si však na mňa tréner spomenul a zapadol by som do jeho plánov, prišiel by som rád.

Na historický 200. štart si tak budete musieť chvíľku počkať. Môžu sa na vás ešte fanúšikovia Slovenska tešiť?

Ak zdravie vydrží, budem sa cítiť pre tím stále prospešný a nájdem v sebe dostatočnú motiváciu, nie je problém. Reprezentácia bola pre mňa vždy čímsi špeciálnym. Aj keď na čísla alebo štatistiky veľmi nie som.

Sklamaný Ramsay: Nič horšie som nezažil!

Tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay (69) nesie odpískanie MS ťažko. „Keď som sa dozvedel o zrušení turnaja, zostal som sklamaný. Vlani sme na domácich majstrovstvách sveta hrali skvelo a mali sme na dosah dobrý výsledok. Verili sme, že tento rok sa ešte zlepšíme, posunieme sa ďalej a opäť budeme môcť konkurovať najlepším,“ uviedol s tým, že podobne ťažkú situáciu si zo svojej kariéry nepamätá.

„Najhoršie, čo som dosiaľ zažil, bolo, keď počas bojov o Stanleyho pohár v Buffale museli každých pár minút prerušiť hru a vyčistiť ľad, aby sme mohli pokračovať,“ dodal Kanaďan, ktorý chce pri našej reprezentácii pokračovať:

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!
Benátky začali skúšobne vyberať vstupné do mesta.
Chystáte sa do obľúbenej turistickej destinácie? Pripravte si peňaženky! Tu sa nedostanete zadarmo
Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje