Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.03.2020 06:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Hrozba koronavírusu neodstrašila ľudí zhromažďovať sa: Plné tatranské svahy, Záhorie aj Železná studnička!

V húfoch sa presúvajú na frekventované turistické miesta!

Nosiť rúško nie je hanba! Ako sa pred koronavírusom chránite? Pošlite nám svoju fotku s rúškom a napíšte, prečo je v momentálnej situácii dôležité nosiť rúško! Svoje fotky posielajte na tip@novycas.sk!


V súvislosti s pribúdajúcimi prípadmi koronavírusu bolo vydané odporúčanie, aby Slováci v rámci prevencie zostali doma a vyhýbali sa masovému združovaniu. Niektorí sa však rozhodli zahodiť obavy a vybrali sa do prírody - či už na prechádzku, alebo na lyže. Preplnená je preto nielen bratislavská Železná studnička, ale i Záhorie či Tatry. Ľudia však tvrdia, že nič neporušujú a len sa otužujú.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Aj keď sú tu tri dni lyžiarske vleky a lanovky odstavené, svahy neostali prázdne. Slnečný deň a mrazivé počasie na ne vytiahlo mnoho „lyžiarov-šliapačov“ a prechádzali sa tu aj turisti. „Takýto pohľad na lyžiarske svahy sa vidí veľmi zriedka - krásne upravená zjazdovka, skoro žiadni lyžiari dole, množstvo lyžiarov šliape hore a dokonca po strede zjazdovky šliapu turisti,“ čudoval sa a zároveň nadchýnal Tatranec Zbyňo.

Na Solisko si to vyšliapala aj Saša (28) z Popradu. „Rada lyžujem, hýbem sa a nečinne sedieť doma by bolo v takýto deň hriech. Myslím, že som neporušila nič z princípov správania sa pri epidémii, neprišla som s nikým do priameho kontaktu. Nebola som v žiadnej veľkej skupine, naopak, otužovala som a posilňovala organizmus,“ povedala.

 

Otvoriť galériu

Veľhory pritom nie sú jediným takýmto miestom. Ľuďom sa zdvihol tlak aj z fotografií, ktoré zverejnila obec Plavecké Podhradie v Malackom okrese na svojom facebooku. Na nich je zachytených množstvo áut, ktoré do obce prúdia. „Vážení návštevníci! Verím, že nás to všetkých do prírody láka, ale chcel by som na Vás apelovať, že naozaj dodržujme pravidlá, ktoré sú nariadené v Slovenskej republike. V sobotu som musel za asistencie polície SR otáčať množstvo áut v Plaveckom Podhradí. Značky áut boli z celého západného a stredného Slovenska. Množstvo ľudí chcelo navštíviť Plavecký hrad. Žiadam Vás, a zároveň aj prosím, rešpektujte nariadenia Ústredného krízového štábu SR a zostaňte doma,“ reagoval starosta Július Papán.

Plné parkovisko

Pozatvárané školy, škôlky či bary mali viesť k tomu, aby ľudia trávili v rámci prevencie čas doma, a ak vyjdú von, aby sa snažili byť na miestach, kde je čo najmenšia koncentrácia ľudí. V Bratislave však v nedeľu bolo na niektorých miestach plno. Na Železnej studničke boli mamičky s kočíkmi, bežci, cyklisti, ale aj plné parkovisko tých, ktorí prišli autom a rozhodli sa poprechádzať. „My sme zatvorili všetko, čo sme mohli, prípadne sme dali upozornenia, nech sa ľudia napríklad na ihriskách nezhromažďujú,“ vraví hovorca Nového Mesta Marek Tettinger s tým, že lanovka na Železnej studničke, ktorá patrí pod ich mestskú časť, už nejazdí, a teraz zvažujú aj uzatvorenie Kuchajdy.

Otvoriť galériu

„Ľudia sa nám tam zhromažďujú, takže pristúpime k takémuto kroku,“ dodal. Nový Čas kontaktoval zástupcov magistrátu hlavného mesta, pod ktorý Železná studnička patrí. s otázkou, ako chcú zabrániť ľuďom zhromažďovať sa tam. „Ľudí sme informovali prostredníctvom sociálnych sietí. Mestská polícia takéto priestory pravidelne kontroluje, obhliadky robia aj zamestnanci Mestských lesov,“ uviedol hovorca magistrátu Peter Bubla.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, iglu, db

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Hands holding mobile phone on blurred background
Foto
Ľudia šírili HOAX: Nenormálne, aká lož koluje na internete
(ilustračné foto)
Rusi tvrdia, že Západ sa zúčastňuje vojny na Ukrajine: Toto má byť DÔKAZ!
David Beckham a Mark Wahlberg riešia spor.
Hviezdna vojna: Beckham žaluje slávneho herca o 10 miliónov dolárov!
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Kuleba potvrdil to, čo sa šepkalo: Ukrajina pristúpila k ráznemu kroku!
Hana († 77) žila posledné roky v ústraní.
Foto
Skonala Hana Brejchová († 77): So sestrou sa zmieriť nestihla! Zvláštne, čo povedala jej neter
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Odstrel medveďa, ktorý mal útočiť v Liptovskom Mikuláši: Iniciatíva podala trestné oznámenie! Prípad rieši polícia
Peter Pellegrini
Aktualizované
Web českej agentúry napadli hackeri: Vydali nepravdivú správu o Pellegrinim
Ilustračné foto
Trávite veľa času na telefóne? Môžete mať problém! Pozrite sa, čo ukázal prieskum
Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81).
Foto
Odišiel velikán: Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81), ich slová vám naženú slzy do očí
Ilustračné foto
Váš Tip
V slovenských lesoch sa deje niečo zvláštne: Prekvapení sú aj skúsení hubári!
Nemeckí policajti počas razie zameranej proti prevádzačom v Solingene.
Horor v Nemecku: Slovenku (13) mali týrať 4 tínedžerky! ÚNOS a 5-hodinové mučenie?
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Aktualizované
Nešťastie v jazdeckom areáli v Bratislave: Žena spadla z koňa! Na miesto letel vrtuľník