Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.03.2020 06:00 | Šport | Cyklistika
Foto

Šéf slovenskej cyklistiky: Úprimné slová o aktuálnej situácii

Ukázal svoje kvality. Peter Sagan (30) na predčasne skončených cyklistických pretekoch Paríž - Nice opäť presvedčivo ukázal, že stále patrí do úzkej svetovej špičky.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

O jeho účinkovaní na francúzskych cestách, ale aj o situácii v súvislosti s novým koronavírusom sme sa porozprávali s bývalým profesionálom a prezidentom Slovenského zväzu cyklistiky Petrom Privarom (59).

Ako vnímate doterajšie vystúpenia Petra Sagana po práve skončených etapových pretekoch Paríž - Nice?

Rok 2020 mal byť pre Peťa výnimočný. Premiérový štart na Giro, potom Tour, potom OH a ukončenie sezóny doma na Okolo Slovenska. Začiatok sezóny prebiehal podľa plánu, sústredenia a prvé preteky v Argentíne. Zrušenie pretekov v Taliansku (Strada, Tirreno, San Remo) však narušilo program, ale keďže bola možnosť štartovať na Paríž - Nice, nebola to až taká tragédia, iba menšia zmena. Napriek oslabenému pelotónu sa na francúzskych cestách stretli špičkoví šprintéri a klasikári. Peťove umiestnenia v etapách na pódiu boli výborné a dokazovali jeho vysokú výkonnosť. Osobne ma potešilo, že Peťov motor bol veľmi silný a jeho aktivita v silnom vetre v prospech tímu bola fantastická. Pokiaľ ide o pozičnú jazdu, Peťo nemá v pelotóne konkurenciu. Navyše, napríklad v druhej etape na Paríž - Nice ukázal, že je aj skvelý pomocník. Tu pomohol nielen tímu, ale aj v záverečnom špurte kolegovi Ackermanovi.

 

Koronavírus ovplyvňuje sezónu rušením pretekov. Belgická vláda zrušila marcové preteky World Tour  - E3 BinckBank Classic a Gent - Wevelgem, na ktorých mal Sagan štartovať.

Pri súčasnej Peťovej výkonnosti je veľká škoda, že organizátori oznamujú rušenie klasík v Belgicku. Som presvedčený, že v tejto sezóne by vyhral niektorý monument.

Ako sa s takouto pauzou môžu vyrovnať v BORA-hansgrohe?

Je veľmi pravdepodobné, že sa sezóna predĺži. Niektorí organizátori presunú podujatia na jeseň a bude pretlak v kalendári pretekov. Ale jednotlivé tímy sa vzniknutej situácii prispôsobia a budú kvalitne pripravené.

Čo hovoríte na rozhodnutie odložiť Giro d´Italia, na ktorých mal premiérovo štartovať Peter Sagan?

Sklamaní budú Peťovi priaznivci zo Slovenska, ktorí sa chystali prísť ho povzbudiť do Budapešti a ďalších úvodných etáp. Veľmi sa tešili, určite by mal domácu atmosféru.

Ako je to na Slovensku? Cestári majú v kalendári odštartovať sezónu začiatkom apríla v Trnave, v tom istom mesiaci sú napláno vané aj tradičné medzinárodné preteky Vyšehradskej štvorky.

Budeme sa riadiť pokynmi, ktoré sú v platnosti. Preteky V4 sme už presunuli na jeseň. Slovenskí reprezentanti sa vrátili zo sústredení v Španielsku, Grécku, Turecku, Chorvátsku. Momentálne máme v zahraničí reprezentáciu MTB XC v Turecku, kde absolvuje kvalifikačné preteky na OH Tokio 2020.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: lk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka