Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.03.2020 14:55 | Správy | Domáce správy

Sudca poslal súdnu úradníčku do väzby: Za kokaín z Holandska hrozí Šumichrastovej 15 rokov natvrdo

Nebohý vysokopostavený prokurátor Tibor Šumichrasť sa obracia v hrobe. Jeho dcéru, vyššiu súdnu úradníčku Veroniku Šumichrastovú, poslal sudca do väzby.

Dôvodom je kokaín v hodnote 20-tisíc eur, ktorý u nej zaistili v rámci akcie Národnej kriminálnej agentúry. Spolu s ňou aj skončila v putách aj Andrea a päťkrát súdne trestaný údržbár z Ministerstva spravodlivosti, Jozef.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

,,Veronika, Veronika," povzdychol si sudca, keď rozhodol o stíhaní Šumichrastovej vo väzobnej cele. Povzdych z úst sudcu Romana Benedikoviča sa potom preniesol aj do jeho reči na chodbe petržalského súdu. „Dôkazy boli takzvane nepriestrelné. Tá trestná činnosť bola dlhodobo monitorovaná. Drogy sa sem ťahali pravidelne zo zahraničia. Tu sa distribuovali, vážili, porciovali, balili sa a dávalo sa to dílerom, alebo sa to rovno predávalo konzumentom. Takže ten charakter trestnej činnosti, odôvodňuje tú obavu z pokračovania v páchaní v trestnej činnosti. A jedine tým, že budú vo väzbe sa dá zamedziť v pokračovaní v páchaní trestnej činnosti,“ prezradil sudca Benedikovič krátko po rozhodnutí svoje stavisko.

Súdna úradníčka a recidivista

Sudca podotkol, že hlavný organizátor, celej trestnej činnosti je na úteku. Ide o Bratislavčana, ktorý mal podľa sudcu voziť drogy z Holandska. A práve Veronika, Andrea a Jozef, mali zabezpečovať ďalšiu distribúciu na Slovensku. Dcéra nebohého prokurátora, využila svoje právo a nevypovedala. Na otázky reportéra Nového Času nereagovala. Okresný súd Bratislava I. už svoju zamestnankyňu postavil mimo službu. Sudca Benedikovič však priznal, že Jozef, ktorého zadržali spolu s Veronikou a Andreou je päťkrát súdne trestaný recidivista.

 

„Naposledy bol odsúdený pre drogovú trestnú činnosť na sedem a pol roka a v roku 2017 bol podmienečne prepustený na slobodu,“ spresnil sudca Roman Benedikovič informácie týkajúce sa obvineného Jozefa. Ten aktuálne pracoval ako údržbár na ministerstve spravodlivosti a podľa sudcu začal s políciou spolupracovať. Obe obvinené podali voči rozhodnutiu o väzbe sťažnosť. Recidivista Jozef sa práva na sťažnosť voči rozhodnutiu väzbe vzdal.

Čo sa stalo?

Národná kriminálna agentúra zadržala vyššiu súdnu úradníčku Veroniku Šumichrastovú s kokaínom v hodnote 20-tisíc eur. „Policajti vykonali 3 domové prehliadky, 1 prehliadku nebytového priestoru a 5 prehliadok motorových vozidiel, v rámci ktorých boli zaistené drogy vo forme bielych kryštalických látok a sušiny zelenej farby. Zadržali 4 osoby,“ informovali v oficiálnej správe policajti. Akcia sa konala v stredu v noci minulý týždeň v Bratislave, Nitre a na Záhorí. Muži zákona v súvislosti s akciou VEŽA obvinili okrem dcéry nebohého prokurátora Tibora Šumichrasta aj ďalších troch ľudí. Obvineným horí pre obchodovanie s drogami až 15 rokov väzenia.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Ivan Mego

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky