Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.03.2020 16:51 | Správy | Domáce správy

Primátor Trenčína zvolal v nedeľu kvôli koronavírusu krízový štáb: Verdikt znel jednoznačne

Krízový štáb mesta Trenčín, ktorý v nedeľu zvolal primátor Richard Rybníček, prijal pokyny na minimalizovanie šírenia nového koronavírusu.

Jedným z nich je zrušenie všetkých podujatí s vyššou koncentráciou ľudí, ktoré organizuje mesto alebo organizácia v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti, s účinnosťou od pondelka (9. 3.) od 7. hodiny. Informovala o tom hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová.

Doplnila, že primátor ďalej prikazuje zabezpečiť dezinfekciu kultúrno-informačného centra a Klientskeho centra Mestského úradu (MsÚ) Trenčín a priestorov Mestskej polície Trenčín. "Tiež uzatvoriť centrá pre seniorov, kluby pre seniorov a všetky kultúrne strediská spravované mestom Trenčín. Zrušiť výlety, lyžiarske výcviky, exkurzie a školy v prírode plánované mimo územia SR, organizované školskými zariadeniami v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. A tiež zintenzívniť hygienický filter v predškolských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta," uviedla Ságová.

Primátor Trenčína zároveň od pondelka odporúča zvážiť správcom uzatvorenie Kultúrneho centra Aktivity a Kultúrneho strediska Dlhé Hony. "Športovým klubom a športovým zväzom odporúča prehodnotiť konanie športových podujatí v meste, prípadne účasť divákov na týchto podujatiach. Organizátorom kultúrnych a spoločenských podujatí odporúča prehodnotiť ich konanie, verejnosti odporúča nezúčastniť sa na zasadnutiach Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Trenčíne, jeho zasadnutia sledovať online. Verejnosť môže poslancov kontaktovať elektronicky alebo telefonicky pomocou kontaktných informácií z internetovej stránky mesta," dodala hovorkyňa mesta.

 

Riaditeľom škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta odporúča trenčiansky primátor sledovať zdravotný stav detí. "Pri podozrení na ochorenie by mali postupovať podľa odporúčania príslušných orgánov a zabezpečiť dostatočné množstvo umývacích a dezinfekčných prostriedkov a ich efektívne používanie. Verejnosti odporúčame obmedziť návštevy miest s vyššou koncentráciou ľudí, najmä kín, divadiel, kostolov, nákupných centier. Verejnosť by mala sledovať odporúčania a nariadenia príslušných orgánov, najmä Regionálneho úradu verejného zdravotníctva RÚVZ so sídlom v Trenčíne a Úradu verejného zdravotníctva SR," upozornila Ságová.

Preventívne opatrenia odsúhlasil krízový štáb mesta Trenčín po dohode s riaditeľkou RÚVZ v Trenčíne Ľudmilou Bučkovou, ktorá sa na zasadnutí krízového štábu zúčastnila a informovala prítomných o aktuálnej situácii, uzavrela hovorkyňa mesta.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!