Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.03.2020 00:25 | Správy | Voľby 2020
Foto

Kiska gratuluje Matovičovi: Podarilo sa to, v čo sme všetci dúfali

Lídra strany Za ľudí Andreja Kisku teší, že demokratická opozícia bude môcť po voľbách zostaviť vládu. Ako tvrdí, vyzerá to tak, že strana bude spokojná s výsledkom. Uviedol to po zverejnení exit pollov.

Kiska sa poďakoval ľuďom, že prišli voliť, rovnako sa poďakoval aj tým, ktorí vo voľbách hlasovali za jeho stranu. "Najväčšie ďakujem patrí ľuďom, ktorí stoja okolo mňa a ktorí nie v jednoduchých podmienkach za nás zabojovali. Vyzerá, že po týchto voľbách budeme spokojní s výsledkom," povedal Kiska. Igorovi Matovičovi, ktorý by mal so svojím hnutím OĽaNO vyhrať podľa exit pollov voľby, zablahoželal.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

"Podarilo sa to, v čo sme všetci dúfali, že Smer nebude mať prvú možnosť zostavovať vládu. Naša strana má za sebou šesť mesiacov, počkajme si ešte na výsledky. Napriek tomu vyzerá, že z tohto súboja odídeme a skončíme ako úspešná strana," povedal. Teší ho, že extrémisti klesli. Zároveň si myslí, že maďarská strana by mala byť v parlamente.

Podľa dvojky kandidátky Veroniky Remišovej by sa premiérom mal stať líder najsilnejšej strany. "Verím, že to bude dobrá vláda. Dlžíme to občanom, pretože občania dali všetkým stranám demokratickej opozície veľkú dôveru. Túto dôveru nesmieme sklamať. Od budúcej vlády očakávam výsledky a plnenie sľubov, ktoré občanom jednotlivé strany dali," povedala Remišová. K otázkam, s kým by išla strana do opozície, zatiaľ nechcela odpovedať. Podľa nej to je zatiaľ predčasné. Potvrdila, že táto predvolebná kampaň bola pre ňu osobne zatiaľ najťažšia v jej politickej kariére.

 

"Je skvelé, že podľa týchto čísel by vznikla dôveryhodná vláda bez Smeru-SD a bez fašistov. Príjemne som bol prekvapený, ako tieto čísla klesli, kiež by tie čísla boli naozaj také," povedal kandidát strany Za ľudí Juraj Šeliga. Najviac pozitívne ho prekvapilo číslo strany, za ktorú kandiduje. Podotkol, že je potrebné si počkať na výsledok, pretože už v minulosti sa stalo, že exit polly ukázali jedno a realita bola iná.

Podľa exit pollu agentúry Median SK pre RTVS sa víťazom volieb stalo hnutie OĽaNO so ziskom 25,3 percenta hlasov. Druhý by mal byť Smer-SD s 13,9 percenta a tretia koalícia PS-Spolu (8,8 percenta). Strana za ľudí by sa do parlamentu dostala, získala by 5,6 percenta.

Z exit pollu agentúry Focus pre televíziu Markíza by tohtoročné parlamentné voľby malo vyhrať hnutie OĽaNO so ziskom 25,8 percenta. Za ním nasleduje Smer-SD so 14,9 percenta a koalícia PS-Spolu s 9,7 percenta. Strana Za ľudí by mala získať 7,8 percenta.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami