Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.02.2020 07:59 | Správy | Domáce správy

Pellegriniho namočili do špekulácií o nebezpečnej nákaze: Kto spojil premiéra s koronavírusom?

Panika na Slovensku! Španielsky denník ABC o premiérovi Petrovi Pellegrinim (44) napísal, že môže byť nakazený koronavírusom, ktorý celosvetovo zabil už takmer 3-tisíc ľudí.

Na Úrade vlády po tejto informácii vypukla panika, keďže sa ich na správu nikto neopýtal. Ako reagoval samotný Pellegrini? Správa o tom, že Pellegrini môže byť nakazený koronavírusom vyšla deň na to, čo premiér informoval na sociálnej sieti, že musel byť hospitalizovaný pre vysokú horúčku a akútnu infekciu horných dýchacích ciest. „Už posledné dva týždne som sa trápil s rozsiahlou infekciou, no snažil som sa napriek tomu v tejto hektickej dobe ďalej pracovať. Ďakujem lekárom i sestričkám, ktorí sa o mňa postarali, a verím, že sa čím skôr budem môcť vrátiť k svojej práci pre Slovensko,“ uviedol Pellegrini, ktorý sa pre blížiace sa voľby snažil nepoľavovať z pracovného tempa, čo sa mu napokon škaredo vypomstilo.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Rovnaké zdravotné ťažkosti ako on mali aj pacienti, ktorí dostali nebezpečný vírus. Zrejme to viedlo španielsky denník k domnienke, že ho dostal aj slovenský premiér. „Ak sa potvrdí, že Pellegrini bol infikovaný koronavírusom, hlavy štátov alebo predsedovia vlád celej Európy by mali zvážiť potrebu podstúpiť karanténu v trvaní dvoch týždňov. Slovenský premiér musel zrušiť všetok svoj program napriek tomu, že do volieb, v ktorých sa očakáva prehra jeho strany, zostáva menej ako týždeň,“ napísal španielsky portál ABC. Narážal tým na to, že premiér stihol ešte pred hospitalizáciou absolvovať návštevu Bruselu, kde sa rokovalo o rozpočte Európskej únie a stretol sa tam s viacerými zástupcami európskych štátov, ktorých mohol nakaziť.

Podľa Pellegriniho ide o hoax

 

Reakcia premiéra na seba nenechala dlho čakať. Na svojom twitteri poplašnú správu rázne vyvrátil. „Odmietam falošné tweety o tom, že mám koronavírus. Je to úplný nezmysel,“ uviedol Pellegrini, ktorý stále leží v nemocnici. Pre zdravotné ťažkosti vynechal viacero predvolebných debát so svojimi politickými súpermi. V nedeľu mal vystúpiť v relácii O5minút 12 a v pondelok zas v debate Hospodárskych novín a Rádia Expres. Zdá sa však, že Pellegriniho stav sa postupne zlepšuje.

Svedčí o tom aj to, že má na stredu naplánovanú pracovnú cestu do Moskvy, kde sa má stretnúť s predsedom vlády Ruskej federácie Michailom Mišustinom a včera večer plánoval prísť aj do diskusie TV Markíza. Slovenského premiéra sa zastali aj viaceré zahraničné médiá. Podľa talianskeho portálu Libero quotidiano má Pellegrini len infekciu. „Falošný poplach: Slovenský premiér nie je infikovaný koronavírusom,“ napísal zas portál El Caso.

Je to šialené

Patrícia Macíková, Úrad vlády

Kontaktovali sme ich s tým, že sme im napísali, že ich okamžite žiadame, aby zastavili šírenie tohto klamstva. Je to úplne šialené. Nás sa nikto nič neopýtal. Toto som ešte nezažila, aby sa niekto ani neobťažoval sa nás opýtať, ako to vlastne je.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, len

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ