Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.02.2020 12:41 | Šport | Hokej

Sklamaný Šatan o nečakanom kroku primátorky Prešova: Mrzí nás to, nerozumiem tomu

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) má záujem podieľať sa na riešení kritickej situácie v prešovskom hokeji.

Pri výstavbe tréningovej haly, ktorá by slúžila mládeži, ponúka zväz mestu projekt aj ľudské zdroje. Podľa tlačovej správy SZĽH záujem zo strany prešovskej radnice nepochopiteľne opadol.

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja ešte v septembri minulého roka absolvoval výjazdové zasadnutie v Prešove, kde sa zaoberal aj pomocou pre mesto Prešov a jeho hokej. Po rokovaní s primátorkou Andreou Turčanovou prezident SZĽH Miroslav Šatan vyhlásil: "Situácia je kritická a my sme pripravení pomôcť."

Šatan následne pozval primátorku, aby rokovali o ďalších krokoch v tejto pomoci. "Máme k dispozícií projekt výstavby tréningovej haly s kompletným zázemím pri Základnej škole Československej armády, kde by mali deti ideálne podmienky na tréning. Projekt je hotový už niekoľko rokov a jeho spoluautor Jozef Dušenka je ochotný ho mestu odstúpiť v rámci pomoci hokeju v Prešove. Naši ľudia sú pripravení pomôcť vo všetkých ďalších smeroch, poradenstvom alebo hľadaním finančných možností. Od októbra 2019 sa nám však nikto z mesta neozval a neprejavil záujem o pomoc v tomto smere. Mrzí nás to, lebo deti a mladí ľudia v Prešove potrebujú priestor na športovanie a pohyb,“ povedal prezident SZĽH.

 

"Hokej v meste je moja srdcová záležitosť. Projekt, ktorý sme pripravili v spolupráci s architektom Milanom Feckom je hotový, vypracovaný až po realizačný projekt. Bolo naň vydané stavebné povolenie, vypracovaný geologický prieskum. Pozemok je vyčistený, pripravený, máme k dispozícii výkresy. Hrával som tu hokej ja aj moje deti, preto ma mrzí, že zo strany vedenia mesta nie je záujem dopriať rodičom a deťom miesto na šport,“ povedal Jozef Dušenka, spoluautor projektu výstavby tréningovej haly.

Primátorka mesta Prešov po zasadnutí mestského zastupiteľstva minulý týždeň v stredu vyhlásila: "Žiadali sme SZĽH o možnosť vybudovať malú tréningovú halu v areáli ZŠ Československej armády, kde máme urobenú prípravu. Žiaľ, Slovenský zväz ľadového hokeja nám výstavbu tejto haly neodsúhlasil.“

SZĽH sa voči takémuto tvrdeniu ohradzuje. Mesto nepotrebuje žiadne schválenie či odsúhlasenie zo strany SZĽH. Práve naopak. Všetko má k dispozícii. "Nerozumieme tomuto tvrdeniu pani primátorky. Máme nachystané všetky veci a sme pripravení pomôcť mestu rovnako, ako pomáhame aj iným samosprávam. Chceme, aby tréningová hala v Prešove vyrástla čo najskôr. Žiaľ, od októbra minulého roka záujem zo strany mesta ochabol a odvtedy s nami v tejto veci nikto nekomunikoval. Nevieme, čo sa v meste deje. Naša pomocná ruka však stále platí,“ povedal prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Podobný názor má aj vicežupan Prešovského samosprávneho kraja Jozef Lukáč: "Postoj mesta je pre nás nepochopiteľný. Najmä, ak má k dispozícií všetko na to, aby začalo s výstavbou. Vieme o záujme hokejového zväzu vybudovať tréningovú halu pri ZŠ. Prešovský samosprávny kraj bude nápomocný v akomkoľvek smere. Chceme, aby tretie najväčšie mesto na Slovensku malo viacero ľadových plôch pre budúcich hokejistov.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Exsiskár Beňa priznáva odovzdanie 20 000 € Pčolinskému.
Aktualizované
V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS: Odsúdený bol už aj v minulosti! Čo sa stalo tentokrát?
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
Fedor Flašík
Foto
Podnikateľa Fedora Flašíka nečakane previezli do Prahy! Rodina poskytla stanovisko
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Ruska Vladimir Putin.
Napätie sa dá krájať: Ukrajina zaútočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson.
Aktualizované
Republikáni navrhli nové zákony o pomoci pre Ukrajinu a Izrael: Na stole je niekoľko noviniek
Mamička na prechádzke začula čudný zvuk: Keď sa pozrela do kočíka, zbledla od hrôzy
Working, Equality, Wages, Women, Paying
Novinka v právnej zmene pohlavia: Švédsky parlament schválil návrh zákona, cesta bude jednoduchšia