Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.02.2020 07:55 | Šport | Šport mix
FotoVideo

Posledná rozlúčka s Kobem (†41) a Giannou (†13): Srdcervúce slová manželky do neba

V pondelok sa konala posledná rozlúčka so zosnulou basketbalovou hviezdou Kobem Bryantom (†41) a jeho dcérkou Giannou (†13).

Na mieste konania, v zaplnenej Staples aréne sa zišlo 20-tisíc ľudí, ktorí si prišli uctiť pamiatku tragicky zosnulých obetí pádu vrtuľníka, medzi ktorými boli i Kobe Bryant a jeho dcérka. Na mieste sa zišli tisíce fanúšikov z celej krajiny.

Dátum poslednej rozlúčky 24.2.2020 bol symbolický, keďže Bryant nosil v klube LA Lakers číslo dresu 24 a jeho dcérka Gianna zase v mládežníckych kluboch číslo 2. 20-tka tiež symbolizovala počet rokov strávených v  klube Lakers, no rovnako počet spoločných rokov strávených so svojou manželkou Vanessou.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Pietny obrad s názvom Oslava života odštartovalo vystúpenie speváčky Beyoncé s piesňami XO a Halo. „Som tu, pretože som Kobeho milovala," uviedla speváčka. Prvý prehovoril moderátor Jimmy Kimmell. "Dnes je smutný deň, ale je to tiež súčasne oslava života. A priamo v budove, kde sme my fanúšikovia Lakers a Kobe spoločne prežili toľko najkrajších chvíľ v živote," uviedol v emotívnom prejave Kimmell, po ktorom pred fanúšikmi vystúpila aj Vanessa Bryantová.

 

"Boh vedel, že jeden bez druhého by bez seba nevydržali. Preto si ich k sebe musel vziať oboch, aby boli spolu. Láska, postaraj sa o našu Gigi," povedala na adresu zosnulej dcéry aj manžela, s ktorým žila od roku 1999. "Bol to najlepší manžel na svete. Ani sa nedá slovami opísať, ako veľmi ma miloval. Ja som bola oheň a on ľad. Občas to bolo obrátene a bol pre mňa všetkým," rozprávala Vanessa. „Chcem, aby moje dcéry vedeli a spomenuli si na úžasného človeka, manžela a otca, ktorým bol. Druh človeka, ktorý chcel učiť budúce generácie, aby boli lepší a zabránil im robiť vlastné chyby,“ dodala. Vanessa sa tiež priznala, že podáva žalobu na majiteľa vrtuľníka, v ktorom jej manžel a dcérka zomreli.

O svojej dcérke Gianne hovorila ako o úžasne sladkej a jemnej duši, ktorá rozžiarila každú miestnosť, do ktorej vstúpila. Plač neudržala, keď hovorila o tom, ako jej dcéra zdedila lásku a talent svojho otca pre basketbal.

Na pódiu vystúpili aj basketbalové legendy Michael Jordan a Shaquille O'Neal, ktorí sa pri spomienke na svojho kamaráta neubránili slzám. O ďalšie hudobné vystúpenie sa postarali speváčky Christina Aguilera a Alicia Keys. Pamiatky sa zúčastnili aj športové osobnosti a celebrity, ktoré osobne alebo profesijne poznali Kobeho vrátane Kanyeho Westa a Kim Kardashian, Alexa Rodrigueza a Jennifer Lopez, Dwyane Wadea a Gabrielle Union, Michaela Phelpsa či Snoop Dogga.

Peniaze z predaja lístkov poputujú na Bryantovu organizáciu Mamba a Mambacita Sports Foundation, ktorá podporuje mládežnícke športové programy v chudobných komunitách a vyučuje šport dievčatám a ženám.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: dans

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom?
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom? Vedci pátrali po odpovediach! Prekvapivé zistenia