Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.02.2020 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Robert Vittek má blízko aj k zimným športom, Športuj Slovensko podporí aj Ben Cristovao

V detstve si bývalý futbalový reprezentant Robert Vittek vyskúšal viacero športov, okrem zelených trávnikov sa v korčuliach a s hokejkou preháňal po ľadových plochách. Dnes sa snaží povzbudzovať k pohybu mladých ľudí. Podporovať ich bude aj na zimnej verzii Športuj Slovensko, ktorá sa uskutoční 28. marca na Štrbskom Plese.

Pod tatranskými končiarmi pripravuje Slovenský olympijský a športový výbor spoločne s generálnym partnerom – spoločnosťou BILLA - deň plný športu. Je určený pre všetkých milovníkov pohybu a najmä rodiny s deťmi. Športuj Slovensko Štrbské Pleso ponúkne zdarma bohatý športový i kultúrny program, ktorého hviezdou bude okrem slovenských olympionikov aj spevák, textár, herec, športovec a pesničkár Ben Cristovao.

Otvoriť galériu
Ben Cristovao.
Zdroj: SOŠV/Lucie Vysloužilová

Možnosti, ktoré zimná verzia Športuj Slovensko ponúkne, tešia každého športovca. Úspešní olympionici a bývalí skvelí športovci, ktorí sa zúčastnia aj na autogramiáde, preto prídu pod Tatry aj so svojimi rodinami. Spoločne s návštevníkmi sa chcú 28. marca dobre zabaviť. V olympijskej dedine športu si okrem koncertu Bena Cristovaa zdarma vyskúšajú aj futbox – zápas vo futbalovej aréne, orientačný beh, biatlon, jazdu na snežniciach či volejbal na snehu. Nebudú chýbať aktivity pre deti (streľba na bránku, maxi lyže). Pre mladých športových nadšencov je pripravený Skills Run, v ktorom si môžu vyskúšať lyžiarske schopnosti. Registrovať sa do Skills Run je možné už teraz prostredníctvom webu www.sportujslovensko.sk. Ďalší záujemcovia sa môžu zasa prihlásiť do lyžiarskych pretekov Žampa Cup, ktoré organizujú bratia Adam a Andreas Žampovci.

„Som síce futbalista, ale blízko mám aj k zimným športom. Ako dieťa som hrával aj hokej, aj dnes si ho rád zahrám s nejakou partičkou. Otec ma viedol k viacerým športom. V poslednom čase som prepadol lyžovaniu. Počas aktívnej futbalovej kariéry som ho mal zakázané, ale teraz si ho poriadne vychutnávam,“ hovoril niekdajší skvelý zakončovateľ Robert Vittek v Olympijskom podcaste Slovenského olympijského a športového výboru, ktorý je možné vypočuť si nielen na webe olympic.sk, ale aj v rôznych podcastových aplikáciách.

Otvoriť galériu
Športuj Slovensko.
Zdroj: youtube.com, tivi.sk

Robert Vittek patrí aj medzi veľkých fanúšikov skvelej slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej, vlani ju podporoval priamo pri zjazdovke počas pretekov Svetového pohára v českom Špindlerovom Mlyne. „Atmosféra počas pretekov bola skvelá,“ vrátil sa v spomienkach pár mesiacov dozadu 37-ročný rodák z Bratislavy, ktorému v súčasnosti veľa času zaberie štúdium v Paríži. Jeho spolužiakmi vo vysokoškolských laviciach sú aj ďalšie hviezdy svetového futbalu ako Kaká, Didier Drogba či Florent Malouda.

Napriek množstvu povinností a pendlovaniu medzi Slovenskom a Francúzskom si nájde čas a osobne 28. marca podporí zimnú verziu Športuj Slovensko na Štrbskom Plese. Spoločne s viacerými ďalšími športovcami je ambasádorom tohto projektu, ktorého cieľom je rozhýbať Slovensko a pritiahnuť mladých ľudí viac k športovaniu. Pohyb by sa mal stať náplňou ich voľného času. „Už vlaňajšie podujatia Športuj Slovensko mali v mestách veľkú odozvu, som rád, že Slovenský olympijský a športový výbor sa rozhodol v nich pokračovať,“ doplnil Róbert Vittek.

Otvoriť galériu
Športuj Slovensko.
Zdroj: SOŠV/Andrej Galica

Na zimnú verziu Športuj Slovensko sa teší aj Jana Gregorovičová, zástupkyňa generálneho partnera, spoločnosti BILLA, ktorá koordinuje spoluprácu na športovom projekte: „Sme hrdým partnerom Slovenského olympijského a športového výboru a projektu Športuj Slovensko. Ak bude jeho zimná verzia taká zaujímavá a bohatá na zážitky, ako bola tá letná, bude to stáť za to. Minulý rok si zašportovali aj mnohí naši zamestnanci a ich deti, pretože my v BILLE podporujeme zdravý životný štýl.“

Viac informácií o projekte Športuj Slovensko i akcii na Štrbskom Plese je na webe www.sportujslovensko.sk.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu