Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.02.2008 15:34 | Šport | Hokej

Slováci po prehre s Nemcami 1:4 skončili tretí

Slováci po prehre s Nemcami 1:4 skončili tretí
Aktualizované LAUSANNE - V záverečnom zápase na Škoda Cupe prehrali v nedeľu slovenskí hokejisti s Nemeckom 1:4 a na turnaji obsadili tretie miesto, súper skončil druhý za víťaznými Švajčiarmi.

Večerný zápas medzi domácim výberom a Francúzskom už neriešil poradie v tabuľke, iba štatistickú úplnosť. Oproti sobote v Lausanne odpočívali okrem Jána Lašáka aj Ivan Ďatelinka, Peter Sejna a Peter Sivák.

Slovenská reprezentácia bude mať nasledujúci zraz až v apríli, keď doma odohrá dva prípravné zápasy s Lotyšskom a Slovinskom. Potom odletí do kanadského Halifaxu a v dejisku základnej skupiny MS už v rámci prípravného tábora neodohrá žiadny zápas.

Slovensko - Nemecko 1:4 (0:0, 0:1, 1:3) Góly: 46. Kolník (Sersen, Smrek) - 34. Klinge, 41. Felski, 45. Busch, 59. Ullmann. Rozhodcovia: Kurmann, Reiber - Kohler, Zosso (všetci Švaj.), vylúčení: 6:8 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 622 divákov.

SR: Staňa - Majeský, Graňák, Smrek, S. Hudec, Hruška, Vydarený, Vantroba, Ďatelinka - Čiernik, Fabuš, M. Hudec - Kolník, Skladaný, Huna - Kuľha, Húževka, Haščák - Špilár, Mikúš, Čaládi

Nemecko: Ziffzer - Bakos, Draxinger, Holland, Schmidt, Hördler, Renz, Osterloh, Baxmann - Busch, Ullmann, Felski - Klinge, Hackert, Gogulla - Tripp, Schütz, Seidenberg - Furchner, Fical, Polaczek.

Napriek ospalému popoludniu a polokomornej atmosfére mal zápas zaujímavú akosť, bol rýchly a najmä z nemeckej strany aj mimoriadne dôrazný. Práve pre túto vlastnosť boli zverenci Uweho Kruppa aj vpredu sprvoti nebezpečnejší, hoci ich Slováci "dusili". Pri tutovke Čiernika si pomohli faulom, takisto aj pri šanci Hunu, ale v druhom prípade si to rozhodcovia nevšimli.

V podstate to bolo jedno, lebo mužstvo hralo v početných výhodách jalovo a ináč deštruktívnejší Nemci v presilovkách pôsobili tvorivo. Hollandovu čistú šancu kryl Staňa. Tretina celkovo vyznela pre Slovensko, ale jeho hokejové mlyny na plné obrátky súpera nezomleli, pretože ten bol lepší v rozhodnutiach poslednej sekundy. Druhé dejstvo odštartovala ďalšia planá presilovka a na druhej strane priam ukážková v podaní Nemcov.

Draxinger napálil žŕdku a Staňa parádne betónom vyrazil Ullmannovu jedovku. Ešteže dravý Hudec vyviezol puk po krídle až pred brankára a po faule na neho sa Slováci vyslobodili z nemeckého jarma. Nie nadlho, lebo prišla silná pätminútovka ich tlaku. Staňa zlikvidoval takmer gólovú strelu Furchnera a aj šance Buscha s Felským, lenže na zakončenie Klingeho nestačilo ani jeho umenie.

Druhá tretina bola zo strany mierneho favorita podpriemerná a v treťom dejstve sa výkon preklopil do totálnej mizérie. Hneď v prvom striedaní sa germánsky nájazd rozvinul do krásnej kombinácie a Staňa zoči-voči úplne voľnému Felskému nemal žiadnu šancu. O čosi neskôr trochu zaváhal s priľahnutím puku a keďže Majeský sa na Buscha iba pozeral, ten nemal problém zasunúť na tretí gól Nemcov.

Ešteže konečne vyšla kombinácia v presilovke a v 46. minúte vlial Slovákom nádej do žíl Kolník. Lenže jeho tím produkoval podobne ako proti Švajčiarom vylúčenia v čase, keď najviac potreboval tlačiť dopredu. Záverečná snaha o zvrat nemala žiadne vyhliadky, lebo kompaktný nemecký val nič neprepustil a príznačne z kontry počas oslabenia dal štvrtý gol Ullmann.

Hlasy trénerov a hráčov po zápase hokejového Škoda Cupu v Lausanne Slovensko - Nemecko (1:4): Július Šupler (tréner SR): "Chlapci veľmi chceli, bojovali. Snahu im uprieť nemožno, súper však kruto potrestal naše chyby. Dvakrát sme inkasovali v oslabeniach, čo by sa nemalo stávať. Nemci výborne bránili, hrali disciplinovane a len ťažko sme sa presadzovali cez ich zónovú obranu. Samozrejme, že tretie miesto na turnaji je sklamaním. Dopredu som ale upozorňoval, že to bude náročné. V tomto týždni sme zohrali štyri zápasy, k tomu sa pridalo množstvo cestovania, ale na to sa nemôžeme vyhovárať."

Uwe Krupp (tréner Nemecka): "Mužstvo podalo výborný výkon v ofenzíve, ale najmä v defenzíve počas presilových hier súpera. Veľmi si ceníme skutočnosť, že sme Slovákov v tejto sezóne už druhýkrát zdolali. Na každý zápas s nimi sa špeciálne pripravujeme, lebo vieme o akého kvalitného súpera ide."

Juraj Kolník (útočník SR, strelec jediného gólu SR): "Prehra mrzí, v niektorých momentoch chýbal lepší prístup. Bol to ťažký a náročný turnaj, prejavila sa aj únava, sme však profesionáli a nemôžeme sa na ňu vyhovárať. Chybou bolo, že sme dostali dva góly v oslabení po tom, čo nám ušiel puk alebo sme si zle prihrali. Nemci sa tak dostali do rýchlych brejkov a snažili sa o dorážku. Určite sme si nemysleli, že to takto dopadne. Do každého zápasu ideme s tým, že počas 60 minút odvedieme maximum. Inak to nebolo ani dnes. Výsledkovo to nevyšlo, dúfam, že nabudúce to bude lepšie."

Ivan Čiernik (útočník a kapitán SR): "Nie sme spokojní s výsledkom i celkovým vystúpením na turnaji. So Švajčiarmi sme sa snažili, nedali sme góly. Dnes s Nemcami sme asi veľmi chceli, ale vôbec to nebolo podľa predstáv. Mali sme dosť príležitostí v presilovkách, nedali sme však góly. V mužstve bolo veľa nových hráčov, menili sa päťky, zápasy ukázali pre trénerov ako ďalej."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob