Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.02.2020 09:41 | Šport | Futbal

Messi pred zápasom s Lobotkovým Neapolom: Nehráme dobre, nemáme na to

Futbalisti SSC Neapol v kádri so Stanislavom Lobotkom chcú potvrdiť zlepšenú formu aj v úvodnom osemfinálovom dueli Ligy majstrov 2019/2020 proti Barcelone.

 Slovenský stredopoliar pozná španielskeho majstra z čias dvaapolročného pôsobenia v Celte Vigo, no v Neapole zatiaľ príliš nehráva a čaká na svoju šancu. V paralelne hranom dueli s výkopom o 21.00 h privíta londýnska Chelsea Bayern Mníchov. Odvety sú na programe 18. marca.

Neapol vyhral šesť z uplynulých siedmich súťažných zápasov, pričom na jeho štíte zostali Juventus Turín i Inter Miláno. V generálke na Barcelonu triumfoval na pôde Brescie 2:1 a v tabuľke najvyššej talianskej súťaže poskočil na šieste miesto zaručujúce účasť v predkole Európskej ligy UEFA. "Prvý polčas bol z našej strany sterilný. V druhom dejstve sme však vďaka skvelému tímovému duchu predviedli úspešný obrat. Páčilo sa mi, ako sme zareagovali na nepriaznivý vývoj. S takým elánom a nasadením budeme musieť hrať aj proti Barcelone. Osemfinálové zápasy proti španielskemu šampiónovi mi nedajú spávať, no po príchode na lavičku Neapola som už zvyknutý na bezsenné noci," uviedol pre klubový web tréner Neapola Gennaro Gattuso.

Barcelona v uplynulých edíciách Ligy majstrov v rozhodujúcich zápasoch vyraďovačky zlyhala. V sezóne 2017/2018 neprešla vo štvrťfinále cez AS Rím, po domácom triumfe 4:1 prehrala na Stadio Olimpico 0:3. Podobný scenár sa zopakoval aj vlani, keď po víťazstve 3:0 nad Liverpoolom na Camp Nou podľahli Katalánci v semifinálovej odvete na Anfielde 0:4. Lionel Messi sa vyjadril, že Barcelona ani v tejto sezóne nepodáva také výkony, ktoré by ju oprávňovali pomýšľať na triumf v LM. "Nie je jednoduché zvyknúť si na štýl, ktorý preferuje nový tréner Quique Setien. Pod Ernestom Valverdem sme hrali ináč, teraz sa za pochodu učíme nové veci. Momentálne nehráme dostatočne dobre na to, aby sme mohli vyhrať LM. Väčšie šance dávam Realu Madrid, Juventusu Turín, Parížu St. Germain či Liverpoolu," uviedol argentínsky kanonier, ktorý pri sobotňajšom triumfe nad Eibarom (5:0) predviedol štvorgólovú kanonádu.

 

Setien dúfa, že sa Messi strelecky presadí aj v konfrontácii s Neapolom: "Lionel podáva také výkony ako proti Eibaru už 14-15 rokov. Je zárukou tej najvyššej kvality, takého hráča by chcel mať v mužstve každý tréner. Dokáže robiť na trávniku veci, o ktorých iní iba snívajú a to robí z neho najlepšieho futbalistu na svete. Proti Neapolu budeme veľmi potrebovať jeho góly. Musíme hrať pozorne v obrane a využívať šance. V zápasoch vyraďovačky nie je žiaden priestor na chyby, každá z nich sa vám môže vypomstiť."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní