Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.02.2020 21:55 | Správy | Krimi | Domáce krimi
Video

NAKA udrela v 4 krajoch: V hre sú státisíce eur, medzi podozrivými aj policajti

Polícia obvinila 12 osôb a dve obchodné spoločnosti v súvislosti s akciou Tiger, ktorú vykonala Národná kriminálna agentúra (NAKA) tento týždeň na území Žilinského, Banskobystrického, Bratislavského a Nitrianskeho kraja. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Policajti zasahovali voči medzinárodnej organizovanej skupine, ktorá mala na trh uvádzať prípravky s obsahom látok s anabolickým účinkom.

"Počas akcie sme zadržali 24 osôb, vykonali 15 domových prehliadok, sedem prehliadok nebytových priestorov a osem prehliadok motorových vozidiel," uviedla polícia. Medzi podozrivými sú najmenej dvaja príslušníci Policajného zboru.

Polícia zaistila niekoľko stoviek balení anabolických stereoidov, rastových hormónov, liekov a iných preparátov rôzneho druhu, hotovosť 21 200 britských libier, 83 500 eur. "Zaistili sme tiež účtovné a obchodné dokumenty rôznych firiem so sídlom na Slovensku a v zahraničí, ale aj 21 mobilných telefónov, 15 počítačov, desiatky USB kľúčov a iných nosičov dát a desiatky iných vecí dôležitých pre trestné konanie."

 

Na základe príkazu prokurátora boli zaistené finančné prostriedky na 14 bankových účtoch, ide o viac ako 220 000 eur. Rovnako majetok hlavného podozrivého v hodnote najmenej 520 000 eur.

Páchatelia ako členovia medzinárodnej organizovanej skupiny mali podľa polície sústavne zadovažovať na území Čínskej ľudovej republiky alebo v iných krajinách východnej Ázie vo veľkom rozsahu prípravky s obsahom látok s anabolickým účinkom. Tie mali dovážať na územie Poľskej republiky, kde ich mali bez oprávnenia spracovávať do preparátov uvádzaných na trh v injekčnej a v tabletovej forme s rôznym označením.

"Zadovážené preparáty mali podľa požiadaviek zasielať odberateľom do Francúzska a iných krajín Európskej únie. Tí si mali preparáty objednávať prostredníctvom internetu. Tiež ich mali dovážať a distribuovať okrem iného na území Slovenska. Takýmto spôsobom mali získať neoprávnený finančný prospech viac ako päť miliónov eur," dodala polícia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí