Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.02.2020 07:55 | Správy | Domáce správy

Zdeno Chára pomáha ťažko chorému Riškovi s lekármi v Bostone: Dojemné vyznanie rodičov chlapčeka

Sú nesmierne vďační. Rodina malého Riška (22 mes.) sa pomaličky blíži k vytúženému cieľu - ceste do Bostonu, kde môže okatému chlapčekovi svitnúť šanca na lepší život.

Obrovská spolupráca tenistky Dominiky Cibulkovej (30) a hokejistu NHL Zdena Cháru (42), ktorí burcovali aj obyčajných ľudí, totiž priniesla svoje ovocie. Rodina už má na konte takmer dva milióny eur, ktoré Riško súrne potrebuje na svoju liečbu.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Chlapček trpí najťažšou formou spinálnej svalovej atrofie SMA1 a už o dva mesiace oslávi dva roky, čo je veková hranica, do dosiahnutia ktorej musí dostať ultradrahý liek Zolgensma. Mama malého bojovníka je za podporu známych športovcov nesmierne vďačná.„Veľké ďakujem patrí Dominike Cibulkovej, ktorá nielenže uverejnila podporné statusy, ale zdvihla telefón a iniciatívne zavolala Zdenovi Chárovi, aby nám v Bostone pomohol. Zdenovi patrí ďalšie veľké ďakujem, lebo ten sa už niekoľkokrát stretol s lekármi Bostonskej nemocnice a pomáha, ako vie. Výsledkom jeho aktivít je to, že si intenzívne voláme a píšeme s lekármi v Bostone, aby sme stihli pripraviť všetko k liečbe Riška. Nie je to len tak, že priletíme do Ameriky, pichnú nám injekciu a odídeme domov,“ vyznáva sa na sociálnej sieti.

Najlepšej slovenskej tenistke sa podarilo zmobilizovať ľudí až natoľko, že za pár dní chlapčekovi pribudla na účet neuveriteľná suma. „Usmievam sa, pretože sa nám od minulotýždňovej výzvy podarilo vyzbierať z 350-tisíc eur cez 1,5 milióna eur pre bojovníka Riška. To všetko len spoločnými silami,“ neskrýva radosť na sociálnej sieti Cibulková, ktorá sa Chárovi rovnako poďakovala.

 

„Hneď ako som sa mu s touto prosbou ozvala, začal riešiť zbierku aj vo svojom hokejovom klube a už vybavuje Riškovi podmienky priamo s nemocnicou v Bostone,“ vyjadrila sa. Slovenská hviezda hokejovej NHL Chára svojich priaznivcov rovnako burcoval k pomoci prostredníctvom sociálnych sietí. Rodičia statočného Riška prezradili, že ani netušili, koľkí ľudia ich v ceste za ich snom - záchranou milovaného dieťaťa - podporia finančne i emočne. „Veľmi si to vážime a ďakujeme. Je to pre nás obrovská energia, aby sme to celé ustáli a vydržali do konca,“ prezradila.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!