Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.02.2020 09:30 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Foto

Beáta dlhé mesiace bojuje o Danka, po návšteve v škôlke zažila šok: Chcela som vidieť syna, učiteľka ma udrela kalendárom!

Nekonečný prípad! Beáta Janočková (41) z Bratislavy sa o synčeka Danielka (6) naťahuje s expartnerom, generálnym riaditeľom Vodohospodárskej výstavby Danielom Kvocerom (51).

So synom netrávila čas už stovky dní a to aj napriek tomu, že má s expartnerom súdom stanovenú striedavú starostlivosť. Syna môže po dohode s riaditeľkou navštevovať v škôlke, čo sa nezaobišlo bez problémov. 

Otvoriť galériu
Učiteľka v škôlke.
Zdroj: abj, han
Danielko chodí do škôlky na Jeséniovej ulici v Bratislave, kam ho prihlásil Beátin expartner. „Mám súdne rozhodnutie, že moje dieťa má chodiť do škôlky na Koziu ulicu, ktoré však každý ignoruje,“ povedala zúfalá žena, ktorá sa napriek okolnostiam snaží dostať k synčekovi. Po práci sa denne ponáhľa do škôlky, aby mohla Danielka aspoň pozdraviť. Lenže incident, ktorý sa odohral pri poslednej návšteve škôlky, ju poriadne šokoval. „Prišla som k prahu, boli otvorené dvere a videla som deti, ktoré sa hrali. Stála tam so mnou ešte jedna pani, ktorá čakala na svoje dieťa,“ opísala Beáta deň, keď chcela vidieť Danielka. Podľa nej nič nenasvedčovalo tomu, že nastanú nejaké nepríjemnosti. Beátu zbadala jedna z učiteliek a hneď išla za Dankom, ktorému ukázala, že sa na neho prišla pozrieť mama. „Slušne som sa druhej pani učiteľky opýtala, či môžem ísť za Danuškom, že to mám dohodnuté s pani riaditeľkou,“ doplnila Beáta, podľa ktorej to však učiteľka odmietla. Učiteľku preto Beáta následne požiadala o jej meno, aby vedela, na koho sa má odvolať pri sťažnosti, že nemohla vidieť syna.

Zabuchli jej pred nosom

Beátu to však nevyviedlo z miery a chcela niečo urobiť. „Nechcela mi povedať meno, tak som vybrala telefón, že si ju odfotím, aby som mohla ukázať, o koho ide. Ona zobrala zo stola kalendár, ktorým ma udrela a odsotila do dverí priamo pred deťmi. Následne ich zabuchla,“ opísala šokujúci incident so slzami v očiach Beáta. „Stále som sa jej pýtala na meno, ale zabuchovala mi pred nosom dvere,“ spomína na druhý márny pokus. Nový Čas preto oslovil riaditeľku Základnej školy s materskou školou na Jeséniovej ulici. „Boli sme s pani Janočkovou dohodnutí, že môže prísť pozrieť malého, zamávať mu, ale nesmie vstupovať do triedy ani si nič natáčať,“ konštatovala riaditeľka Zuzana Salíniová, podľa ktorej rodičia nesmú vstupovať do triedy. Škola sa dôrazne dištancuje od sporu rodičov o dieťa. Beáta sa pre dlhotrvajúci spor snaží syna stretnúť aspoň v škôlke, lenže málokedy sa jej to podarí, keďže syna pravidelne skôr, než príde, vyberá otec. Nový Čas sa snažil získať aj jeho vyjadrenie, do uzávierky na otázky nereagoval. „Každý druhý párny týždeň si má prísť pre malého. My však nevieme ovplyvniť, či dieťa je v škôlke, alebo nie,“ uzavrela riaditeľka. Incidentom z 19. februára sa zaoberá aj polícia. „Prípadom sa na základe prijatého oznámenia v súčasnosti zaoberáme,“ informoval hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff.

 

Konanie učiteľky je spochybniteľné

 

Róbert Bános, advokát

- Minimálne z etického hľadiska je konanie učiteľky spochybniteľné. Ohľadom riešenia situácie by sa mala matka obrátiť na kompetentnú osobu poverenú vedením zariadenia, ktorá by mala daný prípad prešetriť.

 

Neustrážila to ani jedna strana

Gabriela Herényiová, detská psychologička

- Toto nemôže mať pozitívny dopad. Agresivita rodič verzus učiteľka sú dve autority, ktoré ako keby stoja voči sebe. To sa nemalo stať, ale len keď sa to už stalo, tak je potrebné deťom to vysvetliť. Určite by sa nemali tváriť, akoby sa nič nestalo.Toto sú citlivé veci, ako to dieťa vníma v danej situácii. Myslím, že tam to neustrážila ani jedna strana. Každý si má uvedomiť, že je medzi deťmi, lebo tie deti si to veľmi rýchlo zapamätajú a budú sa správať tak, ako nás vidia. Deti kopírujú správanie dospelých, takže v tomto je to veľmi nebezpečné.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, gal

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Otec Milan je obvinený z týrania blízkej a zverenej osoby. Príbuzná tvrdí, že deti netýral.
Foto
Hrôza detí v Dolných Orešanoch: Neľudské týranie a chladnička na zámok! Otvorená spoveď príbuznej obetí
Presov, Slovakia - August 13, 2014: People walking on main street in the center of Presov in Slovakia during cloudy day in summer 2014
Prešov sa tento rok poponáhľal: Počasie ho donútilo začať s rozsiahlou činnosťou skôr! Koľko to bude stáť?
Ilustračné foto
Obetiam domáceho násilia svitá na lepšie časy: Hlava štátu podpísala zákon, ktorý násilníkom nič nedaruje
Na nedatovanej snímke amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) objekt, ktorý v marci 2024 poškodil dom na Floride.
Mužovi na Floride zničil dom čudný predmet z vesmíru: NASA musela vyjsť s pravdou von!
V meste Poprad rozkvitli tulipány.
FotoVáš Tip
Poprad zažil, čo už dávno nie: Táto nádhera prišla o 3 týždne skôr, pozrite si FOTKY!
Joe Biden so ženou Jill.
Bidenovci prezradili, koľko zarábajú: Jill, oplatí sa ti vôbec pracovať?!
A stock photo of a Police Line 'Do Not Cross' caution tape with a defocused police car with sirens flashing red and blue.
Hororové vyčíňanie v Austrálii: Z desivého incidentu je podozrivý aj 15-ročný chlapec
Líder eurokandidátky za PS Ľudovít Ódor naznačil, že Korčok by mal dostať slušnú ponuku.
Foto
Ódor naznačil záujem progresívcov o Korčoka: Nahradí Šimečku alebo si založí stranu?
Filip Kuffa odmieta, že by porušil zákon.
Foto
Filip Kuffa čelí vážnym obvineniam: Ohrozuje štátny tajomník envirorezortu prírodu v národných parkoch?
Hana má v obľube prechádzky.
Hana Rapantová prezradila trik na bezchybnú kondíciu: TOTO o nej vedia aj kolegovia v rozhlase!
Momenty zo 7. kola Let's Dance.
Foto
Dychberúce momenty v Let's Dance: BOZK, ktorý nikto nečakal! Na Tine mohli všetci oči nechať
Ľudia v Teheráne útok na Izrael oslavovali.
Foto
Svet sa obáva vyostrenia konfliktu na Blízkom východe: Ako to vidí slovenský generál? Znepokojivé slová