Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.02.2020 09:00 | Šport | Šport mix
Foto

Škandál na Krištáľovom krídle 2019: Ukradli Vlhovej sošku!

Škandál! Petra Vlhová (24), ktorá momentálne prepisuje históriu slovenského lyžovania, prežíva najšťastnejšie obdobie v živote.

Okrem príjemných záležitostí, akými sú jej excelovanie na svahoch a pohoda v súkromí, však musí najnovšie riešiť aj nečakaný problém. Jej víťaznú sošku z nedávneho galavečera Krištáľové krídlo totiž niekto ukradol – a padlo už dokonca aj trestné oznámenie!

Vlhová je pri neúčasti Američanky Mikaely Shiffrinovej (24) najväčšou hviezdou kolotoča Svetového pohára alpských lyžiarok. Okrem toho, že je našou prvou svetovou šampiónkou v tomto športe, už

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Jasná voľba
Jej hviezdna fazóna neušla ani pozornosti Krištáľového krídla, ktoré tradične oceňuje výrazné osobnosti spod Tatier. Tento rok tak bola voľba Vlhovej vzhľadom na jej prenikavé úspechy jasná. Keďže Petra sa v čase konania 23. ročníka galavečera pripravovala na preteky v zahraničí, hosťom v sále Slovenského národného divadla sa prihovorila cez videohovor.

„Veľmi sa teším, že som vyhrala Krištáľové krídlo. Chcela by som sa poďakovať všetkým – blízkym, tímu, aj vám, fanúšikom, ktorí stojíte pri mne. Veľmi si to vážim,“ vyjadrila sa obľúbená športovkyňa, ktorej mal sošku na pódiu pôvodne odovzdať šéf Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel. Ten ju však pri absencii rodiny Vlhovcov v sále napokon aj prevzal.

 

„Sľubujem, že ju odovzdám pri najbližšej možnej príležitosti,“ avizoval pri odchode z pódia. Po žiadosti organizátorov, aby nechal trofej v zákulisí, kde už o ňu malo byť postarané, však určite netušil, čo príde. Lyžiarkina soška, ktorej autormi sú akademický sochár Ján Ťapák a dizajnér skla Patrik Illo, totiž zmizla!

Záhadné zmiznutie
„Oceňovanie osobností Krištáľovým krídlom má svoju dlhoročnú tradíciu a veľmi ma mrzí, že sa soška ocitla v nesprávnych rukách,“ uviedla pre Nový Čas výkonná riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala. Podľa našich informácií sa trofej stratila počas likvidácie pódia technikmi po skončení galavečera.

„Ak už bol dôvod krádeže akýkoľvek, verím, že páchateľ Krištáľové krídlo vráti,“ dodala Srkala s tým, že už podali trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Hovorkyňa Národného divadla Izabela Pažitková akúkoľvek spoluzodpovednosť za škandál odmieta: „Krištáľovému krídlu sme iba prenajali budovu divadla, s organizáciou podujatia sme nemali nič spoločné.“ Zdroj blízky Vlhovej pre Nový Čas prezradil, že pretekárka verí, že sa situácia čoskoro vyrieši. „Peťa je presvedčená, že Krištáľové krídlo sa len niekam zapatrošilo a čoskoro ho dostane,“ spomenul zdroj.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, erd

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke