Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.02.2020 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Wisterová a Hulsh vyťahujú v boji o deti ťažké kalibre: Čo všetko žiada Vera?

Problémy prepierajú pred americkou sudkyňou. Novému Času sa podarilo získať priamo zo súdu v Chicagu dôležité dokumenty týkajúce sa tvrdého boja o deti medzi moderátorkou Verou Wisterovou (42) a Jeremym Hulshom (40). Listiny, ktoré sú súčasťou bitky amerických právnikov manželov, odhaľujú prekvapujúce detaily ich niekoľkoročného vážneho sporu.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

V meste Chicago sa tak už aj americký súd niekoľko mesiacov oboznamuje s kontroverzným prípadom našej moderátorky a jej muža Jeremyho, ktorí prostredníctvom miestnych právnych kancelárií podávajú na súd jeden podnet za druhým. O ich synoch sa tak začalo rozhodovať predvčerom na prvom pojednávacom dni na súde v štáte Illinois!

Ako Wisterová priznala v exkluzívnom rozhovore pre Nový Čas len pár týždňov po únose synov Harlowa a Theodora ich otcom za hranice Slovenska, všetko sa začalo v roku 2014, keď sa presťahovali na Slovensko z Izraela. Celá genéza ich problematického vzťahu je popretkávaná policajnými zásahmi, právnikmi, psychológmi, sociálnymi pracovníkmi či súdmi, ktoré vyústili až do únosu detí do USA. Práve tam sa podľa zistení Nového Času začal súd, ktorý rozhoduje o ďalšej budúcnosti chlapcov.

Otvoriť galériu
Práve predvčerom sa mal začal prvý deň pojednávania na chicagskom súde. Tomuto dňu však už predchádzala vojna právnických žiadostí a návrhov medzi manželmi. K výsledku však nedospeli a spor manželov skončil pred sudkyňou štátu Illionois Virginiou M. Kendall. Hulsh zbrojí vo veľkom a do bitky si povolal až 20 svedkov a 10 expertov nielen zo Slovenska, ale aj iných krajín a pripravil si množstvo ukážok pre súd. Najpálčivejšou témou procesu je tzv. habitual residence (miesto bydliska, pozn. red) ich detí Harlowa a Thea, ktorých chce Vera silou-mocou dostať späť na Slovensko, čo jej papierovo odklepol v minulosti aj slovenský súd.

Aj keď je táto otázka stále v riešení, sudkyňa mala jasno vo veci komunikácie matky so synmi. Vere totiž nariadila komunikovať s deťmi na dennej báze, a to telefonicky cez videohovor. Pripustení ku komunikácii boli dokonca aj jej rodičia. Zaujímavosťou však je, že počas týchto hovorov nemôže byť prítomný ich otec Jeremy. V rozhodnutí sa však uvádza, že ani jeden z rodičov si nemôže chlapcov počas hovorov fotiť či nahrávať.

 

Spochybňuje súdy

Jeremy sa dlhé roky domáha svojej pravdy a podľa Wisterovej slov nerešpektuje rozhodnutia slovenských súdov. Táto otázka bola otvorená aj pred americkým súdom, kde sa uvádza, že slovenský súd stanovil ako krajinu trvalého pobytu detí na Slovensku. Vera preto žiada americký súd, aby uznal našu krajinu ako ich domovskú. To však Hulsh ostro namieta a spochybňuje rozhodnutie, ktorým sa naopak moderátorka oháňa.

Olej do ohňa prilieva aj fakt, že Jeremy vytiahol na svetlo sveta aj Verinu zelenú kartu, ktorú získala na pobyt v USA. Podľa slov otca Thea a Harlowa sa rodina chystala usadiť práve v USA, čo bol dôvod zelenej karty v rukách našej moderátorky. Tá sa však tejto karty podľa tvrdení Hulshových právnikov vzdala iba 2 dni pred tým, ako sa obrátila na súd v Haagu.

Riešia aj financie

Wisterová sa do boja pustila všetkými zbraňami a americkým súdom ozrejmuje aj finančnú stránku ich vzťahu-nevzťahu. Ako sa ukazuje, Jeremy zarobil napríklad v roku 2016 až 45-tisíc eur, zatiaľ čo jeho žena len 26-tisíc eur za prácu v rádiu, ktorú však po únose nevykonáva. Ako moderátorka ozrejmila, v Amerike, na rozdiel od jej muža, ktorý môže pracovať z akéhokoľvek miesta na svete, ona pracovať nemôže.

Americkej sudkyni boli preukázané aj slovenským súdom nariadené alimenty, ktoré mal Hulsh platiť, a to 400 eur za Harlowa a 350 eur za Thea. Ako však Wisterová tvrdí, jej muž ich odmietal a neplatil, čím opäť nerešpektoval rozhodnutie slovenských súdov. Je teda zrejmé, že súdne ťahanice medzi moderátorkou a jej mužom majú zatiaľ mierový cieľ v nedohľadne a len čas ukáže, aké veci ešte vyplávajú na povrch. Zatiaľ obaja mlčia a k celej veci sa nevyjadrujú.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mimi, mah

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Ilustračné foto
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú