Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.02.2020 05:00 | Správy | Politika

Mafiánsky boss Černák útočí na Pellegriniho: Ospravedlnenie od premiéra za odrezanú hlavu?!

Mnohonásobný odsúdený vrah chce, aby sa mu ospravedlnil najmocnejší muž v štáte.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Boss podsvetia Mikuláš Černák (53), ktorý si odpykáva doživotie v Leopoldovskom väzení, sa cíti dotknutý výrokom premiéra Petra Pellegriniho v ktorom ho označil za „odrezávača“ hlavy. Černák chce od premiéra počuť prepáč, inak sa vyhráža súdom.

 

Minulý týždeň sa dostalo na  verejnosť video zo „skrytej kamery“, na ktorom sa podnikateľa Michal Šuliga a bývalý mafián Milan Reichel rozprávali o pozemkovej kauze exprezidenta Adnreja Kisku. Bývalý prezident o videu - ktoré označil za zinscenované - diskutoval v nedeľnej relácii RTVS O 5 minút 12 s premiérom Petrom Pellegrinim. Ten mu v  debate vmietol do tváre, že Reichel nie je žiadne neviniatko, ale bývalý boss popradského podsvetia, ktorý bol prítomný pri poprave Gustáva Slivenského spolu s najvplyvnejším mafi ánom 90-tych rokov Mikulášom Černákom. „Reichel, som o ňom čítal, veď to bol človek, ktorý v  Poprade bol v miestnosti, keď Černák odrezával hlavu človeku...“ vypovedal Pellegrini.

Otvoriť galériu

Hlavu nerezal

Reakcia na seba nenechala dlho čakať. Avšak nie od Reichela, ale od samotného Černáka, ktorý si televízny duel pozrel v Leopoldovskej base. Najobávenejšieho bossa sa dotkli premiérove slová, že to bol on ktorý odrezal hlavu a napísal mu otvorený list. Žiada v  ňom od Pellegriniho ospravedlnenie a pokiaľ nepríde, tak podá žalobu. „Budem to ospravedlnenie od Vás žiadať prostredníctvom súdu,“ napísal mu Černák.

V rozsudku Okresného súdu v Prešove stojí, že hlavu policajta Slivenského neodrezal on, ale Michal Csemy, ktorý ju potom demonštratívne vystavil v Poprade na kapote auta s nasadenou policajnou čiapkou. Černák podľa verdiktu popravu sledoval a obeť predtým „iba“ viackrát bodol nožom. Pellegrini na otázky do uzávierky neodpovedal.

Záverom listu však Černák spochybnil aj rolu Reichela vo vražde. „Keby mu nebol v čase vyšetrovania tohto skutku pomohol vyviniť sa z tejto a ďalších vrážd jeho kamarát, ktorý s ním chodieval cvičiť do  jeho posilňovne v hoteli - Branislav Zurian (terajší riaditeľ NAKA) s  pomocou Lučanského a Šufliarskeho, dnes by sedel vedľa mňa v cele,“ zakončil list Černák. „Ak osoba disponuje dôkazmi o  trestnej činnosti, môže ako každý občan, podať trestné oznámenie,“ reagovali z policajného prezídia.

Prokurátor Peter Šufliarsky tvrdí, že neočakáva od Černáka, že bude chváliť policajtov či prokurátorov, ktorí sa pričinili o jeho odsúdenie. "Naopak jeho opakujúce sa ataky hodnotím ako ocenenie zákonnosti a spravodlivosti v postupe dotknutých štátnych orgánov. Orgány činné v trestnom konaní sa v prípravnom konaní zaoberali účasťou ďalších žijúcich osôb na skutkoch. V tom čase neboili zistené také dôkazy, ktoré by tieto osoby usvedčovali z úmyselnej účasti na skutkoch," povedal Šufliarsky.

Otvoriť galériu

Úryvok z Černákovho listu

- Chcem preto veriť, že nie ste len taký nezodpovedný táraj, ktorý potára kadečo a (...) sa mi verejne chlapsky ospravedlníte.

Chcel poškodiť Smer

Tomáš Koziak, politológ

- Pointa Černákovho listu bola v tom poslednom odseku kde chcel ako keby ešte tomu Smeru viacej naložiť v zmysle predvolebného zápasu. Toto bolo dôležitejšie než žiadosť o ospravedlnenie. Primárny účel bol poškodiť Smer v zmysle toho, že pomenuje niektoré veci. To, že sa chcel zastať Kisku, bolo sekundárne, ale tiež to mohlo byť účelom.

Na súde nemá šancu

Róbert Bános, advokát

- Černák môže žiadať ospravedlnenie či náhradu nemajetkovej ujmy, ale muselo by ísť o taký zásah, ktorý by mu mohol poškodiť jeho postavenie v  spoločnosti, pred rodinou, pred priateľmi a  podobne. A  keď si zoberieme, za  aké trestné činy bol on odsúdený, tak je nepravdepodobné, že takéto vyhlásenie by mu mohlo ešte viac poškodiť. Celkovo má minimálnu šancu na úspech.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mač, fsz

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada lídrov EÚ o pomoc: Vymenoval zoznam, toto by im pomohlo pri obrane krajiny
Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Exsiskár Beňa priznáva odovzdanie 20 000 € Pčolinskému.
Aktualizované
V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS: Odsúdený bol už aj v minulosti! Čo sa stalo tentokrát?
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
Fedor Flašík
Foto
Podnikateľa Fedora Flašíka nečakane previezli do Prahy! Rodina poskytla stanovisko
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Ruska Vladimir Putin.
Napätie sa dá krájať: Ukrajina zaútočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson.
Aktualizované
Republikáni navrhli nové zákony o pomoci pre Ukrajinu a Izrael: Na stole je niekoľko noviniek
Mamička na prechádzke začula čudný zvuk: Keď sa pozrela do kočíka, zbledla od hrôzy