Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.02.2020 18:17 | Správy | Peniaze

Rozhodnuté: Nový vlastník OTP Banka Slovensko je známy

Špekulácie, že belgická skupina KBC kupuje na Slovensku OTP Banku, sa potvrdili. Spoločnosť oficiálne informovala, že získava jej 99,44 percentný podiel. Zostávajúci podiel 0,56 percenta je vo vlastníctve drobných akcionárov. Dohodu belgická KBC a maďarská OTP Bank uzatvorili v pondelok.

Výšku transakcie ani jedna zo strán nezverejnila. Transakcia ešte podlieha schváleniam zo strany regulačných úradov a národných bánk. Konečné uzavretie transakcie sa očakáva v druhom, najneskôr v treťom štvrťroku 2020. Po získaní potrebných súhlasov sa KBC Bank stane novou materskou spoločnosťou OTP Banky Slovensko, ktorá sa následne zlúči s ČSOB.

Prioritou počas celého procesu zlučovania bude zabezpečenie plynulého prechodu pre klientov a zamestnancov OTP Banky Slovensko pod novú značku, preto zostane obchodné meno OTP Banky Slovensko zachované až do ukončenia celej fúzie. OTP Banka Slovensko si bude aj naďalej plniť všetky svoje záväzky. Generálny riaditeľ KBC Group Johan Thijs uviedol, že uzatvorenie dohody je plne v súlade s ich stratégiou.

"Akvizícia OTP Banky Slovensko nám umožňuje podstatne posilniť naše postavenie na trhu," povedal Thijs. Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ČSOB Daniel Kollár skonštatoval, že ide o ďalší významný míľnik pre skupinu ČSOB na Slovensku. "Po schválení transakcie nám to umožní posilniť našu trhovú pozíciu a úlohu, ktorú zohrávame pri podpore slovenskej ekonomiky a v oblasti spoločenskej zodpovednosti," uviedol Kollár. Ako doplnil predseda predstavenstva a generálny riaditeľ OTP Bank Sándor Csányi, skupina OTP neustále pracuje na zvyšovaní svojho podielu na trhu v regióne strednej a východnej Európy prostredníctvom organického rastu a akvizícií.

 

"Skupina sa snažila naplniť túto stratégiu aj počas svojho takmer dvadsaťročného pôsobenia na Slovensku. Za toto obdobie sa však nepodarilo zvýšiť trhový podiel na optimálnu úroveň, preto sa manažment rozhodol túto investíciu predať. Umožní to našej skupine zamerať sa na trhy, na ktorých budeme môcť dosahovať vyššie podiely," informoval Csányi.

OTP Banka Slovensko pôsobí na slovenskom trhu ako univerzálna banka poskytujúca bankové produkty a služby jednotlivcom a právnickým osobám. Od 4. apríla 2002 je najväčšia maďarská banka OTP Bank Plc. jej majoritným akcionárom. Trhový podiel OTP Banky Slovensko z hľadiska celkových aktív predstavuje 1,69 %. Banka v súčasnosti prevádzkuje 58 pobočiek na celom území Slovenska a má približne 176-tis. retailových a 14 400 firemných a SME klientov.

Belgická KBC Bank NV je materskou spoločnosťou a jediným akcionárom ČSOB. Ako univerzálna banka poskytuje služby pre všetky segmenty klientov - od retailových klientov, cez mikro, malých a stredných podnikateľov, po korporátne firmy a klientov privátneho bankovníctva. ČSOB je súčasťou skupiny, do ktorej patrí tiež ČSOB Poisťovňa, ČSOB stavebná sporiteľňa, ČSOB Leasing, KBC Asset Management, ČSOB Advisory, ČSOB Real a ČSOB nadácia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?