Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.02.2020 20:40 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Juliine obrazy zachytávajú jedinečný moment: Plače takmer zakaždým, keď maľuje

Táto talentovaná umelkyňa zachytáva na svojich obrazoch chvíľu, v ktorej si mladomanželia vymieňajú svadobné sľuby. Hoci videla už mnoho svadieb, slzu pustí zakaždým, keď vidí nevestu prichádzať k oltáru.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Julia Dordoni (42) namaľuje približne 25 obrazov ročne a ceny jej diel sa pohybujú od 1300 do 1700 dolárov (1200 - 1570 eur), informuje Good News Network. Od počiatku jej netradičnej kariéry svadobnej umelkyne v roku 2011 mala príležitosť namaľovať viacero svadieb na havajských plážach, ale naopak aj tých zimných v zasnežených coloradských Skalnatých vrchoch. Jeden obraz maľuje približne osem hodín. "Lichotí mi, že ženíchovia a nevesty mi natoľko dôverujú a chcú, aby som zachytila tú jedinečnú chvíľu v ich životoch. Taktiež tá čistá láska a pohľad v ich očiach, keď idú k oltáru, sú na nezaplatenie," hovorí Julia. 

Otvoriť galériu

Rodáčka z Colorada začína maľovať obraz ešte pred samotným obradom. Najprv si nakreslí krajinku. Približne v polovici svadobnej hostiny už koluje obraz medz hosťami. "Maľovať začnem skoro. Najprv zachytím krajinku ešte pred samotným obradom. Ženícha a nevestu si odfotím, aby som sa pri maľbe mala o čo oprieť. Krátko po svadbe ich začlením do obrazu a v polke hostiny je obraz zvyčajne už hotový."

"Do obrazov vkladám viac detailov ako zvyčajní impresionisti. Zdôrazňujem farby a pri maľbe ženícha a nevesty nezabúdam na drobnosti. Nevestine šaty sú najdetailnejšie, pozadie je viac impresionistické," vysvetľuje.  Slobodná mamička sa k tejto jedinečnej práci dostala náhodou. Prázdninovala na Havaji a všimla si, že neďaleko sa koná svadba. Ženícha a nevestu taktiež zvečnila na svojom obraze a hotové dielo ukázala vrátnikovi v turistickom stredisku Four Seasons. Vrátnika obraz upútal až natoľko, že ho ukázal generálnemu riaditeľovi. Ten potom dal Julii kontakt na svadobné oddelenie strediska. O týždeň, keď už Julia letela domov, jej zrazu niekto zavolal. Stredisko Four Seasons chcelo, aby sa stala ich dvornou svadobnou maliarkou. 

 

Chopila sa príležitosti a presťahovala sa na Havaj. Obrazy maľovala nielen pre Four Seasons, ale aj pre vedľajšie stredisko Fairmont Kea Lani. No v roku 2014 sa aj so svojou vtedy štvorročnou dcérkou Enyou vrátila späť do Colorada. "Havaj je síce nádherný, no rozhodla som sa vrátiť s mojim dievčatkom do Colorada, aby sme si vychutnali aj trochu aktívneho životného štýlu plného hôr."

Táto práca ju veľmi baví: "Viem si predstaviť, že by som toto robila celý život. Priateľom neustále hovorím, že si viem samú seba predstaviť ako starú dámu, ktorá maľuje na svadbách." O pracovné ponuky núdzu nemá. Niektoré páry si ju rezervujú už rok dopredu, no niekedy sa stane, že sa niekto ozve na poslednú chvíľu. Niekedy má dokonca až dvoch klientov v jeden deň. V takom prípade požiada jeden z párov, aby jej poslal ich fotky a fotky krajinky, a ona obraz namaľuje na diaľku. 

Julia sa do svojej práce zamilovala a rozhodne ju neplánuje zmeniť. "Nemohla by som si priať dokonalejšie zamestnanie. Cítim, akoby sa mi splnil sen. Som šťastná, že môžem byť súčasťou týchto dní s veľkým D."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?