Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2020 21:15 | Šport | Hokej

Barani sa na víťazstvo poriadne nadreli: Drámu s Trenčínom rozhodli až po nájazdoch

Hokejisti lídra Tipsport ligy HC '05 iClinic Banská Bystrica zdolali v dueli 49. kola Duklu Trenčín 5:4 po nájazdoch.

V Banskej Bystrici videli diváci štyri góly za tri minúty hneď v úvode stretnutia. Skóre otvoril v tretej minúte Kriška, z medzikružia prestrelil Tomeka a bolo 1:0. V štvrtej minúte pridal druhý gól Šoltés, keď sa k nemu dostal odrazený puk od korčule trenčianskeho hokejistu a presadil sa spred bránkoviska. Hostia rýchlo odpovedali, v krátkej presilovke dostal výbornú prihrávku od McCormacka na útočnú modrú Ferényi, nakorčuľoval si pred Beskorowanyho a po ľade ho aj prekonal – 2:1.

Ani tento stav dlho netrval, pretože o 24 sekúnd na to sa presadil z medzikružia v tlačenici obranca Žiak a domáci znovu viedli o dva góly. V ostatnom priebehu prvej tretiny Bystričania nevyužili takmer minútovú presilovku piatich proti trom, mali aj ďalšie vyložené šance, v nich stroskotali na brankárovi Tomekovi postupne Šoltés, Hickmott a najmä Jääskeläinen.

Na začiatku druhej tretiny nevyužila trenčianska Dukla presilovku. Po jej skončení sa ocitol zoči – voči Tomekovi domáci Hohmann, ale ani on nedokázal zmeniť skóre. Dve presilovky v rade potom hrali domáci hokejisti a vytvorili si šance. Dve nevyužil Hickmott a jednu Jääskeläinen. Bystričanom sa však zranil Kabáč, no aj bez neho mohli navýšiť skóre, opäť hrali v početnej výhode o dvoch hráčov, ale táto činnosť im v piatok večer absolútne nešla.

Trenčianska Dukla sa v oslabeniach dobre bránila a v pätici vystrkovala postupne 'rožky'. V 35. minúte Sládok neuspel zoči – voči Beskorowanymu. Podarilo sa to až Marekovi Heclovi, ktorý sa pekne predral popri mantineli a z kruhu spoza protihráča zakončil účinne – 3:2. Záver stredného dejstva patril majstrovi a niesol sa opätovne v znamení nevyužitej presilovky, z medzikružia sa tentoraz nepresadil Bartánus.

Na začiatku tretej tretiny mohol vyrovnať v presilovke Alderson, z kruhu neuspel. Na opačnej strane mal príležitosť zblízka Jääskeläinen, ale Tomeka už asi po piatykrát nepokoril. V 45. minúte išiel sám na Beskorowanyho Alderson a opäť na ňom stroskotal. Bystričania potom nevyužili ôsmu presilovku v rade, ale mrzieť ich až tak veľmi nemuselo, pretože v 49. minúte po vyhratom buly Ihnačáka zakončil pohotovo spoza kruhu Ďatelinka a svoj 801 ligový zápas oslávil gólom na 4:2.

 

Dukla sa však rozhodne nevzdávala a využila aj druhýkrát v zápase presilovku. Zblízka sa presadil Paukovček a vyrobil tak pod Urpínom drámu. V závere Dukla odvolala brankára, hrala v šestici a podarilo sa jej vyrovnať. Konkrétne deväť sekúnd pred koncom sa ujala strela Šveca z medzikružia a duel dospel do predĺženia. V ňom hrali hostia ďalšiu presilovku a v nej nevyužil tutovku Špirko. Rozhodlo sa teda v samostatných nájazdoch, ktoré zvládli domáci, keď sa dvakrát presadili a hostia ani raz. Víťazný zásah patril Ihnačákovi. 

Hokejisti HC Mikron Nové Zámky vyhrali v dueli 49. kola Tisport Ligy nad HK Dukla Ingema Michalovce 5:4 po predĺžení.

HC '05 iClinic Banská Bystrica – HK Dukla Trenčín 5:4 pp a sn (3:1, 0:1, 1:2 – 0:0, 1:0)
Góly:
3. Kriška (Bartánus, Mlynarovič), 4. Šoltés (Ihnačák, Ďatelinka), 6. Žiak (Fafrák), 49. Ďatelinka (Ihnačák)

HC Mikron Nové Zámky - HK Dukla Ingema Michalovce 5:4 pp (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)
Góly: 10. Ondrušek (Mikula, Bajtek), 38. Jurík (Ordzovenský, Stupka), 52. Bajtek (Jurík), 55. Šille (Andrisík), 61. Obdržálek (Jurík) – 18. Kolba (Török), 29. Mesikämmen (Spilar, Lalancette), 56. Šimun (Borov), 60. Phillips (Lalancette, Pukka)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?