Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2020 15:55 | Šport | Šport mix
Foto

Obrovská škoda: Fialková si medailu odstrelila na poslednej rane!

Obrovská škoda! Sestrám Fialkovým ušlo pódium v šprinte na 7,5 km v biatlone žien na majstrovstvách sveta v Anterselve na poslednej streleckej položke, v stojke.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Napriek tomu sa Ivona Fialková (25) dostala medzi desiatku najlepších, čím vyrovnala svoje kariérne maximum a bola dokonca lepšia ako jej sestra Paulína Fialková (27).

Ivona skončila deviata, zaostala za víťazkou Martou Olsbuovou Röiselandovou z Nórska o 44,2 sekundy. Jej sestra Paulína skončila na 16. priečke s mankom 55,3 s.

Ivona sa prvýkrát v kariére na vrcholnom podujatí v individuálnych pretekoch prebojovala do najlepšej desiatky výsledkového poradia. Obe sestry Fialkové si vybojovali dobrú východiskovú pozíciu do nedeľňajších stíhacích pretekov. Ďalšie dve Slovenky Terézia Poliaková a Veronika Machyniaková skončili hlboko vzadu na 82., resp. 92. priečke.

"Neviem spontánne, čo mám povedať. Môj najlepší výkon v sezóne, som nesmierne šťastná, že to vyvrcholilo na majstrovstvách sveta. Až do poslednej chvíle nebudem vedieť, na ktorom mieste skončím, ale budem určte spokojná. V ´ležke´ som dala jeden ´cvak´, čo veľa nerobí, moje strelecké pokusy boli vycentrované. V stojke som išla na istotu, strieľala som pomaly. Tá posledná rana, pre ňu sa budem strhávať zo sna. Koncentrovala som sa, ale asi som si myslela, že to už samé padne, možno ma to pripravilo o stupeň víťazov. Lyže boli skvelé, veľká vďaka servismanom," uviedla Ivona Fialková pre RTVS.

Zlato si vybojovala Nórka Marte Olsbuová Röiselandová, druhá skončila Američanka Susan Dunkleeová a tretia Češka Lucie Charvátová.

Ako prvá zo Sloveniek vyštartovala na trať Ivona Fialková. Prvú streleckú položku v ležke vybielila bez chybičky. V stojke Ivona minula posledný terč a prekvapujúco sa držala na medailových priečkach. V cieli dokonca priebežne viedla, vďaka tomu, že najväčšie favoritky robili na strelnici chyby.

 

Paulína Fialková zvládla prvú streleckú položku v ležke bez jedinej chyby a bola v hre o zlato. Žiaľ, v stojke urobila dve chyby a musela ísť  dva trestné okruhy.

"Za Ivku som veľmi šťastná, že sa jej také niečo podarilo. Paulína si však na ´stojke´ odstrelila medailu. Škoda. Ivona v tréningu už dlhší čas ukazovala, že na to má a konečne jej to vyšlo aj v pretekoch. Ak budú obe do pätnásteho miesta, v stíhacích pretekoch sa ešte dá veľa urobiť," zhodnotila trénerka Anna Murínová.

Majstrovstvá sveta v biatlone - Anterselva (Tal.) - piatok - výsledky:

Rýchlostné preteky žien na 7,5 km: 1. Marte Olsbuová Röiselandová (Nór.) 21:13,1 min (1), 2. Susan Dunkleeová (USA) +6,8 s (0), 3. Lucie Charvátová (ČR) +21,3 (1), 4. Olena Pidgrušná (Ukr.) +25,6 (1), 5. Denise Herrmannová (Nem.) +30,5 (3), 6. Lisa Vittozziová (Tal.) +37,6 (2),... 9. Ivona Fialková +44,2 (1),...16. Paulína Fialková +55,3 (2), 82. Terézia Poliaková +3:42,7 (2), 92. Veronika Machyniaková (všetky SR) +5:00,3 (6).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Najjednoduchšia prevencia voči chorobám: Začnite od rúk! Nemocnice poskytnú užitočné rady
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Je to tu! Vedci potvrdili, čo sa nachádza VO VNÚTRI mesiaca: Spadne vám sánka
ilustračné foto
Veľká zásielka pre Ukrajinu! Aha, čo im krajina odovzdala
Zuzana Čaputová počas návštevy Gymnázia Poštová a diskusie so študentkami a študentmi v Košiciach
Foto
Prezidentka úradovala v Košiciach: Takto znie Čaputovej postoj k východnému Slovensku
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Lauferova († 84) dcéra prelomila mlčanie: TAKTO to s otcom bolo naozaj! Posledné chvíle a rozlúčka
Natankujte a vyhrajte.
Slovnaft sa pripravuje na rozsiahlu odstávku: Bude to stáť poriadny balík!
(ilustračná foto)
Krajské mesto zápasí s veľkým problémom: Na sídlisku sa zosunul svah! Rátajte s obmedzeniami
Philipovi sa Harryho manželka nepozdávala už od začiatku.
Foto
Princ Philip pred Meghan už od začiatku VAROVAL! Dal jej PREZÝVKU, z ktorej musela peniť
Herák hovorí, že ide o bludy a odmieta akúkoľvek spojitosť s obťažovaním.
Na exposlanca Heráka podal prokurátor obžalobu: Týka sa sexuálneho zneužívania viacerých žien
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Obyvateľ čelil medveďovi neďaleko cintorína! Po Tatrami zasadal krízový štáb: Dôjde aj na krajné riešenie?
(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe