Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Mama troch detí sa domov už nikdy nevráti: Lenka († 36) zomrela po hádke s manželom

Prišli o milovanú maminku. Nehoda, ktorá sa stala v noci zo soboty na nedeľu, doslova trhá srdce.

Tragédia sa odohrala na moste v Krásne nad Kysucou (okr. Čadca). Za volantom renaultu, ktorý nabúral do zábradlia, sedel Juraj (37) a na sedadle spolujazdca jeho manželka Lenka († 36). Podľa príbuzných sa dvojica v osudný večer nepohodla, pričom Lenka urobila rozhodnutie, ktoré sa jej stalo osudným - aby manžela odhovorila od šoférovania pod vplyvom alkoholu, naskočila do jeho auta. Stálo ju to však život a tri deti zostali bez mamičky.

Lenka († 36) chcela zabrániť svojmu manželovi Jurajovi, aby sa opitý posadil za volant. Sadla si teda k nemu do auta na sedadlo spolujazdca. Príbuzní tvrdia, že si zrejme myslela, že keď mu chytí volant, šoférovať nebude, alebo ho presvedčí, že nie je múdre šoférovať pod vplyvom alkoholu. Chcela tak zabrániť nešťastiu, ale opak sa stal pravdou. Smutné na celej tragédii je aj to, že Lenka len tri dni pred tým mala 36. narodeniny. „Lenka oslavovala narodeniny a spolu s manželom Jurkom sa pohádali. Nešlo o nič dôležité, ale svedkom toho bola ich najstaršia dcérka. Nechcela, aby maminka šla do auta za ockom, ale mamina šla,“ opisuje so slzami v očiach švagriná Lenka chvíle tesne pred tragédiou.

Otvoriť galériu

Z oslavy tragédia

 

Druhý februárový víkend si Viki (16) a len 11-ročné dvojčatá si zapamätajú ako najčiernejší deň v ich živote. Prišli totiž o maminku, ktorá len pár dni pred tragédiou mala narodeniny. Oslaviť sa ich však rozhodli cez víkend. Ani vo sne by nikomu nenapadlo, že sa to skončí obrovskou tragédiou a všetci sa budu utápať v slzách. „Lenka mala byť ten víkend so mnou. Keby prišla ku mne, možno sa to nikdy nestane,“ zadúša sa plačom Lenkina najlepšia kamarátka Danka.

Nehoda sa stala v sobotu dve hodiny po pol noci. „Vozidlo smerujúce z Krásna nad Kysucou do Čadce narazilo na kamennom moste do zábradlia,“ informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Nikola Kačkovič. Juraj, ktorý sedel za volantom, na moste, kde bola námraza a najvyššia povolená rýchlosť 30 km za hodinu, nabúral do zábradlia. Stalo sa to len pár metrov od domu, kde rodinka bývala. Ľudí, ktorí bývajú neďaleko, zobudila krátko po 2.00 hod. obrovská rana.

Otvoriť galériu
Privolaní záchranári už Lenke, žiaľ, nedokázali pomôcť. Juraj (37) podľa všetkého nezvládol ľavotočivú zákrutu. Podľa miestnych je tam aj zúžená cesta. „Boli sme ako sestry ako dvojčatá. Ona nechcela zomrieť. Ona sa iba obetovala. Chcela Jurkovi iba zabrániť, aby nešoféroval a sama sa pri tom stala obeťou. Keby vedela, čo ju to bude stáť, neurobila by to. Svoje tri deti nadovšetko milovala, chcela im iba zachrániť otca,“ plače Danka.

U Juraja policajti dýchovú skúšku na prítomnosť alkoholu urobiť na mieste nešťastia nemohli. S ťažkými zraneniami ho totiž previezli do Kysuckej nemocnici s poliklinikou v Čadci, kde mu odobrali krv a aktuálne sa čaká na výsledky. Bližšie okolnosti nehody vyšetruje polícia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá
Ilustračné foto
Desivá nehoda cestou do školy: Auto s maturantkami sa prevrátilo! Zasahovali záchranári
Félix (22) sa dočká nového a omnoho väčšieho výbehu.
Váš Tip
Dojaté chovateľky aj návštevníci: Medveď Félix z bratislavskej ZOO spravil prvé krôčiky v novom výbehu! Sledujte to
(ilustračné foto)
Akého najvyššieho veku sa dokážeme dožiť? Tak toto číslo by ste neuhádli!
Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!