Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.02.2020 09:55 | Správy | Voľby 2020

Sulík má novú dobrovoľníčku: Rišo, za koľko si získal explaymate?

Ako na ňu prišiel?! Známa explaymate Zuzana Plačková (28) dokáže šokovať verejnosť už len málokedy. Teraz sa jej to po dlhom čase podarilo tým, že sa zapojila do predvolebnej kampane strany SaS.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Na svojom instagramovom profile vyhlásila súťaž o mobil - podstatou bolo, že stačí, aby jej fanúšikovia začali na sociálnej sieti sledovať lídra strany Richarda Sulíka (52). Čo si o spojenectve strany, ktorá sa prezentuje najmä odborníkmi s playmatkou myslí odborníčka?

 

U Plačkovej, ktorá je známa z reality show Hotel Paradise, nie sú súťaže na instagrame ničím výnimočným. Vďaka tomu si vie prostredníctvom sociálnej siete zarobiť sumu, z ktorej sa bežnému Slovákovi zatočí hlava. Za jeden príspevok s reklamou dostane 1 500 až 2 000 eur, pričom za mesiac ich zverejní vždy niekoľko.

Fanúšikovia sú však u nej zvyknutí najmä na propagáciu oblečenia, kozmetiky či estetických zákrokov. O to viac ich šokoval jej nový príspevok. „Vyhraj iPhone 11 PRO MAX 256GB. Podmienky: Staň sa fanúšikom @richard_sulik a do komentu označ 3 ľudí,“ napísala. Nový Čas zisťoval, prečo sa SaS rozhodla propagovať práve cez Plačkovú. Liberáli tvrdia, že s nápadom robiť ich strane reklamu prišla ona. „Rozhodla sa podporiť stranu SaS a o svojej aktivite nás informovala. Sme vďační za každú známu osobnosť, ktorá svojim fanúšikom vysvetlí, že Slovensku pomôžu len riešenia a zdravý rozum,“ uviedla Katarína Svrčeková.

Otvoriť galériu
Na otázku, čo za reklamu Plačková dostala, má výstredná influencerka jednoznačnú odpoveď. „Toto nie je žiadna platená reklama! Richarda a jeho rodinu poznám asi 5 - 7 rokov a s jeho deťmi sa poznám taktiež veľmi dobre. Ja sama som mu navrhla, či mi nechce dať do súťaže iPhone, že rada by som ho podporila v týchto voľbách ako kamarátka,“ vyjadrila sa pre Nový Čas Plačková.

Marketingová expertka Simona Bubánová hovorí, že napriek tomu, že sa SaS profiluje ako strana odborníkov ide o legitímny kanál oslovovania voličov, vzhľadom na to, že Plačková má viac ako pol milióna fanúšikov. „To je to najmenej nebezpečné v tejto politickej kampani, ktorú teraz všetci zažívame,“ dodáva Bubánová.

U Sulíka to budú musieť priznať po voľbách

Gabriel Šípoš, riaditeľ Transparency International

Ten mobil musí byť vykázaný ako výdavok na transparentnom účte. Môžete mať ľudí, ktorí vám takto pomáhajú v kampaní, ale musíte to vykázať ako tzv. bezodplatné plnenie. Toto sa neplatí, tak to nevidno na transparentnom účte, ale po voľbách, keď sa štátu posielajú záverečné správy, tak sa odhaduje trhová cena tejto dobrovoľníckej práce. Tam to treba presne vykázať. Ale je tu jedna vec, čo nám prekáža. Nie je to označené ako reklama. Je to vecný dar, ktorý je súčasťou kampane. Pomáha Sulíkovi, aby dostal ľudí na svoj profil, kde propaguje svoju stranu. Vložil do toho telefón, čiže by to malo byť na instagrame jasne napísané, že to je volebná reklama. Chýba tam napísané, že je to reklama zadaná pre SaS.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračná foto)
Krajské mesto zápasí s veľkým problémom: Na sídlisku sa zosunul svah! Rátajte s obmedzeniami
Philipovi sa Harryho manželka nepozdávala už od začiatku.
Foto
Princ Philip pred Meghan už od začiatku VAROVAL! Dal jej PREZÝVKU, z ktorej musela peniť
Herák hovorí, že ide o bludy a odmieta akúkoľvek spojitosť s obťažovaním.
Na exposlanca Heráka podal prokurátor obžalobu: Týka sa sexuálneho zneužívania viacerých žien
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Obyvateľ čelil medveďovi neďaleko cintorína! Po Tatrami zasadal krízový štáb: Dôjde aj na krajné riešenie?
(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a ruský minister obrany Sergej Šojgu
Ľadové slová ruského ministra! Silný odkaz pre Západ: Takýto máme PLÁN
Pestovatelia zo sadu Dobrý ježko zachraňovali úrodu.
Abnormálne teploty zamávali s prírodou: Spozorované úkazy spravia farmárom vrásky na čele
Vo vozidle museli vysať zeminu, zvyšky jedla aj iné nečistoty
Foto
Veľký test vysávačov do auta! Ktorý sa najviac oplatí? Tu sú výsledky
Kréta je obľúbenou dovolenkovou destináciou Slovákov.
Na gréckom ostrove prebieha najväčšie cvičenie: Desivý scenár!
Aerial drone view of Ruoholahti area, summer, sunset in Helsinki city
Tento jav v Helsinkách už neočakávali: Hovoria tomu takatalvi
(ilustr. foto)
Debatu o konci hazardu sprevádzali emócie: Poslanci schválil úplný zákaz pôsobenia herní a kasín