Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.01.2020 13:33 | Šport | Tenis
Foto

V Melbourne čaká na fanúšikov semifinálová lahôdka: Djokovič proti Federerovi

Fanúšikovia na Australian Open v Melbourne sa napokon dočkali semifinálového súboja velikánov Roger Federer verzus Novak Djokovič.

Zatiaľ čo Srb Djokovič vo štvrťfinále bez väčších problémov za 169 minút vyprevadil z kurtu Kanaďana Milosa Raonica a zvíťazil 6:4, 6:3, 7:6 (1). Federer sa natrápil až-až. Napokon aj so šťastím odvrátil sedem mečbalov Američana Tennysa Sandgrena a zvíťazil za 3:31 h 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (8), 6:3. Nezlomný veterán po pätnásty raz postúpil medzi najlepších štyroch hráčov v Melbourne Parku a stále má šancu na zisk 21. grandslamového titulu.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

"Mal som šťastie, to musím povedať ako prvé. Pri mečbaloch som už len dúfal, že udržím loptičku v hre a súper ´nezabije´ nejaký víťazný úder. Keď mi to aj so šťastím vyšlo, striasol som zo seba tlak a potom to už išlo lepšie. Možno som si to dnes ani nezaslúžil, ale stojím tu ako víťaz a som veľmi šťastný," uviedol Roger Federer v prvom televíznom interview na kurte s Jimom Curierom.

K tomu, že si v treťom sete za stavu 0:3 vzal povolenú prestávku na ošetrenie, povedal: "Už som toho zažil v tenise veľmi veľa. Začal som cítiť slabiny, mal som problémy s nohou. Nechcel som to ukázať navonok, ale nechcel som to ani ´zabaliť, hoci som bol úplne zničený. Súper to nezvládol a ja som mal naozaj šťastie. To musím zdôrazniť. Teraz už nemám žiadne očakávania. Keď som dvakrát ušiel hrobárovi z lopaty, stať sa môže čokoľvek, ale emocionálne mám už asi svoj vrchol za sebou."

 

V druhom utorkovom štvrťfinále Djokovič nepovolil Raonicovi ani set a uchoval si šancu na zisk rekordného ôsmeho titulu z Australian Open. Zverenec Mariána Vajdu a Gorana Ivaniševiča zároveň potvrdil, že to vie na jedného z najlepšie podávajúcich hráčov na okruhu, vyhral nad Raonicom aj po desiaty raz z rovnakého počtu vzájomných zápasov.

Práve podanie však 29-ročného rodáka z čiernohorskej Podgorice tentoraz nedržalo ako zvyčajne, v prvých dvoch setoch síce zahral 10 es, ale dvakrát prišiel o svoje podanie a to stačilo skúsenému 32-ročnému Srbovi na pohodlné vedenie 2:0 na sety. V treťom sete sa Raonic viac chytil na servise a aj v medzihre získaval viac "fiftínov", ale nezvládol koncovku. Za stavu 5:5 pustil súpera k štyrom brejkbalom, ale tieto hrozby ešte so šťastím odvrátil. Napokon sa hral tajbrejk, v ktorom dominoval presnejší a mentálne odolnejší Djokovič. Utvoril si náskok 3:0 a po ďalšom minibrejku 6:1. To už bolo na Raonica priveľa. Djokovič využil hneď prvý z piatich mečbalov, súper mu pomohol úderom do siete.

Dvojhra mužov - štvrťfinále:
Roger Federer (Švaj.-3) - Tennys Sandgren (USA) 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (8), 6:3
Novak Djokovič (Srb.-2) - Milos Raonic (Kan.-32) 6:4, 6:3, 7:6 (1)

Stredajší program štvrťfinále dvojhry mužov:
Stan Wawrinka (Švaj..15) - Alexander Zverev (Nem.-7)
Rafael Nadal (Šp.-1) - Dominic Thiem (Rak.-5)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!