Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.01.2020 17:10 | Správy | Politika

Predseda parlamentu Andrej Danko: Tajné telefonáty so Zsuzsovou?!

Archív Aleny Zsuzsovej (45) odhaľuje ďalšie tajomstvá. Obžalovaná z vraždy novinára Jána Kuciaka († 27) sa počas viacerých rokov snažila získavať materiály na rôznych politikov, prokurátorov či sudcov.

Fotogaléria
13
fotiek v galérii

Ku komunikácii s ňou sa priznali napríklad Boris Kollár (54) či Martin Glváč (52), no najnovšie vyplávalo na povrch, že Zsuzsová niekoľkokrát telefonovala aj so šéfom SNS Andrejom Dankom (45). Záznamy ich hovorov médiám sprístupnila OCCR.

Počas vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka († 27) a Martiny Kušnírovej († 27) sa polícia dostala k viacerým materiálom, ktoré Zsuzsová vyhotovovala na príkaz Mariána Kočnera. Ten neskôr mohol osoby, s ktorými si písala a zisťovala súkromné informácie, diskreditovať či vydierať. Do tejto pasce sa podľa dát z jej mobilu chytil aj predseda parlamentu Andrej Danko. Dokazujú to správy, ktoré sa našli v jej mobile. Zsuzsová mu písala napríklad k Vianociam, ale po väčšinu času so sebou flirtovali a ona mu posielala fotografie.

Spoločné telefonáty, majú pochádzať z roku 2016, keď už Danko pôsobil ako šéf parlamentu. Spoločne sa dohadovali na stretnutí, no Zsuzsová sa obávala, aby ju nezrušil. Danko v telefóne hovorí jasne: „Ne, ne, ne. Dohoda, platí všetko. Majte krásne sníčky a potom v pondelok o siedmej, dobre?“ Danko sa na stretnutie tešil aj v ďalšom telefonáte. Schôdzka sa však zrejme napokon neuskutočnila. O pár týždňov na to so Zsuzsovou volá opäť. „Teraz je strašne veľa toho, blíži sa koniec roka, tak je to ťažko. Aj ste bola v Bratislave?“ pýtal sa Danko. „Bola som už dvakrát. Vy ste taký zaneprázdnený jak Obama,“ odpovedala Zsuzsová.

 

Nový Čas má k dispozícii telefonáty aj správy medzi Dankom a Zsuzsovou. Pochádzajú z dát, ktoré získala medzinárodná sieť investigatívnych novinárov Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP.org) a sprístupnila ich slovenským médiám. Danko komunikáciu so Zsuzsovou doteraz nepripúšťal.

Indície o tom, že podobná komunikácie existuje, vyplavili výpovede obžalovaných v prípade vraždy. Sprostredkovateľ Zoltán Andruskó, ktorý sa k činu priznal, Danka spomenul vo výsluchu. Zsuzsová mu odpovedala tým, že jej kontakty sú dlhodobé a trvajú už roky, no nikoho nežiadala o žiadnu službu. O Dankovi mala jasnú mienku. „Danko??? Bol vždy milý a skôr motáčik a kopa nešťastia." 

Reakcia Danka

"Sme mimo územia Slovenska, na služobnej ceste v Portugalsku. Napriek uvedenému si dovolím Vám dať na vedomie, že sa nebudeme detailne vyjadrovať v predvolebnom období, počas volebnej kampane, 33 dní pred voľbami k Vašim navádzacím a účelovým otázkam. Predseda NR SR sa jasne vyjadril už v minulosti. Ako vtedy uviedol, s Marianom Kočnerom sa stretol osobne len raz. Nikdy s ním nerealizoval žiaden obchodný kontrakt. S pánom Tóthom a ani pani Zsuzsovou sa osobne nikdy nestretol. Predseda NR SR bol do roku 2016 advokát a jeho číslo bolo od 2003 viacerými médiami zverejnené, čo spôsobilo to, že ho od tej doby kontaktovali desaťtisíce ľudí. To, či sa stal terčom záujmu predmetných osôb musia overiť orgány činné v trestnom konaní. Oficiálne nemá vedomosť o Vami uvádzaných súvislostiach a doteraz ho nik k predmetnej veci nekontaktoval. Ak by došlo v minulosti k vydieraniu od predmetných osôb bezodkladne by kontaktoval príslušné zložky a podal by trestné oznámenie," reagoval hovorca Tomáš Kostelník.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a ruský minister obrany Sergej Šojgu
Ľadové slová ruského ministra! Silný odkaz pre Západ: Takýto máme PLÁN
Pestovatelia zo sadu Dobrý ježko zachraňovali úrodu.
Abnormálne teploty zamávali s prírodou: Spozorované úkazy spravia farmárom vrásky na čele
Vo vozidle museli vysať zeminu, zvyšky jedla aj iné nečistoty
Foto
Veľký test vysávačov do auta! Ktorý sa najviac oplatí? Tu sú výsledky
Kréta je obľúbenou dovolenkovou destináciou Slovákov.
Na gréckom ostrove prebieha najväčšie cvičenie: Desivý scenár!
Aerial drone view of Ruoholahti area, summer, sunset in Helsinki city
Tento jav v Helsinkách už neočakávali: Hovoria tomu takatalvi
(ilustr. foto)
Debatu o konci hazardu sprevádzali emócie: Poslanci schválil úplný zákaz pôsobenia herní a kasín
Americký prezident Joe Biden.
Američania to spravili a nik si to ani nevšimol: Skladujú to v Poľsku a v Nemecku
(ilustračné foto).
V Trenčíne zasahovali hasiči: Havária dvoch áut si vyžiadala troch zranených
Bez výskumu bývalej profesorky z Newnham College Sally Waughovej by bol prínos študentiek zabudnutý.
Zistenie prepíše učebnice dejepisu: Takáto je PRAVDA o prelomení Enigmy!
Železničná výpravkyňa si zarobila na problém.
Kupujete si lístok na vlak cez internet? Poponáhľajte sa! V tieto dni to nepôjde