Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.01.2020 17:10 | Šport | Tenis

Kyrgios v emotívnom zápase podľahol Nadalovi: Som zdrvený

Španielsky tenista Rafael Nadal sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Najvyššie nasadený vlaňajší finalista si v strhujúcom osemfinálovom zápase poradil s domácim Nickom Kyrgiosom 6:3, 3:6, 7:6 (6), 7:6 (4). V dueli o postup do semifinále ho čaká piaty nasadený Rakúšan Dominic Thiem, ktorého vlani i predvlani zdolal vo finále Roland Garros.

Súboj Nadala s Kyrgiosom bol ťahákom ôsmeho hracieho dňa na centri v aréne Roda Lavera. Austrálčan vstúpil na dvorec so slzami v očiach. Počas rozohrávky mal na sebe dres klubu basketbalovej NBA Los Angeles Lakers s číslom legendárneho Kobeho Bryanta, ktorý v nedeľu tragicky zahynul pri páde helikoptéry v Kalifornii. V prvom sete sa Kyrgios nevedel dostať do správneho rytmu, nevychádzalo mu prvé podanie. Na začiatku druhého dejstva odvrátil tri brejkbaly a to ho nakoplo. V ďalších minútach prelomil podanie súpera a set získal vo svoj prospech. V treťom dejstve sledovali fanúšikovia v podaní oboch aktérov výborný tenis, o jeho víťazovi rozhodol až tajbrejk. Za stavu 6:5 spravil Nadal dvojchybu, no ďalšiu výmenu zakončil úspešným volejom a po nevynútenej chybe Kyrgiosa sa stal dôležitý tajbrejk jeho korisťou, V úvode štvrtého setu Španiel odskočil Kyrgiosovi na 3:1. Austrálčan nezložil zbrane, vyrovnal z 3:5 na 5:5 a vynútil si tajbrejk, v ňom však opäť slávil úspech Nadal.

Španiel v úvode pozápasového rozhovoru vzdal hold zosnulému Bryantovi. "Keď som sa ráno zobudil, dozvedel som sa strašnú správu. Kobe bol jeden z najväčších športových velikánov v histórii, zaslúži si obrovský aplauz. Mal som možnosť sa s ním stretnúť. Mám blízkeho priateľa Paua Gasola, ktorý s ním hrával v jednom tíme. Hovoril mi, že je to obrovský pracant, ktorý chce vždy dosiahnuť viac. Kobe bude v našich srdciach a myšlienkach navždy," uviedol Nadal v interview s bývalým americkým tenistom Johnom McEnroeom.

 

Zápas s Kyrgiosom označil za náročný. "Na začiatku to vyzeralo, že mám kontrolu nad zápasom, ale proti Nickovi nikdy neviete, kedy sa to môže zvrtnúť. V druhom sete som nevyužil brejkbaly, potom mi prelomil podanie a chytil sa.

Kyrgios netajil sklamanie: "Som zdrvený, že som dnes prehral. Presne toto sú zápasy, v ktorých chcem vždy najviac uspieť. Tentoraz to nevyšlo, celkovo som si ale turnaj celý čas užíval."

Ďalej ide aj pätnásty nasadený Švajčiar Stan Wawrinka. Šampión z roku 2014 zdolal štvrtého nasadeného Rusa Daniila Medvedeva po päťsetovej dráme 6:2, 2:6, 4:6, 7:6 (2), 6:2 a odplatil mu vlaňajšiu prehru zo semifinále US Open. "Bol to vynikajúci zápas vo fantastickej atmosfére. Ďakujem fanúšikom, milujem vás. Daniil je skvelý hráč, veľmi silný na nohách. Som veľmi spokojný s tým, ako som hral v druhej polovici zápasu. V druhom i treťom setu som strácal sebavedomie, ale napokon som to mentálne zvládol," uviedol v prvom interview Wawrinka, ktorý postúpil v Melbourne medzi elitnú osmičku piatykrát v kariére. Jeho ďalším súperom bude siedmy nasadený Nemec Alexander Zverev, víťaz turnaja majstrov z roku 2018 zdolal Rusa Andreja Rubľova 6:4, 6:4, 6:4.

muži - dvojhra - osemfinále:

Rafael Nadal (1-Šp.) - Nick Kyrgios (23-Aust.) 6:3, 3:6, 7:6 (6), 7:6 (4)

Alexander Zverev (7-Nem.) - Andrej Rubľov (17-Rus.) 6:4, 6:4, 6:4

Stan Wawrinka (15-Švaj.) - Daniil Medvedev (4-Rus.) 6:2, 2:6, 4:6, 7:6 (2) 6:2

Dominic Thiem (5-Rak.) - Gael Monfils (10-Fr.) 6:2, 6:4, 6:4

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí