Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.01.2020 17:10 | Správy | Domáce správy

Erik Tomáš vyzdvihol prácu Smeru, Krajniak ho stopol: Ostrá kritika vládnej strany

Poslanec Národnej rady (NR) SR Erik Tomáš (Smer-SD) tvrdí, že politici majú právo vyjadriť sa k prezidentskému úradu.

Svoj spôsob vyjadrenia si podľa jeho slov určí každý sám. Nepáči sa mu, že hlava štátu váha vyhovieť parlamentu v otázke Istanbulského dohovoru. Povedal to v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

"Osobne mám rešpekt k prezidentskému úradu bez ohľadu na to, kto ho zastáva. Ale to ešte neznamená, že pani prezidentka je nedotknuteľná z hľadiska jej názorov. Politici majú právo vyjadriť sa, spôsob si každý určí," komentoval koaličný poslanec za Smer-SD. Reagoval tak na otázku týkajúcu sa situácie, keď predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) žiadal od prezidentky SR Zuzany Čaputovej, aby sa mu ospravedlnila.

Poslanec za Smer vyzdvihol úspechy vlády v sociálnej oblasti. "Toľko, čo urobila strana Smer v sociálnej oblasti, neurobil nikto," povedal s dôvetkom, že najsilnejšia politická strana buduje sociálny štát. Rovnako tvrdí, že podporili "dobré opozičné návrhy".

 

"Rozkradne sa celý štát za posledných 30 rokov a potom ľudia majú byť ešte vďační, keď im niekto ponúkne nejaké omrvinky," reagoval na Tomášove slová o sociálnej politike Smeru-SD opozičný poslanec Milan Krajniak (Sme rodina). Podľa jeho slov je vláda "antisociálna". Tomáš zareagoval, že ide o demagógiu.

Podľa koaličného poslanca Tibora Bernaťáka (SNS) chýba medzi poslancami v parlamente "vzájomná elementárna úcta". Niektorí podľa jeho slov radšej "provokujú a ukazujú sa" namiesto toho, aby naozaj pomohli občanom. Pozitívne vníma napríklad využívanie rekreačných poukazov. Tie podľa jeho slov pozdvihli na Slovensku turistický ruch. Ako sociálne opatrenie tiež vyzdvihol uplatnenie paušálnych výdavkov, zníženie DPH na ubytovacie služby či zmeny v oblasti dôchodkov.

Opozičný poslanec Eduard Heger (OĽaNO) tvrdí, že keby ich hnutie bolo v budúcej vláde, sociálne opatrenia rušiť nebude. "Nemusia sa ani voliči Smeru báť, že by sme niečo rušili, pretože sme to jasne zadefinovali, na tom trváme a s týmto ideme aj do volieb," komentoval.

Dodal však, že viaceré opozičné nápady v sociálnej oblasti si koalícia prevzala. "Málo vecí ste podporili, mohli ste podstatne viac," uviedol na adresu koaličných poslancov s dôvetkom, že koalícia počas "najúrodnejších rokov" urobila málo.

Diskutujúci sa dotkli aj témy navrátenia dôvery v justíciu. Podľa Hegera sa musí v jednotlivých úradoch v rámci justície realizovať razantná očista. Bernaťák tvrdí, že SNS tlačila na jej očistu. Poukázal na to, že rezort súdnictva patrí pod ich koaličného partnera Most-Híd, preto je práve na ňom, aby pripravil očistu justície.

Tomáš zasa komentoval, že si vie predstaviť pri voľbe generálneho prokurátora verejné vypočutie kandidátov. Na margo policajného prezidenta Milana Lučanského a vyšetrovateľov poznamenal, aby vyšetrovaniu dali čas. Krajniak zasa pripustil, že keby sa Sme rodina dostala do budúcej vlády, mala by záujem o rezort dopravy, ekonomický a silový rezort.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


ilustračné foto
Tretia svetová vojna?! Ukrajinský premiér varuje: Ak ich krajina nebude chránená, tak...
Český spevák Tomáš Hajíček havaroval na motorke.
Spevák známej českej kapely HAVAROVAL na motorke: Je vo vážnom stave
Na snímke slovenský hokejový reprezentant Michal Krištof počas tréningu.
Agent Krištofa páli do Slovákov: Plaťte im ako v KHL a budú hrať doma!
Voda siahala do takej výšky, že takmer úplne zaplavila vozidlá, ktoré boli na cestách.
Foto
Katastrofálne záplavy v Dubaji: Sú za tým lietadlá rozprašujúce chemikálie?! Šokujúce zistenia
Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?